Graszoden kopen in Wijk bij duurstede

In Doorn, nabij Wijk bij Duurstede, zal op de plek van de voormalige gemeentewerf een woonproject worden gerealiseerd. Wilt u hier uw woning kopen dan kunt u bij ons de graszoden voor uw tuin kopen. 

Wonen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug staat voor rust en natuur en dat alles in het zuiden van de provincie Utrecht.

Utrechtse Heuvelrug

Al wandelend door het Nationaal Park, waar Wijk bij Duurstede onder valt, zult u optimaal kunnen genieten van het heuvelachtige gebied dat maar liefst 10.000 hectare beslaat. 

De natuur is hier goed vertegenwoordigd. Grasland, zandverstuivingen, bos en heide maken de Utrechtse Heuvelrug een uitgestrekt natuurgebied dat bescherming geniet via het plan “Heel de Heuvelrug”. 
Dit levert een belangrijke bijdrage aan het leefgebied voor de aanwezige planten en dieren in de Utrechtse Heuvelrug.

De tuin bij uw nieuwbouwwoning voorzien van graszoden haalt het gevoel van het natuurgebied direct dicht bij u huis.

Wijk bij Duurstede

Een huis kopen in het midden van het land boven de grote rivieren, dat kan in Wijk bij Duurstede. Hier u kunt genieten van de waterrijke omgeving door de aanwezigheid van onder andere het Amsterdam-Rijnkanaal. 

Kasteel Duurstede is de plek bij uitstek voor het bezoeken van diverse festivals en andere activiteiten zoals: 

 • Wijn bij Duurstede
 • Shanty festival
 • Blues in Wijk
 • Zondagmiddagconcert: locatie Grote Kerk

Wetenswaardigheden Doorn

De gewezen keizer Wilhelm II werd in 1918 uit Duitsland verdreven. Reden was het afschaffen van de Monarchie in Duitsland. Hierna vestigde hij zich in Doorn waar hij in 1941 overleed. Wilhelm II werd zelfs begraven op zijn landgoed, dat sinds de Tweede Wereldoorlog dienst doet als museum.

Een bezoek brengen aan het museum leert u veel over de historie van Doorn, dat nabij Wijk bij Duurstede gelegen is.

Een standbeeld van Simon Vestdijk, schrijver en arts, is te bewonderen op het Dorpsplein naast de Maartenskerk. Beide zijn de moeite van het bekijken meer dan waard. 

Tuinonderhoud nieuwbouwwoning

Op een bepaald moment besluit u een woning te kopen. Zowel bij een huis in Wijk bij Duurstede als bij een woning in Doorn zal de tuin er goed verzorgd uit moeten zien. 

Dit is eenvoudig te realiseren door graszoden te kopen. Door het kopen van graszoden kunt u de ruimte rondom uw woning snel een mooie uitstraling geven.
Uw graszoden bij ons kopen betekent dat wij de graszoden bij u kunnen afleveren. 

Nieuwbouwproject

Besluit u deel te nemen aan het nieuwbouwproject in Doorn, dan is het kopen van graszoden handig om uw tuin vorm te geven. Wilt u liever in Wijk bij Duurstede wonen, dan is het mogelijk de bestaande tuin aldoor eveneens te voorzien van graszoden. Zo bereikt u toch een nieuw en fris effect in uw bestaande tuin.

Klantervaringen in Wijk bij duurstede

Klantervaring van Dennis uit Rijswijk

“Prima service en heldere communicatie!”

Heel makkelijk te bestellen, goede communicatie van de te leveren producten en de status van de bestelling. Ook goede uitleg over de bestelling.

Dennis - Rijswijk - 2021-03-03
Klantervaring van Angelique uit Doorn

“Heel mooie gazon”

Levering verliep heel soepel, ik hoefde niet eens thuis te blijven. Omdat het een hele warme dag had netjes van te voren een mail gekregen met instructies. Mijn gras ligt er nu net 3 dagen in maar begint zelfs al te groeien. Enorm blij met onze gazon.

Angelique - Doorn - 2020-06-28

Graszoden bezorgen Wijk bij duurstede

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Wijk bij duurstede en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Wijk bij duurstede

Veelgestelde vragen in Wijk bij duurstede

Hoe snel kunnen graszoden in Wijk bij duurstede geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Wijk bij duurstede?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.