Graszoden kopen in Vathorst

Wonen in een jonge wijk, dat kan in Vathorst. Al vanaf 2001 is deze locatie in trek, waar het gaat om de nieuwbouw van woningen. De Vinex-wijk bevindt zich ten noorden van Amersfoort en is nog steeds populair. 

De naam Vathorst is ontstaan naar een boerderij die de naam droeg. De betekenis van “horst” heeft betrekking op de beboste dekzandheuvel. 

Vathorst heeft diverse kerkgemeenschappen die actief zijn in de nauwe omgeving.

Hogekwartier Amersfoort

Een project waarop u zich momenteel vrijblijvend kunt inschrijven is: Wonen in Forza. Gelegen op een steenworp afstand van hartje Amersfoort en in de nabijheid van Vathorst. Het streven is om hier een ideale leef- en woonplek te creëren. Een sociale omgeving die uitnodigt om te sporten en te ontspannen.

Het centrum van Amersfoort leent zich dan weer uitstekend voor een ontmoeting met vrienden en bekenden. Een huis kopen in deze omgeving staat garant voor wonen in een gebied met veel groenstroken die wellicht met graszoden worden gelegd.

Het voordeel van graszoden kopen, is de snelheid waarmee grote stukken grond in een mum van tijd worden omgetoverd tot prachtige stukjes natuur.

Vernieuwingsprogramma Amersfoort Vernieuwt

Het nieuwbouwproject vormt een onderdeel van het vernieuwingsprogramma met de naam: Amersfoort Vernieuwt. Gelegen aan de Hogeweg, die behoort tot de meest essentiële toegangswegen die Amersfoort kent.

Uw huis kopen in Amersfoort, nabij Vathorst, zal de nodige luxe betekenen. U hoeft de wijk namelijk niet te verlaten om leuke bezigheden te vinden. In de wijk kunt u zwemmen, sporten, een bezoekje brengen aan de sauna en nog veel meer. Bovendien is deze wijk gelegen in de nabijheid van de A28. Hierdoor bent u binnen afzienbare tijd op de weg die u dient af te leggen om uw werk te bereiken.

Als u kiest voor een stadswoning dan heeft u niet de beschikking over een tuin, maar over een terras. Dit hoeft echter geen probleem te zijn. Als u graszoden gaat kopen, kunt u daarmee uw eigen kleine tuin creëren. Zo blijft u het groene gevoel behouden, zonder daadwerkelijk een tuin te hebben.

Festivals

Een kaartje kopen voor een festival kan weliswaar niet zo snel in Vathorst, maar wel in Amersfoort. In Amersfoort worden zeer geregeld festivals gehouden. In de zomer vinden deze voornamelijk buiten plaats op graszoden of in het openluchttheater, maar in de winter kunt u kaarten kopen voor een festival in de Brabanthallen. In vrijwel elke maand staat er iets gepland in Amersfoort. Als u graszoden gaat kopen voor uw tuin kunt u veel geld besparen op de inrichting van uw tuin. Van die besparing kunt u kaarten kopen en uw vrije tijd besteden aan leuke festiviteiten.

Bij het kopen van graszoden kunt u zelf kiezen of u de graszoden bij u thuis wilt laten afleveren of dat u de graszoden zelf komt halen. 
Zo weet u in ieder geval zeker dat uw tuin direct op orde kan worden gebracht, zodra u de sleutel van uw nieuwe woning in handen krijgt.

Klantervaringen in Vathorst

Klantervaring van Erica van aarssen uit Zeewolde

“Super”

Wij waren zelf niet aanwezig maar via de instructies per telefoon werden ze precies op de plek gezet waar wij ze hebben wilden. Savonds gelijk gelegd. Het zijn mooie donkergroene zoden en de instructies die we erbij kregen in de mail hielpen enorm. Erg blij mee en wij vinden ze mooier dan die van de buurman die ze ook gisteren gelegd heeft 😉

Erica van aarssen - Zeewolde - 2020-06-20
Klantervaring van F. kloos uit Zeewolde

“prima gras”

moet hier nog rollen voor de rest perfect gras

F. kloos - Zeewolde - 2019-09-19

Graszoden bezorgen Vathorst

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Vathorst en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Vathorst

Veelgestelde vragen in Vathorst

Hoe snel kunnen graszoden in Vathorst geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Vathorst?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.