Graszoden kopen in Steenwijkerland

De belangrijkste vraag die de inwoners van Steenwijkerland bezighoudt gaat over de mammoet. Er zijn 50.000 mammoetbotten die herenigd moeten worden in een museum. De vraag die de mensen bezighoudt is wanneer dat zal gebeuren. En als dat gaat gebeuren of er, dan door de makers van het mammoetskelet, voor de ondergrond overwogen wordt om graszoden te kopen. Dan kan er eindelijk voor de mammoet een definitieve expositieruimte in Steenwijkerland komen. 

Steenwijkerland

Steenwijkerland ligt in Overijsel op de grens van Friesland en Drenthe. De Nederlandse plaats Steenwijkerland ligt in de Kop van de provincie Overijssel. Steenwijkerland heeft ongeveer 44.500 inwoners en deze inwoners zouden kunnen aanbevelen en kunnen overwegen om voor hun tuin graszoden te kopen. De oppervlakte van de gemeente Steenwijkerland is 322km2.

Kernen van Steenwijkerland

De ongeveer 44.500 inwoners wonen verspreid over de 322km2 in woonkernen. De gemeente Steenwijkerland heeft 48 kernen. Steenwijk en Giethoorn zijn de meest bekende kernen in de gemeente. Maar ook Blokzijl en Kuinre behoren tot Steenwijkerland. Daarnaast zijn bekende namen van kernen Vollenhove, Sintjansklooster en Oldemarkt. De bewoners van alle kernen in Steenwijkerland zouden voor hun tuinaanleg en tuinonderhoud graszoden kunnen kopen.

De drie landstreken van de provincie Overijssel

De gemeente Steenwijkerland ontstond op 1 januari 2001 uit de samenvoeging van de gemeenten Brederwiede, IJsselham en Steenwijk. De nieuwe gemeentenaam was in 2001 Steenwijk, maar in 2003 werd de gemeentenaam definitief Steenwijkerland. Het historisch Land van Vollenhove is de derde landstreek van de provincie Overijssel. De andere twee landstreken in de provincie Overijssel zijn Salland en Twente. De inwoners van deze landstreken zouden voor het groenonderhoud graszoden kunnen kopen.

Gastvrij welkom voor de bezoekers van Steenwijkerland

Iedereen is welkom in Steenwijkerland en om de bezoekers te ondersteunen in het vinden van de mogelijkheden en om bezoekers welkom te heten wordt er digitale informatie vertrekt. In de digitale informatie zijn ook de bezienswaardigheden in Steenwijkerland te vinden en tips over wandelroutes en de route per fiets. Voor het onderhoud van de taluds langs routes zou overwogen kunnen worden om graszoden te kopen. 

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Een bijzonderheid in de gemeente Steenwijkerland is het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het Nationaal Park Weerribben-Wieden is 10.000 ha laagveengebied. Het Nationaal Park Weerribben-Wieden kreeg zijn vorm doordat er in het gebied intensieve vervening heeft plaatsgevonden. Door de intensieve vervening ontstond er een afwisselend geheel van open water (de Wieden) en smalle legakkers. Samen met de petgaten en de aanwezige vaarten waren het belangrijke verkeersaders. Voor deze verkeersaders had men voor het groenonderhoud ook graszoden kunnen kopen. Op de aanwezige landbouwgronden werd riet geteeld en gebruikt voor de extensieve veeteelt. Het gevarieerde geheel aan biotopen worden gevormd door de verschillende stadie van de verlanding van de natuurlijke omgeving. Geen wonder dat het Nationaal Park Weerribben-Wieden erg intrek is bij recreanten en een warme belangstelling heeft van de toeristen. Die graag door het Nationaal Park Weerribben-Wieden varen. Voor het groenonderhoud van de taluds zou ook overwogen kunnen worden om graszoden te kopen.

Monumenten

De gemeente Steenwijkerland bezit 475 monumenten. De aanwezige monumenten in Steenwijkerland zijn te verdelen in oorlogsmonument, gemeentelijke monumenten en rijksmonumenten. Voor het groenonderhoud bij de monumenten zouden ook te kopen graszoden kunnen worden gebruikt.

Giethoorn

De meest toeristische kern van Steenwijkerland is Giethoorn. De toeristen komen van over de hele wereld naar Giethoorn toe. Om de bezoekersstromen beter te kunnen reguleren en om de leefbaarheid in Giethoorn te versterken is besloten om een “grachtentax” te voeren. Voor de taluds, zou door het kopen van graszoden, kunnen worden uitgevoerd.

Klantervaringen in Steenwijkerland

Klantervaring van Erica van aarssen uit Zeewolde

“Super”

Wij waren zelf niet aanwezig maar via de instructies per telefoon werden ze precies op de plek gezet waar wij ze hebben wilden. Savonds gelijk gelegd. Het zijn mooie donkergroene zoden en de instructies die we erbij kregen in de mail hielpen enorm. Erg blij mee en wij vinden ze mooier dan die van de buurman die ze ook gisteren gelegd heeft 😉

Erica van aarssen - Zeewolde - 2020-06-20
Klantervaring van F. kloos uit Zeewolde

“prima gras”

moet hier nog rollen voor de rest perfect gras

F. kloos - Zeewolde - 2019-09-19

Graszoden bezorgen Steenwijkerland

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Steenwijkerland en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Steenwijkerland

Veelgestelde vragen in Steenwijkerland

Hoe snel kunnen graszoden in Steenwijkerland geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Steenwijkerland?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.