Graszoden kopen in Uden

Uden is een stad in het noordoosten van Noord-Brabant. De gemeente Uden bestaat uit maar liefst zeven gebieden, waar zich 36.315 inwoners hebben gevestigd. De tuinen van Udenaren zijn voor ons bekend terrein, zo hebben wij onder andere graszoden gelegd in de wijken Uden-Zuid, Melle en Bitswijk.

Nieuwbouwprojecten in Uden

Land van Dico

Land van Dico is een nieuwe, rustige woonwijk vlakbij het centrum van Uden. In deze woonwijk zijn zes verschillende soorten woningen te vinden. Dit van 2-onder-1-kapwoningen tot tussenwoningen en bouwkavels waar de koper alles zelf kan indelen. Alle woningen zijn duurzaam, energieneutraal, aardgasvrij en volledig elektrisch. Naast een duurzaam en groen huis is het natuurlijk ook prachtig om een groene tuin te hebben. De huidige bewoners hebben dit al kunnen realiseren door graszoden te bestellen en te plaatsen in hun ruime tuin die elke woning in deze nieuwbouwwijk heeft.

Kroezel

Project Kroezel bestaat uit vier grote 2-onder-1-kapwoningen. De woningen in de wijk Vijfhuis liggen maar liefst een aantal minuten verwijderd van de stad van Uden. Alle woningen van project Kroezel worden gebouwd met warmtepomp, onderhoudsvriendelijke kozijnen, dubbel glas en zonnepanelen. Op deze manier hebben de bewoners niet alleen iets moois voor henzelf, maar denken zij ook aan de toekomst.

Laan van Uden

De nieuwbouwwoningen van De laan van Uden zijn duurzaam, energiezuinig, gasloos en kindvriendelijk. De woningen zullen gebouwd worden aan de Runmolen, de voormalige locatie van een tuincentrum en een autogarage. Deze locatie bevindt zich al in een groene omgeving, maar er worden extra groen- speelvoorzieningen voor kinderen geplaatst.

Udense Natuur

De Maashorst

De Maashorst is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Noord-Brabant. Het gebied is namelijk 3500 hectaren groot en er leven meer dan 25 verschillende soorten zoogdieren. De Maashorst bestaat uit vier verschillende natuurgebieden, ook wel de vier Wijstreservaten genoemd. In deze natuurgebieden komt grondwater naar boven door breuken in de aardkorst. De Maashorst is de perfecte plek om als natuurliefhebber even tot rust te komen. Bezoekers kunnen in de Maashorst hun energie kwijt door een flinke wandeling te maken, of door bijvoorbeeld een stukje te fietsen.

Bedaf

Voor vogelliefhebbers heeft Uden een perfect natuurgebied om hun favoriete vliegende dieren te spotten. De Bedaf, liggend tussen Uden en Vorstenbosch, is vrij te bewandelen op de paden die er doorheen lopen en ook zijn er verschillende wandelroutes te volgen. De meest voorkomende vogels op de Bedaf zijn onder andere de groene specht, de Ransuil en de Geelgors. De gemeente van Uden heeft aan de rand van de Bedaf een stuk landbouwgrond aangekocht en ingericht als natuurgebied ter compensatie voor de aanlegging van de A50.

Klantervaringen in Uden

Klantervaring van A. uit Uden

“Erg tevreden over graszodenkopen.nl”

Vorige week zijn de graszoden besteld en geleverd. Van te voren hebben wij een mail ontvangen met de tijd van levering. De graszoden zijn netjes op tijd geleverd. Ook hebben we digitaal een duidelijke handleiding ontvangen, zodat we het gras netjes en eenvoudig zelf konden leggen. De graszoden zijn van goede kwaliteit. Wij zijn blij met ons mooie, nieuwe gras!

A. - Uden - 2020-04-20
Klantervaring van Gert-jan uit Haren

“Probleemloos ”

Graszoden stonden mooi dichtbij het aante leggen gazon. Uitstekende kwaliteit. Vlotte levering en door de track en trace code. Zuivere tijd van aankomst

Gert-jan - Haren - 2019-09-19

Graszoden bezorgen Uden

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Uden en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Uden

Veelgestelde vragen in Uden

Hoe snel kunnen graszoden in Uden geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Uden?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.