Graszoden kopen in Swifterband

Swifterbant ligt in het oostelijke gedeelte van Flevoland. Dit gebied werd in 1950 drooggelegd en het dorp zelf is ontstaan in 1957.

Wie denkt dat Swifterbant daarmee een niet zo vergaande geschiedenis heeft, vergist zich daar goed in. 

Vlakbij Swifterbant is een prehistorische nederzetting gevonden die stamt uit de Steentijd. De archeologische vondsten van deze gemeenschap van jagers is erg uniek ten opzichte van andere bekende prehistorische gemeenschappen uit dit tijdperk. De voorwerpen die gevonden zijn openbaarden een cultuur die nergens anders ter wereld is gevonden. Om de bijzondere en op zichzelf staande kenmerkende cultuur te verwoorden, is deze oude jagersgemeenschap De Swifterbantcultuur genoemd. 

Als het aan ons ligt, krijgen de rivierduintjes waar de oude jagers leefden een glimp van hun vergeten landschap terug. En dat is met veel gras. 

Graszoden kopen in Swifterbant doet u dus alleen al om bij te dragen aan de oorspronkelijke omgeving van Swifterbant.

Graszoden kopen in Swifterbant doet u eenvoudig bij graszodenkopen.nl. 

Desgewenst leveren wij de graszoden bij u aan huis.

De omgeving van Swifterbant

De landbouw tiert welig rondom Swifterbant. Lange, uitgestrekte akkers met veel groen is dan ook erg kenmerkend voor dit stukje Noordoostpolder. Geheel in stijl met de streek past een natuurlijke grasmat het beste in uw tuin. Uw graszoden kopen in Swifterbant doet u eenvoudig bij graszodenkopen.nl. 

In Swifterbant geniet u ook van een bosrijke omgeving. Behalve het volop aanwezige landbouwgroen is er ook veel natuurlijk groen. Tijdens het ontstaan van de polder zijn er in de hele regio kunstmatige bossen aangelegd die nu vol tot wasdom zijn gekomen. 

Zo heeft Swifterbant het Swifterbos. En er zijn in de nabije omgeving nog meer bossen om van te genieten. Bij het dichtbij zijnde Dronten is het Wisentbos, het Hogevaartbos en het Lagevaartbos te vinden.

Bij het eveneens dichtbij gelegen Biddinghuizen ligt het Biddingbos. Tussen al deze bossen geeft u uw eigen stukje natuur in de achtertuin de kans om mee te groeien met de veelzijdige biodiversiteit van de Noordoostpolder. Graszoden kopen in Swifterbant zorgt ervoor dat in uw tuin de beste grasmat komt te liggen waar al het plantaardige en dierlijke leven uw leven gaat verrijken.

De fauna van Swifterbant

De Noordoostpolder trekt sinds haar ontstaan bijzondere en zeldzame diersoorten aan. De vele aangelegde bossen hebben hierin ook een rol gespeeld. Het lage aantal inwoners per m2 en de ruimschoot aanwezige natuur geven dieren veel natuurlijke schuilplekken. 

Zowel vogels als dieren voelen zich hier prima thuis.

Waar het in sommige delen van Nederland al heel bijzonder is om een egel in de tuin aan te treffen, hoeft u er niet vreemd van op te kijken als u oog in oog met een vos komt te staan. Ook andere roofdieren zoals de marter, havik, ransuil, buizerd en sperwers voelen zich prima thuis in de omgeving van Swifterbant.

Ze zijn ongevaarlijk voor de mens, dus niets let u om deze dieren in uw tuin een warm welkom te geven. Graszoden kopen in Swifterbant doet u eenvoudig via graszodenkopen.nl. Zo heeft u binnen de kortste keren een prachtige grasmat in uw tuin liggen waar alle flora en fauna van de Noordoostpolder welig kan tieren.

De bodem en grond van Swifterbant

De voormalige zeebodem van Swifterbant bestaat voornamelijk uit zeeklei. Daarmee is deze zeer vruchtbare grond uitstekend geschikt om graszoden aan te leggen. Binnen mum van tijd zal er in uw tuin een prachtige grasmat tevoorschijn komen. Graszoden kopen in Swifterbant doet u eenvoudig bij graszodenkopen.nl

Door het lage aantal inwoners per m2 in de Noordoostpolder zijn de tuinen in Swifterbant bovengemiddeld groot vergeleken met de rest van Nederland. Een mooie uitgestrekte grasmat doet uw tuin nog groter ogen. U creëert met planten, bomen, struiken en bloemen uw eigen stukje natuurparadijs waar zeldzame vogels en andere inheemse dieren zoals graag van komen genieten.

Daarom kunt u het beste uw graszoden kopen in Swifterbant bij graszodenkopen.nl. De hoge kwaliteit graszoden geven u de beste grasmat in uw tuin in Swifterbant.

Klantervaringen in Swifterband

Klantervaring van Erica van aarssen uit Zeewolde

“Super”

Wij waren zelf niet aanwezig maar via de instructies per telefoon werden ze precies op de plek gezet waar wij ze hebben wilden. Savonds gelijk gelegd. Het zijn mooie donkergroene zoden en de instructies die we erbij kregen in de mail hielpen enorm. Erg blij mee en wij vinden ze mooier dan die van de buurman die ze ook gisteren gelegd heeft 😉

Erica van aarssen - Zeewolde - 2020-06-20
Klantervaring van F. kloos uit Zeewolde

“prima gras”

moet hier nog rollen voor de rest perfect gras

F. kloos - Zeewolde - 2019-09-19

Graszoden bezorgen Swifterband

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Swifterband en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Swifterband

Veelgestelde vragen in Swifterband

Hoe snel kunnen graszoden in Swifterband geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Swifterband?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.