Graszoden kopen in Wognum

Net ten noorden van Hoorn ligt het mooie dorp Wognum. In de buurt vind men prachtige woningen met prachtige tuinen, dit komt voornamelijk doordat de inwoners graszoden zijn gaan kopen om een gazon aan te laten leggen. De ruim zesduizend inwoners zijn verspreid over een dorpsoppervlakte van 21 km² en hebben daarbij veel kavel oppervlakte beschikbaar. Wognum is een oude plaats die volgens archeologische vondsten zou zijn ontstaan rond 900 na christus. Tussen de huidige straten Oosterwijzend en de Dorpsstraat in Wognum zijn er bij opgravingen pijlpunten en vuistbijlen uit de Bronstijd gevonden. Wat geweldig om in een dorp te wonen met zo’n rijke geschiedenis.

Water- en bosrijk

De oever waaraan Wognum gelegen is bestaat uit zavelgrond en net buiten de woonkern van Wognum bevinden zich oude veenstromingen bij de Baarsdorpermeer. De zavelgrond bevat een percentage lutum en het andere bestanddeel van zavel wordt gevormd door zand. Deze type grond is ontzettend goed geschikt voor de teelt van bloembollen. Het is namelijk vochthoudend, doorwortelbaar, goed te bewerken en erg vruchtbaar. Dit betekent dat ook het kopen en aanleggen van graszoden in Wognum een ontzettend goede keuze is, omdat het gras zich goed hecht en eenvoudig kan groeien door de vruchtbaarheid van de grond. De graszoden zullen als nooit van te voren schitteren en uw woning wordt de nieuwe blikvanger van de straat. Verder vind men in Wognum nog het Kreekbos, waar ook een natuurspeeltuin zich bevindt. Alle toestellen zijn hier gemaakt van hout en kinderen kunnen hier heerlijk ontdekkend spelen. Verder is er nog een waterpomp, klimparcours, glijbaan en zelfs een tokkelbaan! Naast het Kreekbos is ook een nieuwbouwwijk gerealiseerd, waar we zo dadelijk nog op terug komen. 

Bloesemgaerde

De Bloesemgaerde is een gevarieerde wijk waar het de sfeer ademt van de karakteristieke 30er jaren architectuur. Er is veel aandacht besteed aan de opzet van de wijk, waardoor er een rijke uitstraling is gerealiseerd. Dit ervaart men door de ruimte in de wijk welke is terug te vinden in de gerealiseerde fasen. In totaal worden hier ruim 200 woningen ontwikkeld, iedere woning is uniek op een stijlvolle landelijke locatie. Ook u kunt bijdragen aan deze uitstraling door het kopen van onze graszoden. Zorg voor de strakke grasmat in uw voor- of achtertuin. Neem eens een kijkje op onze website om alle opties door te nemen en snel die nieuwe graszoden te kopen.

De Rozenbuurt

Op nog geen 10 minuten rijden van Wognum wordt er een onderzoek verricht door de gemeente Hoorn om de nieuwbouwwijk Rozenbuurt te realiseren.

Een aantal architecten en de gemeente werken aan een ontwerp voor een stedenbouwkundig plan. Zodra dit plan voltooid is, start men de verkoop. In de Rozenbuurt wil men circa 450 woningen realiseren in verschillende prijscategorieën. De projectontwikkelaar spreekt over tweekappers, rijwoningen en vrijstaande woningen in dit project. De Rozenbuurt biedt voor alle leeftijdscategorieën een woning in hun eigen dorp. Er komt een groene natuurlijke strook langs de Oostergouw waar kinderen kunnen spelen en waar u kunt wandelen. Lijkt het u wel wat om in de Rozenbuurt te gaan wonen? Schroom dan niet om een nieuwe grasmat in de tuin aan te leggen! Het kopen van graszoden is helemaal trendy en is bij ons op de website ontzettend makkelijk! Indien gewenst, komen wij de graszoden leveren bij u thuis. 

Klantervaringen in Wognum

Klantervaring van Joan uit De Goorn

“Snel geleverd, topkwaliteit”

Makkelijk bestellen, goede kwaliteit en keurig afgeleverd! Duidelijke uitleg over hoe te leggen en het onderhoud van het gras.

Joan - De Goorn - 2020-03-27
Klantervaring van Maykel  uit Hoorn

“Prima kwaliteit, snel geleverd. ”

Bij de levering zit een uitstekende brochure waar alles duidelijk in wordt uitgelegd. Heel fijn.

Maykel - Hoorn - 2019-09-05

Graszoden bezorgen Wognum

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Wognum en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Wognum

Veelgestelde vragen in Wognum

Hoe snel kunnen graszoden in Wognum geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Wognum?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.