Graszoden kopen in Uithoorn

Uithoorn kan terugkijken op een roerige geschiedenis.

De plaats is ruim voor de Middeleeuwen ontstaan als een kleine nederzetting aan de Amstel, toen nog Ute Hoirne geheten. De betekenis van deze naam, Uithoek, duidt op de ligging van de plaats in de verre uithoek van het toenmalige bisdom Utrecht. In die tijd was het bisdom van Utrecht hèt gezaghebbende instituut van Nederland. Vanuit het perspectief van Utrecht gezien, was Ute Hoirne dus gelegen in een uithoek binnen de territoriale grenzen van het bisdom.

Het verbaast niet dat Utrecht Uithoorn wou inlijven. De plaats heeft van oudsher een zekere aantrekkingskracht met haar landelijke karakter en ligging aan de Amstel. Graszoden kopen voor uw tuin in Uithoorn laat uw huis geweldig opgaan in de omgeving van de regio.

Tijdens de Middeleeuwen zou Uithoorn aan de frontlinie komen te liggen tijdens de Franse invasie van 1672. Rondom Uithoorn bevinden zich forten die bekend staan als De Stelling van Amsterdam. Er wordt nog wel eens aangenomen dat deze forten dateren uit die tijd of de latere Napoleontische oorlogen. Dat is onjuist. Deze bezienswaardigheden van Uithoorn dateren uit 1885. Van oudsher worden de mooiste bouwwerken omgeven door natuurlijk gras. Prachtig om de forten te zien oprijzen van veraf vanuit het groene landschap. Uw eigen huis kunt u net zo mooi voor de dag laten komen. Uw graszoden kunt u kopen om uw hele huis te omringen met een prachtig gazon.

Nieuwbouw in Uithoorn

Uithoorn is een fantastische plaats om te wonen. Dat blijkt wel uit de vele nieuwbouwprojecten die hier gaande zijn of recent zijn gerealiseerd.

De Regentes

Een fantastische wijk is De Regentes die gelegen is aan de Amstel. De brede rivier geeft een prachtig aanzicht met de oorspronkelijke natuur en het natuurgroen wat in de wijk is geplant. Deze kindvriendelijke wijk leent zich uitstekend voor u als bewoner van De Regentes om graszoden te kopen. Aan het water worden semi bungalows gerealiseerd. Graszoden komen hier uitstekend tot hun recht met een gazon dat zich helemaal uitstrekt tot aan het water. 

Prachtig!

De wijk wordt voorzien van een plantsoen waaromheen eengezinswoningen worden gebouwd in jaren `30 stijl. Deze authentieke woningen aan het park geven u nog een goede reden om graszoden te kopen. Uw huis gaat zo helemaal op in de natuurrijke omgeving van de wijk.

De Kleine Weelde 

De nieuwbouwwijk De Kleine weelde in Uithoorn bewijst dat natuur en de meest innovatieve woningen prima samen kunnen gaan. Deze wijk wordt gekenmerkt door de smartwoningen die hier worden gerealiseerd. Innovatieve èn duurzame woningen die zich in een zee van natuurgroen bevinden. De ontwikkelaar van deze wijk noemt het niet voor niets een groene enclave. Daar kunnen wij ons helemaal in vinden. Graszoden kopen voor De Kwakel doet u als u de weidse groene vlaktes naadloos in uw eigen tuin wilt laten overgaan. 

Een absolute aanrader!

Legmeer-West

Nog een nieuwbouwwijk komt in het westelijke gedeelte van Uithoorn. In Legmeer-West worden 125 woningen gerealiseerd. Ook hier wordt flink geïnvesteerd in de duurzaamheid van de woningen, zo zijn ze allemaal gasloos. De aangelegde sloot, die wordt geflankeerd door gras, doorkruist de wijk. Wanneer u graszoden gaat kopen voor uw huis in Legmeer-West, creëert u helemaal zelf uw eigen stukje natuur in uw achtertuin.

Allure aan de Amstel

We gaan weer terug naar de Amstel voor nog een prachtig nieuwbouwproject aan deze rivier. In de Allure aan de Amstel worden appartementen en 37 woningen gebouwd. Het centrum is vlakbij evenals de gezonde buitenlucht en rust van de polder. Graszoden kopen voor uw huis in Allure aan de Amstel doet u dan ook om het landelijke karakter van de streek dichterbij huis te brengen.

Europarei

In Uithoorn is de koek nog niet op wat nieuwbouw betreft. In Europarei verschijnen maar liefst 192 woningen. Een gedeelte huurwoningen, een gedeelte koopwoningen en appartementen. Het belooft een diverse wijk te worden waar wederom veel natuurgroen wordt aangelegd. Dit in overeenstemming met de landelijke omgeving. Europarei is omringd door akkers en weilanden.

Voor uw tuin in deze landelijke omgeving geeft u met het kopen van graszoden uw huis een absolute meerwaarde.

Heerlijke landbouwgrond in Uithoorn

Voordat Uithoorn definitief ingepolderd werd, is het gebied waar de plaats zich bevindt regelmatig onder water komen te staan. Dat heeft door de eeuwen heen een vruchtbare grond opgeleverd die bestaat uit zeeklei en deels veen.

De kleigrond leent zich uitstekend om te beplanten. Zo ook de graszoden die u voor uw tuin gaat kopen. Uw eigen graszoden kunt u eenvoudig bestellen via graszodenkopen.nl

Desgewenst leveren wij de graszoden bij u aan huis.

Klantervaringen in Uithoorn

Klantervaring van Liesbeth uit Amstelveen

“Prachtig. Makkelijk te leggen. Goede levering.”

Mooie zoden. Echt stevig en vers. Goed volgens afspraak geleverd. Handig dat de bestelling zo kort van te voren kan. Zo kon ik bestellen nadat de ondergrond helemaal klaar was. Schaduwgras echt een aanrader. Dit bij soort anderen nog niet gezien.

Liesbeth - Amstelveen - 2020-07-18
Klantervaring van Paul uit Amstelveen

“Mooie groene zoden op tijd geleverd”

Mooie groene zoden en op tijd geleverd. Het gras ligt nu bijna een week en groeit al lekker en trekt dicht.

Paul - Amstelveen - 2020-06-08

Graszoden bezorgen Uithoorn

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Uithoorn en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Uithoorn

Veelgestelde vragen in Uithoorn

Hoe snel kunnen graszoden in Uithoorn geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Uithoorn?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.