Graszoden kopen in Vriezenveen

In de authentieke Twentse plaats Vriezenveen is veel natuur en rust. De Overijsselse omgeving en zo ook Twente heeft veel groen te bieden. Indien u in Vriezenveen woont kunt u het groen rondom uw woning in uw achtertuin extra mooi maken door graszoden te kopen.

Graszoden kopen kan gemakkelijk online. U kunt de graszoden zelf makkelijk leggen. De ondergrond dient vlak en aangeharkt te zijn. De graszoden rolt u eenvoudig uit. Er worden wortels gevormd waardoor er een vlak gazon ontstaat die in de zomer bloeit. De graszoden zijn stevig. U kunt kiezen uit de optie om de graszoden te laten bezorgen of om juist op te komen halen bij onze afhaal locatie.

Een grasveld van graszoden biedt duurzame comfort in uw achtertuin en een mooie uitstraling voor al dat groen. Tevens kunt u op een stevig grasveld een gezellige BBQ houden in de zomermaanden. Als u meer informatie wilt over graszoden kopen in Vriezenveen kunt u op deze website verder lezen.

Nieuwbouw en wijken in Vriezenveen

Bij Westeinde in Twenterand in Vriezenveen liggen mooie vrijstaande huizen. Deze woningen hebben alle ruimte om mooi graszoden om heen te gaan leggen voor een mooie groene sfeervolle tuin. Graszoden kopen voor huizen langs Westeinde draagt bij aan de rest van het groen zoals de weilanden in de omgeving.

In de achtertuin zitten is het leukste met een heerlijk zacht grasveld. Ook in de nabijgelegen dorpen zoals Wierden staan mooie nieuwbouw woningen met vrije grote tuinen om graszoden voor te kopen.

De Zenderink heeft vrijstaande woningen met ruime kavels aan grond om graszoden op te leggen. In elk dorp, in en nabij Vriezenveen waar u graszoden voor wilt kopen wordt geleverd. 

Natuur in Vriezenveen

Als u graszoden gaat kopen in Vriezenveen heeft u naast een natuurlijke achtertuin nog veel meer natuur in het pittoreske Overijssel. Vriezenveen leent zich uitstekend als een oase van rust en natuur.

De Engbertsdijksvenen is een mooi veen natuurgebied met moerassen, bossen en heide. Hier kunt u tot rust komen door een mooie wandeling te maken of een fietsroute aan te doen. Het 1000 hectare grote natuurgebied is in beheer van staatsbosbeheer en dus beschermd qua flora en fauna. Twenterand is een landelijke omgeving waar diverse soorten grond zoals veen en heide zijn te vinden.

Ook vinden plag werkzaamheden plaats in dit gebied om de grond vruchtbaar en voedzaam te houden. Tevens vindt er veel onderhoud plaats om het gebied optimaal te beschermen. Tevens is er een stukje historie te vinden zoals een smalspoor museum waar vroeger een bepaald treintje reed voor veenontginning. Tot 2006 was er een veentrein voor excursies in het gebied.

Bezienswaardigheden in Vriezenveen

In Vriezenveen kunt u mooi wonen met onze graszoden in de weidse natuur. Uiteraard zijn er ambachtelijke en historische bezienswaardigheden te vinden zoals een koffieschenkerij van bolletje en een historisch museum. Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug is naast Engbertsijksvenen een mooi natuurgebied om doorheen te wandelen. Dit is nabij Nijverdal.

Ook avonturenpark Hellendoorn ligt op 11 km vanaf Vriezenveen en biedt een leuk attractiepark voor een dagje uit voor het hele gezin. Er is een outdoor en indoor achtbaan, een wildwaterbaan, shows en diverse (thrillseeker) attracties. Met Halloween is er extra veel sfeer in het park en zijn er openluchtshows. In het memory museum vindt u objecten uit de tweede wereldoorlog. Dit museum ligt bij Nijverdal in de buurt van Vriezenveen. Daarnaast is er veel mogelijk voor recreatie of gewoon lekker een dagje uit. 

Klantervaringen in Vriezeveen

Klantervaring van Erica van aarssen uit Zeewolde

“Super”

Wij waren zelf niet aanwezig maar via de instructies per telefoon werden ze precies op de plek gezet waar wij ze hebben wilden. Savonds gelijk gelegd. Het zijn mooie donkergroene zoden en de instructies die we erbij kregen in de mail hielpen enorm. Erg blij mee en wij vinden ze mooier dan die van de buurman die ze ook gisteren gelegd heeft 😉

Erica van aarssen - Zeewolde - 2020-06-20
Klantervaring van F. kloos uit Zeewolde

“prima gras”

moet hier nog rollen voor de rest perfect gras

F. kloos - Zeewolde - 2019-09-19

Graszoden bezorgen Vriezeveen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Vriezeveen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Vriezeveen

Veelgestelde vragen in Vriezeveen

Hoe snel kunnen graszoden in Vriezeveen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Vriezeveen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.