Graszoden kopen in Werkhoven

Als u zich aan het oriënteren bent op de woningmarkt in de omgeving van Werkhoven, dan is het kopen van een nieuwbouwhuis het overwegen waard.

Met een nieuwe te bouwen woning kiest u voor een huis, waar u de eerste bewoner van zult worden.
In de provincie Utrecht heeft u de keuze uit meerdere nieuwbouwprojecten. 

Wilt u graag in de omgeving van Werkhoven wonen, dan is Austerlitz een mogelijkheid.
Besluit u hier een huis te kopen, dan komt u te wonen in de Utrechtse Heuvelrug aan een bosrand. Het kopen van graszoden is een prima idee in deze woonomgeving.

Graszoden lenen zich uitstekend voor het aanleggen van een tuin. Niet alleen een duurzame, maar ook een mooie en snelle oplossing.

Project Thuis in het Loo

Een huis en graszoden kopen in een natuurgebied vraagt de nodige voorbereiding.
Het leggen van graszoden kan zo’n voorbereiding zijn. Door uw tuin alvast te voorzien van graszoden, heeft u naar uw tuin geen omkijken meer.

Zo houdt u tijd over om u bezig te houden met de inrichting van uw droomwoning.
Tijdens de selectie van uw ideale woning kunt u een keuze maken uit de volgende mogelijkheden:

 • vrijstaande woning
 • twee-onder-een-kap-woning
 • rijwoning
 • semi-bungalow

Bij de bouw is goed rekening gehouden met de stijl van het dorp. Dit is terug te vinden in het feit dat modern klassiek wordt afgewisseld met traditioneel.
Ook wordt gebruikgemaakt van natuurlijke materialen en is er veel aandacht besteed aan de invulling van vrijetijdsbesteding voor de jeugd.

Hier een huis kopen staat garant voor woonplezier voor jong en oud. In het bos, maar met een traditionele dorpse vormgeving. Graszoden kopen en zelf leggen past goed in de vormgeving van dit woonproject.

Werkhoven

Wercundia dat is de naam, waaronder Werkhoven vroeger bekend stond. Het dorp was in het verleden een zelfstandige gemeente. In 1964 werd Werkhoven echter ondergebracht bij de gemeente Bunnik. Op het gebied van geschiedenis is de Sint Stevenskerk nog steeds te bewonderen in de dorpskern. Op agrarisch gebied vinden er vooral veel activiteiten plaats op het gebied van fruit- en veeteelt.

Wilt u in uw vrije tijd iets cultureels ondernemen, dan is een bezoekje aan de gerestaureerde korenmolen de moeite waard. Hier kunt u elke zaterdag een kijkje komen nemen. 
Een deel van Werkhoven is van rijkswege een beschermd dorpsgezicht.

Klantervaringen in Werkhoven

Klantervaring van Bob uit Zeist

“Lekker snel geleverd en ziet er nu al goed uit.”

Op maandag besteld, samen met kunstmest, Op vrijdag laten bezorgen. Netjes op de oprit. We konden zaterdag direct aan de slag. Ligt er goed in. Zoden waren lekker zwaar, door de regenval. Nu twee weken niet op lopen.. en dan zullen we zien dat het weer een mooi gazonnetje is.

Bob - Zeist - 2019-11-04
Klantervaring van Ben van dijk uit zeist

“goede kwaliteit en netjes”

Mooi gras, netjes en op tijd gebracht

Ben van dijk - zeist - 2020-05-31

Graszoden bezorgen Werkhoven

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Werkhoven en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Werkhoven

Veelgestelde vragen in Werkhoven

Hoe snel kunnen graszoden in Werkhoven geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Werkhoven?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.