Graszoden kopen in Veenhuizen

Wat een schitterende omgeving in Veenhuizen zeg! U woont er in het grensgebied van Drenthe en Friesland, omringd door schitterende landschappen. Met een prachtige omgeving wenst u natuurlijk ook een passende tuindecoratie. Met onze graszoden zorgen wij ervoor dat uw grasmat in de voor- of achtertuin weer stralend erbij komt te liggen. Na bestelling spreken wij een plaats & tijd af en komen wij de graszoden zelf bij u thuis leveren. Of is men gezellig aan het shoppen en wilt er even lekker op uit? Dan is het ook mogelijk om de graszoden bij ons op locatie te kopen en zelf op te komen halen. Wij staan voor u klaar met een lekker kopje koffie! Ook voor een vakbekwaam advies staan wij dag en nacht voor iedereen paraat. Neem gerust contact met ons op als u in Veenhuizen of haar directe omgeving nieuwe graszoden nodig heeft. 

Fochteloërveen

Wat een lastig woord zeg.. maar als u in Veenhuizen woont of u gaat er binnenkort wonen, dan zal dit wel wat vaker te horen zijn. Het Fochteloërveen is namelijk een fraai natuurgebied tussen Veenhuizen en Fochteloo waar men schitterend kan wandelen. Er zijn ook een aantal spannende mountainbike parcours te vinden in dit gebied en voor hardlopers zijn er ook voldoende routes, uitdaging genoeg zou ik zeggen. 

Monumentaal

Veenhuizen heeft zo een rijke geschiedenis dat een deel van het dorp een beschermd dorpsgezicht is. Er huizen meer dan 100 rijksmonumenten in de omgeving van Veenhuizen, zoals bijvoorbeeld het VVV kantoor. Deze is gevestigd in een oude slachthuis uit 1891, dat met veel zorg is gerestaureerd. Woont u nog niet in Veenhuizen maar staat dit eventueel op de planning? Dan loop eens dit gebouw binnen om een indruk te krijgen van de stijl van het dorpje Veenhuizen.

Kop van Drenthe

Veenhuizen is gesitueerd in de Kop van Drenthe en is onderdeel van de gemeente Noordenveld. Deze gemeente bestaat uit 26 gemoedelijke dorpen en buurtschapen met ongeveer 30.000 inwoners. Wat men trekt naar het noorden van Drenthe is de variatie in natuur. Elke kilometer is anders door de overgangen tussen zand, klei en moeras die hun basis vinden in de laatste ijstijd. Wilt u graag bijdragen aan deze bosrijke en natuurlijke uitstraling? Kies van voor graszoden in de tuin. Hiermee past uw nieuwe of huidige woning schitterend in de omgeving.

Klantervaringen in Veenhuizen

Klantervaring van Manja uit Huis ter Heide

“Frisgroene zoden”

Levering was keurig volgens afspraak. De avond van te voren kon ik zien binnen welk tijdsbestek er geleverd werd. Al is thuiszijn geen must. Maar we wilden de rollen direct gaan leggen. Dat was gezien de warmte ook wel verstandig. Nu na 2 dagen ligt het er fris en strak bij.

Manja - Huis ter Heide - 2020-06-04
Klantervaring van Sander uit Roden

“Alles conform afspraak”

Onze 200 m2 graszoden van prima kwaliteit en op afgesproken tijdstip geleverd. Heldere communicatie en instructies.

Sander - Roden - 2020-07-05

Graszoden bezorgen Veenhuizen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Veenhuizen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Veenhuizen

Veelgestelde vragen in Veenhuizen

Hoe snel kunnen graszoden in Veenhuizen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Veenhuizen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.