Graszoden kopen in Wezep

Wezep is een dorpje in de provincie Gelderland dat ligt in de Veluwe. Woont u in Wezep en bent u opzoek naar een plek waar u graszoden kunt kopen? Dan helpen wij u daar graag mee.

Op onze website kunt op een zeer makkelijke manier graszoden bestellen. Na het kopen van de zoden hoeft u slechts een korte tijd te wachten tot de bezorger ze aan uw deur komt leveren. Na aankoop kunt u vrijwel direct genieten van het prachtige gazon. Daarna kunt u de graszoden planten in uw tuin. Na een tijdje ligt er dan ook bij u een mooie grasmat. Wij leveren ook graszoden in omstreken van Wezep, dus ook in bijvoorbeeld Hattemerbroek kunt u graszoden kopen.

Kloosters

In de eerdere geschiedenis van Wezep zijn er mogelijk veel plaatsen bewoond geweest in de hofsteden rondom het klooster. De muur moet bewoners beschermen tegen roofdieren . Er is heel weinig bekend over de situatie in de omgeving.

Het benedictijnenklooster, gescheiden van de Abdij van Zwartewater bij Hasselt, speelde een rol in de mijnbouw van Hattemerbroek en Wezep. Ze bouwde een nieuw klooster in 1415 met toestemming van de hertog van Guellerenad. Het is gelegen op het grondgebied van Gelre en heet Ten Claerenwater, vanwege het hoogwaardige bronwater dat ter plaatse werd aangeboden. Vanwege hervormingen werd het klooster in 1579 gesloten. Wel zijn dit klooster en andere kloosters in de buurt nog te bewonderen.

De Wezepse heide

Wezepse Heide heeft een oppervlakte van 260 hectare en wordt als natuurgebied beheerd door Waterbedrijf Vitens. Niet alleen omdat het een mooi gebied is, maar ook om ervoor te zorgen dat er geen schadelijke stoffen in het grondwater terecht komen. Vitens gebruikt dit gebied om drinkwater te produceren voor bewoners van Wezep tot Kampen. Je zult zien dat de natuur hier inderdaad mooi en divers is. Als je geluk hebt, zie je vossen, wilde zwijnen, reeën en edelherten. Er is zelfs een insigne op Wezepse Heide.

Ook veel vogels voelen zich hier thuis. Uiteraard zijn hier ook onze Schotse Hooglanders te vinden. Deze prachtige dieren werden door Wittens “in dienst” genomen als beheerders van bosgebieden. Ze onderhouden het gebied door gras en andere groene planten te eten die koeien als oneetbaar beschouwen. Wilt u in uw tuin nou ook zulk mooi gras waarvoor u ook zo weinig hoeft te onderhouden? Dan kunt u via onze website graszoden kopen.

Klantervaringen in Wezep

Klantervaring van Andres uit Heerde

“Prima graszoden, mooie kwaliteit.”

We zijn heel tevreden. Het ziet er erg mooi uit. En nu maar hopen dat ze goed aanslaan. Een grasmaaier moet Ik nog kopen, dus een winnen zou wel mooi zijn 🙂 Mooie kwaliteit graszoden!

Andres - Heerde - 2020-04-26
Klantervaring van Herman uit Ijsselmuiden

“Snelle service en telefonisch goed bereikbaar ”

Na een telefoontje voor advies de graszoden online besteld. Precies op de afgesproken tijd kwam de vrachtwagen voorrijden. Stevige rollen en gemakkelijk te leggen.

Herman - Ijsselmuiden - 2020-04-25

Graszoden bezorgen Wezep

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Wezep en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Wezep

Veelgestelde vragen in Wezep

Hoe snel kunnen graszoden in Wezep geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Wezep?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.