Graszoden kopen in Schoorl

De tuin rond uw huis wordt binnenkort verandert of nieuw aangelegd. In uw plannen heeft u een mooi gazon opgenomen. Het makkelijkste en snelste is het kopen van graszoden. Niet lang wachten om op het grasveld te kunnen lopen, maar binnen een dag helemaal klaar. Al jaren leveren wij onze verse graszoden in Schoorl en omstreken.Woont u buiten deze streek, ook dan kunnen wij u van dienst zijn. Informatie over de verschillende soorten graszoden en onze service kunt u onderaan dit artikel vinden.

Wonen in Schoorl

De breedste en hoogste duinen van Nederland praktisch in je achtertuin, wat een prachtige woonomgeving. Het pittoreske dorp Schoorl heeft veel te bieden. Vele winkels en restaurantjes nodigen u uit om heerlijk relaxed rond te kijken. Het tegen het dorp aangrenzende Nationaal Park de Schoorlse Duinen is een waar eldorado voor de wandelaar. U kunt er uitgebreide fietstochten maken. Voor de vogelaars is er altijd iets te beleven en natuurfotografen raken er niet uitgekeken.

Een ideaal recreatiegebied

Schoorl ligt tussen Bergen en Groet in. In Bergen, het welbekende kunstenaarsdorp, is altijd iets te ontdekken: winkels, restaurants, het klimduin en de kunstgalerieën. Te veel om in een dag te bezichtigen. In Groet vindt u, in een historische boerderij, het bekende familierestaurant De Bokkesprong. Een feest om daar met het hele gezin uitgebreid te tafelen. Het prachtige strand is alleen per fiets of lopend te bereiken. De “Lagune” is geliefd bij golf-, kite- en windsurfers. Paardenliefhebbers kunnen in deze streek hun hart ophalen. Vele ruiterpaden doorkruisen de duinen en het bos.

Nieuwe woningen aan de Idenslaan

Op loopafstand van de winkels in Groet ontstaat aan de Idenslaan een nieuwe wijk.Schitterend gelegen tussen weidse groene weilanden. De huizen liggen in de luwte van het bos en dicht bij het uitgestrekt duingebied. Binnen de bebouwing zorgt een ruime opzet met veel groen en royale tuinen voor een voortzetting van het omliggende landschap.

Graszoden leggen in Schoorl

Woont u al lang in Schoorl, bent u pas in deze unieke omgeving komen wonen, of wordt uw huis nog gebouwd, een mooi grasveld staat op uw verlanglijst. Het maakt dat uw tuin mooi aansluit aan de uitbundige natuur van de omgeving. Met onze jarenlange ervaring in het leggen van graszoden in deze kuststreek kunnen wij u adviseren welke grassoorten het best voor uw tuin kunt kopen. Wij zorgen ervoor dat u de beste kwaliteit geleverd krijgt.

Klantervaringen in Schoorl

Klantervaring van Marcel uit Bergen nh

“Mooi groen!”

Mooi op tijd geleverd en prima product

Marcel - Bergen nh - 2020-06-21
Klantervaring van Arlette moerbeek uit Bergen

“Mooie graszoden en snel geleverd.”

Woensdag besteld, donderdag geleverd. Vriendelijke chauffeur. Mooie groene zoden.

Arlette moerbeek - Bergen - 2020-04-24

Graszoden bezorgen Schoorl

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Schoorl en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Schoorl

Veelgestelde vragen in Schoorl

Hoe snel kunnen graszoden in Schoorl geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Schoorl?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.