Graszoden kopen in soerendonk

Het kleine dorp Soerendonk wordt al eeuwenlang bewoond. De eerste schriftelijke vermelding over Zurendonc stamt uit 1307. Hoe lang het dorp precies wordt bewoond is niet exact bekend.

Dat de fantastische omgeving al vroeg mensen heeft aangetrokken staat buiten kijf. Tot op de dag van vandaag is Soerendonk omgeven door diverse landschappen en natuurgebieden. Dit gaf nederzettingen in het verre verleden bossen om in te jagen en goede landbouwgrond om te bewerken.  In de laatste jaren begint Soerendonk gestaag te groeien. Waar het dorp in de 19e eeuw circa 550 inwoners had, heeft het dorp er tegenwoordig 1800.

Dit resulteerde in meerdere nieuwbouwprojecten in het laatste decennium. Wie gaat wonen in deze prachtige omgeving, gaat graszoden kopen voor zijn huis. Hiermee verlegt u het vele natuurgroen van deze streek naar uw eigen huis. Lekker genieten van de landelijke rust in uw eigen achtertuin.

Graszoden kopen in een natuurrijke omgeving

Soerendonk ligt temidden van de fantastische natuur in de Kempen. Het grote natuurgebied loopt door tot in België. In het zuidoosten loopt de Kempen over in de Limburgse Peel.

Soerendonk is gezegend met haar prachtige omgeving. Graszoden kopen is in Soerendonk dan ook veel meer dan enkel uw huis voorzien van een mooi gazon. Het geeft uw huis de uitstraling die zo past bij het landelijke en natuurrijke karakter van deze streek.

de Sahara van Nederland

Het gevarieerde landschap van de Kempen geeft u als bewoner van deze streek nog een goede reden

Voor het kopen van graszoden. Naast de heidelandschappen wordt de Kempen eveneens gekenmerkt door de zanderige bodem.  In de zomer is deze streek dan ook steevast de warmste van Nederland. Een sterk en gezond gazon doet de warmte in uw tuin afnemen in tegenstelling tot sierbestrating dat warmte vasthoudt.

Kasteel Cranendonck

Wie inspiratie op wil doen voor de inrichting van de tuin, zou Kasteel Cranendonck eens met een bezoekje moeten vereren. Het statige witte landhuis is omgeven door het vele mooie natuurgroen. Met het kopen van graszoden creëert u de basis van uw eigen droomtuin. De verdere inrichting is helemaal aan uw eigen creativiteit. Kasteel Cranendonck geeft het bewijs welke extra allure u uw huis geeft wanneer het is voorzien van een prachtige tuin met een sterk en gezond gazon. 

Populaire mountainbike route

Het diverse landschap van De Kempen is door de jaren heen een geliefde plek voor mountainbike liefhebbers geworden. De MTB route Soerendonk trekt vanuit het hele land mountainbikers aan om het 40 kilometer lange parcours af te leggen. 

Het heuvelachtige gebied leent zich hier dan ook uitstekend voor. Het diverse landschap met de heidevelden, bossen en beeklandschappen maakt het feest voor de mountainbiker compleet. Graszoden kopen doet u als natuurliefhebber om uw eigen stukje natuur aan huis te creëren. Bijkomen van de inspanningen terwijl u nog steeds kunt genieten van de natuur. Uw eigen stukje natuur welteverstaan.

Graszoden kopen voor De Pompers

Aan de oostzijde van Soerendonk worden 26 ruime bouwkavels ontwikkeld. Behalve de ruime opzet van deze woningen, zal het vele natuurgroen kenmerkend worden voor de nieuwbouwwoningen in De Pompers.

Hiermee zal deze kleine wijk een fantastisch aangezicht krijgen, des te meer omdat het gelegen is aan het Landschapspark Baronie Cranendonck. Graszoden kopen voor uw huis in De Pompers betekent het creëren van een natuurlijke uitstraling van uw woning die helemaal in overeenstemming is met deze prachtige omgeving.

Klantervaringen in soerendonk

Klantervaring van Joey uit Valkenswaard

“Perfect”

Binnen enkele dagen geleverd tot aan de deur. Matten ware kwalitatief goed onderhouden.

Joey - Valkenswaard - 2020-06-04
Klantervaring van Martens uit Eindhoven

“Goed gras, snel bezorgd”

Snel bezorgd, goed gras

Martens - Eindhoven - 2020-06-22

Graszoden bezorgen soerendonk

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in soerendonk en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor soerendonk

Veelgestelde vragen in soerendonk

Hoe snel kunnen graszoden in soerendonk geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar soerendonk?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.