Graszoden kopen in Wavereen

Het Utrechtste Wavereen is in de middeleeuwen ontstaan in agrarisch gebied.

Behorend bij het graafschap Holland maakte Wavereen deel uit van het zogeheten baljuwschap Amstelland. 

In oktober 1817 werd door de Hoge Raad van Adel Het Wapen van Wavereen aan de toenmalige Noord-Hollandse gemeente Wavereen bevestigd. Sinds januari 19819 behoort het tot de provincie Utrecht. 

Woning kopen

Het kopen van een huis in Wavereen en omstreken dient weloverwogen te gebeuren. De lasten die gepaard gaan met het kopen van een huis vormen immers jarenlang een vaste kostenpost.
Wilt u in Utrecht nabij Wavereen een mooi huis en graszoden kopen?

Project Marickenzijde kan dan interessant voor u zijn. 
In Wilnis worden honderden huizen gerealiseerd. Door de groenstroken rondom de woningen kan het kopen van graszoden een goede beslissing zijn.

Met het kopen van graszoden tovert u een kale vlakte binnen afzienbare tijd om tot een blikvanger.

Huis kopen in Wilnis

Besluit u een woning en graszoden in Wilnis te kopen, dan komt u te wonen op grond dat vroeger moerasgebied was. Hier was destijds riet en zegge te vinden, waaruit veenmoeras de mogelijkheid had zich te ontplooien.

Het ontginnen van het moerasgebied vond plaats in 1085. Door sloten te graven, die op de Kromme Mijdrecht afwaterende, daalde het waterpeil. Door de inklinking van veen ontstond grasland dat zeer bruikbaar was. Aan het einde van de Middeleeuwen werd ontdekt dat turf als brandstof kon dienen. Het grasland werd vervolgens uitgeturfd en door het afgraven van de grond ontstonden onder meer de Wilnisse plassen.

Deze plassen werden in de 19e eeuw drooggelegd, maar pas in 1925 werd Wilnis Veldzijde drooggelegd.

Festivals

Een jaarlijks terugkerend evenement in Wilnis is het Wilnis festival. Dit festival vindt altijd plaats op een grasveld, al dan niet aangelegd met graszoden.
Het festival kenmerkt zich door de aanwezigheid van een kermis, het organiseren van sportieve activiteiten, lekker eten en drinken en natuurlijk muziek!

Uw eigen feestje organiseren kan, zodra uw eigen huis en tuin helemaal klaar zijn ook thuis.
Met een tuin die van graszoden is voorzien, hoeft u zich over beschadigd gras geen zorgen te maken. 
Bovendien is een tuin met graszoden onderhoudsarm, want onkruid heeft moeite om zich een weg te banen door het gras. Zo regelt u zelf uw eigen festival op uw nieuwe woonadres.

Alle genodigden kunnen uw droomwoning komen bekijken en genieten van alle luxe rondom uw huis.
In Wavereen kunt u ook een leuke familiedag organiseren. Zo kunt u een Citygame vol opdrachten gaan doen of een moordspel met al uw familieleden spelen.

Klantervaringen in Wavereen

Klantervaring van Erica van aarssen uit Zeewolde

“Super”

Wij waren zelf niet aanwezig maar via de instructies per telefoon werden ze precies op de plek gezet waar wij ze hebben wilden. Savonds gelijk gelegd. Het zijn mooie donkergroene zoden en de instructies die we erbij kregen in de mail hielpen enorm. Erg blij mee en wij vinden ze mooier dan die van de buurman die ze ook gisteren gelegd heeft 😉

Erica van aarssen - Zeewolde - 2020-06-20
Klantervaring van F. kloos uit Zeewolde

“prima gras”

moet hier nog rollen voor de rest perfect gras

F. kloos - Zeewolde - 2019-09-19

Graszoden bezorgen Wavereen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Wavereen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Wavereen

Veelgestelde vragen in Wavereen

Hoe snel kunnen graszoden in Wavereen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Wavereen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.