Graszoden kopen in Smilde

U woont al een aantal jaren in het mooie dorp Smilde en u wilt uw tuin opnieuw inrichten. Misschien heeft u pas kort geleden een huis in deze schitterende omgeving gekocht en de tuin wordt nog aangelegd. De tuinen rond de woningen hebben in deze gemeente vaak royale afmetingen en zijn geschikt voor het aanleggen van een mooi groen gazon. U kunt het grasveld inzaaien, maar dan duurt het enkele maanden voordat u van een volgroeide grasmat kunt genieten. Een betere optie is het kopen van graszoden, zodat u al na een dag van het resultaat kunt genieten. Wij leveren al jaren verse graszoden in Smilde en omgeving. Onderaan dit artikel vertellen wij u alles over de mogelijkheden, grassoorten en het kopen van de beste zoden.

Wonen in Smilde

Smilde ligt op maar 10 km vanaf Assen, te midden van de weidsheid van de voormalige veenkoloniën met de Drentse hoofdvaart. Aan de ene zijde het Drents-Friese Wold en aan de andere de natuurgebieden Hijkerveld en Diependaal. Een groen en gevarieerd landschap met uitgestrekte grote heidevelden, afgewisseld door prachtige bossen en een waterrijke omgeving met vele schilderachtige vennetjes. Vooral voor de liefhebbers van motorsport is het TT Circuit Assen een bekende naam.

Recreatie in Smilde en omgeving

De natuurliefhebber zal in dit deel van Drenthe niets te kort komen. Een uitgebreid net van wandel- en fietspaden nodigt uit tot het verkennen van dit bijzondere gebied. Bloeiende heidevelden, koele bossen en mysterieuze vennetjes laten u dromen van vervlogen tijden. Een aparte ervaring is het zwemmen in het Blauwe Meer. Dit meer is ontstaan door de jarenlange zandwinning voor de kalkzandsteen fabriek Albino. In het zand komt plaatselijk het mineraal glauconiet voor. Samen met de grote diepte zorgt dit voor de intens blauw-groene kleur van het water. U kunt een kaartje kopen om een hele dag van het 30 m lange strand, met alle voorzieningen, gebruik te kunnen maken.

Graszoden leggen in Smilde

Het dorp Smilde is een onderdeel van de omliggende natuur. Straten met aan beide zijden mooie bomen en beplanting. Veel ruimte tussen de bebouwing en uitgebreide groenvoorzieningen zorgen voor het gevoel dat u nog steeds door een natuurgebied wandelt. In deze ambiance is de eigen tuin een verlengstuk van de natuur van dit gebied. Met het kopen van graszoden heeft u in korte tijd een prachtig gazon en bereikt u snel een verbinding met deze fraaie omgeving.

Graszoden bestellen in Smilde

Het ontwerp van een mooie tuin rond uw huis begint met het plan voor het grasveld. Dit is een goed uitgangspunt voor de aanleg van een leefomgeving die opgenomen wordt in het grootse Drentse landschap. Met onze jarenlange ervaring in het aanleggen van gazons in de provincie Drenthe willen we u graag adviseren en kunt u bij ons de beste graszoden kopen.

Klantervaringen in Smilde

Klantervaring van Manja uit Huis ter Heide

“Frisgroene zoden”

Levering was keurig volgens afspraak. De avond van te voren kon ik zien binnen welk tijdsbestek er geleverd werd. Al is thuiszijn geen must. Maar we wilden de rollen direct gaan leggen. Dat was gezien de warmte ook wel verstandig. Nu na 2 dagen ligt het er fris en strak bij.

Manja - Huis ter Heide - 2020-06-04
Klantervaring van René  uit Beilen

“Top gras en super mooi groen”

Gras is super mooi groen en snel geleverd.

René - Beilen - 2019-08-23

Graszoden bezorgen Smilde

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Smilde en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Smilde

Veelgestelde vragen in Smilde

Hoe snel kunnen graszoden in Smilde geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Smilde?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.