Graszoden kopen in Uddel

Een huis kopen op de Veluwe staat voor veel mensen op de wensenlijst. En dat is goed te begrijpen wanneer je de omgeving bestudeerd. Bijvoorbeeld Uddel, dat in een zeer gevarieerd en bosrijk gebied ligt, maar ook in de directe omgeving van een uitgestrekt heideveld.

Heel anders dan bijvoorbeeld in de Randstad kunt u in Uddel een woning kopen dat u echt de ruimte biedt, in een groen gebied. En natuurlijk op een lap grond waar graszoden snel en gemakkelijk gelegd kunnen worden. Bang voor natte voeten hoeft u niet te zijn in verband met de stijgende zeespiegel. Uddel ligt op de Veluwe, een uitgestrekt heuvelachtig gebied dat volgens onderzoekers tijdens een ijstijd is opgestuwd. Waar de maximale hoogte van de Veluwe ongeveer 100 meter boven NAP bedraagt, plaatst Uddel zich op 30 tot 35 meter boven NAP. De plaats ligt aan de ene kant in het nattere beekdal en aan de andere kant op de drogere stuwwal.

Een interessante bezienswaardigheid is het Uddelermeer, het hoogste meer van Nederland en duizenden jaren geleden ontstaan op een bevroren ondergrond. Het meertje met een ringwal groeide dankzij geologische processen uit tot een relatief diep meer met een doorsnede van 100 meter bij 200 meter en met een diepte van 20 meter, maar is in de loop der eeuwen grotendeels gevuld geraakt met plantenresten.

Ligging

Ondanks de ligging in een heuvelachtig en zanderig gebied is de bodem van Uddel niet droog. Juist dat wordt verwacht in een hooggelegen gebied omdat het grondwater normaal gesproken diep in de ondergrond zit. De bodem houdt dankzij diepere dichte lagen water vast zodat de bodem vochtig blijft. En dat is goed nieuws wanneer u graszoden wilt kopen en aanleggen.

De rijk gevarieerde terreingesteldheid was oorspronkelijk de reden dat mensen zich in de omgeving gingen vestigen. De condities voor bewoning waren gunstig dankzij dekzanden, vennetjes, plassen en beekdalen. De verschillende bodems waren belangrijk voor het opzetten van een nederzetting waar agrarische cultuurlandschap kon ontstaan. Dat op de plaats waar Uddel ligt al in de vroege middeleeuwen menselijke activiteit was, is te zien aan de overblijfselen van een imposante verdedigingswal uit de 9e eeuw.

Over Uddel

Uddel heeft een inwonertal van ongeveer 2900 en is zoals gezegd sterk agrarisch georiënteerd. Voor het kopen van uw eerste levensbehoeften zit u in Uddel goed. Er is een supermarkt, bakker en slagerij te vinden, maar ook scholen en huisartsen.

De middenstand in Uddel is rijk vertegenwoordigd en deze ondernemers zijn vaak zelfstandige ambachtslieden. Voor het aanleggen van uw tuin heeft u hun vakmanschap echter niet nodig als het gaat om het leggen van graszoden. Deze kunt u trouwens bij ons kopen en wanneer u dat wenst leveren wij de graszoden bij u in Uddel aan huis.

Een jaarlijks terugkerend evenement is de zomermarkt Uddel waar u allerlei leuke spullen kunt kopen. Deze uitgebreide markt wordt georganiseerd door plaatselijk ondernemers, clubs en verenigingen. Natuurlijk kunt u ook zelf een feest organiseren in uw achtertuin met de buurt. Uw graszoden zijn prima bestand tegen veel feestende mensen.

Nieuwbouwproject

Het nieuwbouwproject “De Veluwte” gaat zorgen voor 6 twee-onder-een-kapwoningen en 5 vrijstaande woningen. De woningen worden gebouwd in een zone waar weinig verkeer is en is daarom geschikt voor gezinnen met jonge kinderen.
U zult ontdekken dat de huizen aan een groen hofje gebouwd gaan worden. De tuinen worden ruim opgezet en graszoden passen daar prima bij.

Klantervaringen in Uddel

Klantervaring van C. pirets uit Stroe

“Geweldige schaduwgras! ”

Onze tuin heeft veel schaduw, waardoor er een goede kwaliteit gras in moest. We kwamen al snel op graszoden.nl Snelle levering, goede kwaliteit en prijs en duidelijke mail met onderhoudstips en instructies. Kortom.... Wij zijn er heel blij mee. Wij blijven deze zomer 🏡

C. pirets - Stroe - 2020-04-16
Klantervaring van Gerard de jong uit Ermelo

“Alles conform afspraak”

Dit is de tweede keer dat ik gras heb besteld. Bij mijn vorige huis was ik ook al zo tevreden. Dus geen twijfel om weer hier te bestellen. Alles op tijd geleverd en het gras groeit fantastisch. Het ligt er nu 5 dagen in.

Gerard de jong - Ermelo - 2020-06-10

Graszoden bezorgen Uddel

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Uddel en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Uddel

Veelgestelde vragen in Uddel

Hoe snel kunnen graszoden in Uddel geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Uddel?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.