Graszoden kopen in Spaardam

Alleen het feit dat Spaardam een dubbeldorp is, maakt het plaatsje al uniek in Nederland. Het dorp bestaat uit twee afzonderlijke delen, Spaarndam-Oost en Spaarndam-West. Een Siamese tweeling zijn ze niet te noemen, want ze worden strikt gescheiden door de Grote Sluis.

Spaardam is ontstaan in 1285 door graaf Floris V van Holland. Rondom de dam die hij hier toentertijd liet aanleggen is het dorp ontstaan en daar dankt zij ook haar naam aan. Door de ligging aan het water werd Spaardam al gauw erg bedreven in de visserij. Bijna 800 jaar later staat het plaatsje nog steeds bekend als vissersdorp, met name als palingdorp bij uitstek.

Het water is gelukkig nooit helemaal verdwenen. Het kenmerkt het dorp van grote afstand, waarbij het waterlandschap wordt aangevuld met wijde groene vlaktes. Graszoden kopen voor uw woning in het vissersdorp brengt uw huis geheel in stijl met de omgeving wanneer uw gazon zich eenmaal heeft ontplooid.

Het dorp van Hansje Brinker

Dat Spaardam altijd met water verbonden zal blijven, staat buiten kijf. Zo staat het dorp nog steeds wijd en zijd bekend als palingdorp. Bovendien is Spaardam het dorp waar het standbeeld van Hansje Brinker is geplaatst, beter bekend als het jongetje dat een dijkdoorbraak wist te voorkomen door de hele nacht zijn vinger in een gat in de dijk te steken. Dat dit verhaal compleet verzonnen is, afkomstig uit een Amerikaans kinderboek, doet wat ons betreft niks af aan de waterrijke geschiedenis van Spaardam.

Het waterlandschap biedt een uitstekend argument voor u als Spaarndammer om graszoden te kopen. Het blauw van het water staat in een prachtig contrast met het groen van de natuur.

Beschermd dorpsgezicht

Behalve de omgeving die Spaarndam zo kenmerkt, is er nog een prachtig feit waar het dorp zich op kan beroepen. De architectuur van de oude dorpskern doet sprookjesachtig aan. Wanneer u een wandeling maakt door Spaarndam op een rustige dag lijkt het alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Niet voor niets kreeg Spaarndam als één van de eerste dorpen van Nederland de status van beschermd dorpsgezicht.

U geeft uw huis in Spaarndam al net zo`n magische uitstraling met een stralende grasmat in uw tuin. Het landelijke karakter van het oude vissersdorp komt volledig tot zijn recht met dat stukje natuur achter uw huis. Uw graszoden kunt u eenvoudig kopen bij graszodenkopen.nl

Verwelkom de bijzondere inwoners van de Hekslootpolder in uw achtertuin

Vlakbij Spaarndam bevindt zich de Hekslootpolder. Dit natuurgebied is van ontzettend belang voor veel vogels. Een grote verscheidenheid aan vogels kiest steevast, jaar in jaar uit, deze plek om hun kuikens uit te broeden. Als u graszoden gaat kopen, kan u de vogels van de Hekslootpolder hopelijk in uw eigen tuin gaan verwelkomen. Met het aanbrengen van fauna, creëert u een biodiversiteit dat de vogels uit de Hekslootpolder wellicht zal aantrekken.

Nieuwbouw in Spaarndam

Veel ruimte, de rust, uitgestrekte groene veenweides en het water van de Spaarne. 

Een heerlijke combinatie van factoren waardoor mensen zich hier graag vestigen. Eén van de nieuwbouwwijken die aan de zojuist vermelde kenmerken voldoen, is de wijk Spaarne Buiten.

Enerzijds is de wijk vlakbij de nostalgische dorpskern gelegen. De authentieke straatjes, steegjes, bruggetjes en Middeleeuwse gevels bevinden zich op kleine afstand Aan de andere zijde van Spaarne Buiten bevindt zich de karakteristieke jachthaven van Spaarndam, waarna u verder eindeloos kan verdwalen in de polder.

De kavels vallen op door hun grote oppervlakte en hun perfecte ligging aan het water van de Spaarne. De ruimte achter èn voor deze riante huizen lenen zich bij uitstek om graszoden te kopen. Een gazon creëert optisch nog meer ruimte en past feilloos in deze heerlijke omgeving.

Een kleiner nieuwbouwproject in Spaarndam wordt gerealiseerd op het voormalige Poldermanterrein. Omgeven door de groene vlaktes en veenweides krijgen de gelukkige huizenbezitters van deze wijk veel ruimte om eindeloos van te kunnen genieten. De kavels beschikken over 417 m2. De riante huizen worden in een hof gebouwd waarin veel groen en bomen worden geplant. Ook in deze wijk betekent graszoden kopen het creëren van een heerlijke tuin waar u volop kan genieten van de landelijke sfeer en rust in dit stukje Spaarndam.

Graszoden kopen doet u eenvoudig via graszodenkopen.nl

Desgewenst bezorgen wij de graszoden bij u aan huis.

Klantervaringen in Spaardam

Klantervaring van Erica van aarssen uit Zeewolde

“Super”

Wij waren zelf niet aanwezig maar via de instructies per telefoon werden ze precies op de plek gezet waar wij ze hebben wilden. Savonds gelijk gelegd. Het zijn mooie donkergroene zoden en de instructies die we erbij kregen in de mail hielpen enorm. Erg blij mee en wij vinden ze mooier dan die van de buurman die ze ook gisteren gelegd heeft 😉

Erica van aarssen - Zeewolde - 2020-06-20
Klantervaring van F. kloos uit Zeewolde

“prima gras”

moet hier nog rollen voor de rest perfect gras

F. kloos - Zeewolde - 2019-09-19

Graszoden bezorgen Spaardam

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Spaardam en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Spaardam

Veelgestelde vragen in Spaardam

Hoe snel kunnen graszoden in Spaardam geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Spaardam?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.