Graszoden kopen in Volendam

Volendam, ook wel bekend als “De Parel van de Zuiderzee” is een vissersdorp gesticht in de 14e eeuw, gelegen 20 km ten noordoosten van Amsterdam, tussen Edam en Marken. Veel mensen denken direct aan de inmiddels erg bekend promenade, waar u heerlijk kunt wandelen, en het eten van haring, maar Volendam kent nog veel meer leuke buurten waar het onwijs mooi en gezellig wonen is. Heeft u een woning in het Munnikeveld of Blokgebouw, dan is de kans groot dat u ook een klein maar fijne tuin heeft. Graszoden van Graszodenkopen.nl zijn dan een uitstekende toevoeging om meer sfeer toe te voegen aan het verlengstuk van uw woonkamer.

Volendam valt niet op door een bepaald monument

Volendam is uitgegroeid tot een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Nederland, en dit kleine stadje is afhankelijk van zowel visserij als toerisme. Volendam valt niet op door een bepaald monument, maar wat elk jaar duizenden bezoekers naar dit kleine stadje trekt, is de mooie architectuur en goed onderhouden straten van de stad. De kans is groot dat uw oog direct valt op goed onderhouden graszoden, die u maar ook al te graag terugziet in uw eigen tuin. Grasmatten kopen bij de specialist is in dat geval een erg slimme keuze.

Maak een foto in traditionele klederdracht en hang deze dichtbij uw grasmatten in de tuin op

Toerist in eigen stad zijn, daar denkt u misschien niet zo snel over na. Tijdens een middagje lunchen neigt u misschien al snel naar Amsterdam of u gaat met de boot het Markermeer op. Iets wat u toch ooit moet hebben gedaan, is een foto laten maken in traditionele klederdracht. Deze traditionele klederdracht wordt soms nog door de inwoners gedragen. Als u een curieus souvenir uit Volendam wilt meenemen naar uw eigen woning, ga dan naar een van de fotozaken van de stad waar u de kostuums kunt passen en op de foto kunt. Leuk om een bijzonder plekje in huis te geven of om op groot formaat te laten printen en op te hangen in de tuin, dichtbij uw graszoden van Graszodenkopen.nl.

Geniet thuis van kaas uit uw eigen regio

Er zijn verschillende typisch Hollandse kaasboerderijen die ook houten klompen verkopen op weg naar Volendam vanuit Amsterdam. Stop om te zien hoe de kaas en klompen worden gemaakt en geniet van een gratis proeverij van heerlijke traditionele kaas. Heeft u uw favoriete kaas gevonden? Neem zeker een paar blokken mee naar huis, zodat u hier ook op uw vrije zondagmiddag heerlijk van kunt genieten. Wat het nog beter maakt? Leg grasmatten in uitstekende staat aan, waardoor het gras deze keer groener is dan bij uw buren!

Klantervaringen in Volendam

Klantervaring van Werner uit Monnickendam

“Snelle levering”

Afgeleverd vlak voor de deur, perfect. Gras is van goede kwaliteit

Werner - Monnickendam - 2020-03-23
Klantervaring van Kees bas uit Monnickendam

“Top”

Aardig correct snel goede prijs

Kees bas - Monnickendam - 2020-04-24

Graszoden bezorgen Volendam

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Volendam en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Volendam

Veelgestelde vragen in Volendam

Hoe snel kunnen graszoden in Volendam geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Volendam?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.