Graszoden kopen in Wierden

Wierden is een prachtig dorp in de regio Twente, in het oosten van Nederland. Wilt u graszoden in Wierden of omgeving kopen? Kijk dan niet verder! Bij ons kunt u veel, snel een prachtige kwaliteit graszoden kopen. Naast het verkopen van graszoden leveren we ook bij u thuis tot aan de voordeur.

De nieuwbouwwijk Zuidbroek

Wierden breidt uit met onder andere de nieuwbouwwijk Zuidbroek. Voor een groot deel staat de wijk al en met kavels van wel 716 m² is er genoeg ruimte voor een prachtig gazon. De huizen die gebouwd worden in de nieuwbouwwijk Zuidbroek zijn energiezuinige huizen. Graszoden zijn ook goed voor het milieu, omdat ze een zuiverende werking hebben voor het regenwater wat uiteindelijk grondwater zal worden.

Nieuwbouw in Zenderink

Naast Zuidbroek staat er nog een mooi project voor de deur. In het nieuwe woongebied Zenderink worden circa 80 nieuwe woningen gebouwd met een kavel oppervlak tot wel 2.300 m². Dus ook in Zenderink is er genoeg plek voor een prachtig gazon. In dit nieuwe woongebied zal duurzaamheid en een groene omgeving een grote rol spelen. De nieuwe bewoners worden hiervoor ook gestimuleerd. U kunt hier dus ook zelf aan bijdragen door het aanleggen van een prachtig gazon voor en achter.

Het Lageveld

Het Lageveld is een recreatiegebied met een grote zwemvijver waar soms events worden gehouden met tot wel 50.000 bezoekers. Daarnaast is ‘t Lageveld ook een sportpark en op een afstand op slechts 2,6 km van het centrum van Wierden. In de zomer is het dus goed mogelijk om er te zwemmen. Daarnaast is het ook goed mogelijk om in de buurt van Wierden paard te rijden en natuurlijk te wandelen. Naast de gewone fietspaden zijn er ook prachtige mountainbiketracks aangelegd voor de sportieveling onder ons.

Het Wierdense Veld

Het Wierdense Veld heeft een Natura 200-status gekregen. Dit komt door het hoogveen dat er te vinden is. Hoogveen is een pakket van onverteerde, op elkaar gepakte en dode plantenresten. Ook is het Wierdense Veld bijzonder om de lavendelheide, de kraanvogel en de gladde slang. Er is te genieten van dit natuurschoon door een prachtige wandeling te maken door dit gebied. Ook is het Wierdense Veld goed te bereiken vanaf Wierden met de auto en fiets, omdat het maar op 7,5 kilometer van Wierden af ligt.

Klantervaringen in Wierden

Klantervaring van W v baaren  uit Wierden

“Gebeld .besteld.betaald. volgende dag om 10 bezorgd 60 m.2 ”

In een woord goed

W v baaren - Wierden - 2021-03-02
Klantervaring van Johan uit Wierden

“Top”

Goede kwaliteit graszoden en een snelle levering.

Johan - Wierden - 2020-06-14

Graszoden bezorgen Wierden

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Wierden en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Wierden

Veelgestelde vragen in Wierden

Hoe snel kunnen graszoden in Wierden geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Wierden?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.