Graszoden kopen in Waspik

Het jaar 1421 is belangrijk geweest in de geschiedenis van Waspik. Het is het jaar dat de beruchte Sint-Elisabethsvloed dood en verderf zaaide in het land. Hierbij werd Waspik overspoeld en verdronk het dorp met kerk en al. Omdat de rivier de Maas, waar het toenmalige Waspik aan gelegen was, een grote rol speelde bij die overstroming, werd het nieuwe Waspik iets zuidelijker weer opgebouwd. Wat verder weg van de Maas dus. Watermanagement was nog niet aan de orde in die tijd, hoewel dit soort stormvloeden de innovatieve Hollander tot actie liet overgaan om voortaan het water buiten de deur te houden. En dat kwam helemaal tot uiting na de stormvloed van 1953, toen niet alleen delen van Zeeland verdronken, maar ook Waspik er mee te maken kreeg. En dat terwijl het 5.000 zielen tellende dorp tientallen kilometers landinwaarts ligt, ogenschijnlijk veilig in het Brabantse land. Maar dankzij de Deltawerken houden ze ook in Waspik voorgoed droge voeten en kunt u met een gerust hart een woning kopen in dit mooie dorp. Een huis met een grote tuin waar u uw graszoden kunt leggen. Het kopen van graszoden gaat gemakkelijk online. 

Ontginning

Waspik bestaat al een kleine 800 jaar en is oorspronkelijk gebouwd op een zandrug in een verder moerassig land. Deze zandrug, of dijk, werd de Langstraat genoemd. Vanuit hier werd het omringende land ontgonnen. Hierdoor werd het land minder drassig en geschikt gemaakt voor landbouw. Tegenwoordig wordt er veel aan gedaan om de waterstand van de Bergsche Maas op peil te houden door eens in de 25 jaar overtollig water door speciaal daarvoor bestemde polders te laten lopen. Dit heeft een positief effect op het omliggende gebied. De rijkdom aan planten- en diersoorten wordt hiermee versterkt. En dit is dus ook goed voor graszoden en grassen in het algemeen. Een deskundige gids van de heemkundekring kan u meer over Waspik en het ontstaan van het dorp vertellen. Een kaartje kunt u bij de organisatie kopen. 

Gezelligheid

Wanneer u een woning gaat kopen in Waspik zult u de bourgondische levensstijl van de inwoners leren kennen. De Brabanders leven hier voor het carnaval en de kermis en kijken er elk jaar weer naar uit. Bent u wat rustiger van aard, dan kunt u in november de boekenbeurs in Waspik bezoeken. Drie dagen lang kunt u uzelf helemaal verliezen tussen de duizenden aangeboden boeken, platen en legpuzzels. Voor weinig geld een papieren pareltje kopen, soms getaxeerd door een deskundige. Waspik heeft ook gezellige markten waar u de sfeer van het dorp proeft en waar u allerlei waren kunt kopen. Voor graszoden hoeft u trouwens de deur niet uit. Deze graszoden worden bij u in Waspik afgeleverd. Voor de eerste levensbehoeften kunt u bij de supermarkt of de andere winkels terecht. Verder is er een bakker, een basisschool en een huisarts.

Sport

Sporten kunt u bij het sportcentrum in Waspik waar u diverse sporten zoals fitness, squash en zaalvoetbal kunt beoefenen. Ook is er een ruime tribune en kan er na de wedstrijd nagepraat worden in het sportcafé. En natuurlijk is er ook een voetbalvereniging aanwezig in Waspik. Deze club bestaat in 2029 precies honderd jaar. En in sportpark Elzenhage kunt u nog meer buitensporten beoefenen. Hopelijk op graszoden, want dat geeft het beste resultaat.

Klantervaringen in Waspik

Klantervaring van Eva  uit Waspik

“Super graszoden!”

Hele mooie kwaliteit zoden, goed legbaar. Ook niks aan te merken op bezorging. Goede service!

Eva - Waspik - 2020-03-16
Klantervaring van Eline uit S gravendeel

“Zeer tevreden, zeker aan te bevelen”

Wij zijn zeer tevreden met de graszoden van graszodenkopen.nl. De levering was erg snel en ze werden keurig verpakt, op een pallet geleverd. Een paar jaar geleden hebben we bij de plaatselijke tuinwinkel graszoden gekocht. Daar waren we totaal niet tevreden over. De graszoden (schaduwgras) van graszodenkopen.nl voelden kwalitatief veel beter aan. We hebben ze kunnen leggen zonder dat er scheuren in kwamen. Inmiddels 5 dagen verder en het gras ziet er nog steeds mooi uit. Wat wij ook erg fijn vonden was dat er een duidelijk boekje bij zit met de uitleg over hoe je het gras moet onderhouden.

Eline - S gravendeel - 2019-09-25

Graszoden bezorgen Waspik

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Waspik en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Waspik

Veelgestelde vragen in Waspik

Hoe snel kunnen graszoden in Waspik geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Waspik?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.