Graszoden kopen in Valkenburg

Gelegen in de provincie Limburg ligt in een dal de plaats Valkenburg. Het dal waarin Valkenburg is gelegen, is door de kleine rivier de Geul gevormd.

Het winkelgebied van Valkenburg en de historische kern vormen samen het stadscentrum;

U bent misschien weleens de term “Valkenburg Mergelstad” tegengekomen. Deze term is ontstaan, doordat een aanzienlijk deel van de bebouwing van lokaal mergelsteen is. De mergel in Limburg is voornamelijk tijdens het Krijttijdperk afgezet.

In vrijwel heel Nederland en aanzienlijke delen van Vlaanderen komt trouwens mergel ondergronds voor.

Bezienswaardigheden in Maastricht

In Maastricht, nabij Valkenburg kunt u niet alleen genieten van de prachtige natuur, maar ook diverse bezienswaardigheden tegenkomen.

In Maastricht kunt u onder andere een bezoekje brengen aan:

 • Jekerkwartier
 • Sphinxkwartier
 • Sint Pietersberg
 • Buitengoed Geul en Maas

Graszoden kopen in Sint-Pietersberg

Natuurmonumenten heeft in 1992 alle terreinen op de Sint-Pietersberg gekocht van de provincie Limburg. Dit gebeurde voor een symbolisch bedrag van slechts een euro.

Het opstellen van beheersplannen voor de gebieden wordt door Natuurmonumenten en meerdere maatschappelijke organisaties gedaan.

Sinds 2013 dragen de Sint-Pietersberg en het Jekerdal samen de naam Natura 2000-gebied. Dit staat garant voor een bescherming van het gebied door de Europese en nationale overheid. Het gebied beslaat maar liefst 233 hectare. Daarnaast kent het aan ondergrondse mergelgroeves nog eens 24 hectare.

Huis kopen in Maastricht

Een huis kopen dat niet ver van Valkenburg gelegen is, kan met oog voor duurzaamheid via het project Hoolhoes.

Als u besluit hier een huis te kopen, zult u vernemen dat de woning is voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp, maar geen gasaansluiting heeft. In dit deel van Maastricht een huis kopen, betekent bijna nul-op-de-meter en dat is mede gerealiseerd door de goede isolatie van uw te kopen woning. Dit lever u op maandbasis een aanzienlijke besparing op uw vaste lasten op. Een deel van die besparing kunt u aanwenden voor het kopen van graszoden voor uw tuin.

Graszoden vormen niet alleen een belangrijke bijdrage aan de duurzaamheid van uw kavel, maar geven uw tuin ook een mooie uitstraling. Met het leggen van graszoden wordt een goede basis aangebracht voor uw tuin. Duurzame verlichting kan uw tuin in de wintermaanden prachtig weergeven.

Graszoden kopen en leggen

Bij het kopen van de graszoden kunt u aangeven of u ze aan huis geleverd wilt krijgen of zelf wilt komen halen. Het leggen kan door uzelf gebeuren. Zo voorziet u in een mum van tijd uw tuin van prachtige groenstroken.

Klantervaringen in Valkenburg

Klantervaring van Joren uit Oegstgeest

“Zeer mooie diepgroene grasmat snel geleverd”

Erg blij met de nieuwe grasmat (circa 100 m2). Het ligt er nu een kleine week in en is nog steeds diepgroen van kleur en ziet er prachtig uit. Ook de levering was zeer snel, wat erg fijn is. De enige reden waarom ik geen 10 geef, is de extra toeslag die je betaalt omdat er op vrijdag geleverd is.

Joren - Oegstgeest - 2020-04-30
Klantervaring van Anja erades uit Leiden

“Super!”

Prettig contact per telefoon en prachtige graszoden geleverd! Dit bedrijf is een echte aanrader!

Anja erades - Leiden - 2021-03-07

Graszoden bezorgen Valkenburg

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Valkenburg en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Valkenburg

Veelgestelde vragen in Valkenburg

Hoe snel kunnen graszoden in Valkenburg geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Valkenburg?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.