Graszoden kopen in Steenwijk

Steenwijk is een stad in de provincie Overijssel en heeft ruim 17.000 inwoners. Steenwijk is weer onderverdeeld in verschillende wijken, met elk een lange geschiedenis. Naast dat iedere wijk haar eigen verhaal heeft, is iedere wijk op haar eigen bijzondere manier groen. Er worden veel bomen en struikgewas aangelegd, maar ook grasveldjes en (stads)parken zijn te vinden in Steenwijk. Wij vinden een groene samenleving ook erg belangrijk en daarom leveren wij graszoden in Steenwijk. De graszoden kunnen voor zowel particulier terrein als op bedrijventerrein worden besteld en in alle formaten. Wij komen de graszoden op locatie afleveren en, indien gewenst, ook meteen aanleggen. Bekijk onze website voor meer informatie en bestelmogelijkheden.

Natuurgebied Steenwijkerwold

Natuurgebied Steenwijkerwold is bij uitstek het ideale gebied voor het mooiste uitzicht. Er zijn verschillende uitkijktorens gevestigd door het hele gebied heen met gegarandeerd prachtige uitzichten. Het gebied zelf bestaat voornamelijk uit bosgebied met omringende graslanden en allerlei soorten planten. Ook zijn er een aantal monumentale erfstukken te vinden in het gebied, wat aangeeft hoe ver de geschiedenis gaat van Natuurgebied Steenwijkerwold. De ideale locatie voor een mooie wandeling midden in de natuur dus. Voor meer informatie over het gebied en wandelroutes kunt u terecht bij het VVV-kantoor van Steenwijk.

Natuurgebied De Wieden

Een ander natuurgebied in Steenwijk is De Wieden. Dit landschap maakt deel uit van Nationaal Park Weerribben-Wieden en bestaat vooral uit moeras- en watergebieden. De 1100 hectaren bestaan voor een groot gedeelte uit meren, met daar omheen graslanden en bebossing. Vooral in de zomer is de locatie enorm populair onder sporters, zowel gewoon hardlopers als watersport. Er zijn in het gebied dan ook een hoop wandel- en fietsroutes te vinden. Kortom, als u ook maar de in buurt van Steenwijk bent en de gelegenheid kunt vinden voor een wandeling, dan is Natuurgebied De Wieden de perfecte locatie.

Nieuwbouwproject Capelle

Steenwijk is hard aan de weg aan het timmeren als het gaat om nieuwbouwprojecten. Nieuwbouwproject Capelle is het een voorbeeld van, met in totaal 13 verschillende beschikbare huizen. Het nieuwbouwproject vindt plaats in een groene en duurzame omgeving, maar wel dichtbij het centrum. De woningen zijn ruim opgezet en hebben een eigen tuin. Alles is naar wens in te richten, zo ook de tuin. Mocht u er bijvoorbeeld voor kiezen om graszoden aan te laten leggen in uw tuin, dan zijn wij van de partij. We leveren de graszoden niet alleen bij u af, we kunnen ze ook direct voor u aanleggen. Bekijk onze website voor meer informatie en mogelijkheden.

Klantervaringen in Steenwijk

Klantervaring van Ronnie uit Steenwijk

“Zeer mooie en stevige grasrollen”

Goede service en mooie stevige graszoden

Ronnie - Steenwijk - 2020-03-12
Klantervaring van Patricia uit Steenwijk

“Super mooi stevig gras”

Gras was steviger(grof) dan we hadden gedacht. Prima geleverd en goede kwaliteit. Hebben het nu 1 dag liggen en ziet er perfect uit!

Patricia - Steenwijk - 2020-06-20

Graszoden bezorgen Steenwijk

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Steenwijk en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Steenwijk

Veelgestelde vragen in Steenwijk

Hoe snel kunnen graszoden in Steenwijk geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Steenwijk?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.