Graszoden kopen in Schalkwijk

Wonen op een eiland midden in Nederland. Dat staat u te wachten als u een huis en graszoden besluit te kopen op het Eiland van Schalkwijk.

Hier een huis en graszoden kopen in de provincie Utrecht betekent dat u in het zuiden zult komt te wonen. Het huis dat u kunt kopen, zal worden omringd door het Amsterdam Rijnkanaal, het Lekkanaal en de Lek. Wonen op dit prachtige stukje Nederland zal u echt het gevoel van een eiland geven. Hier staan rust en respect voor de natuur echt centraal.

Natuurlijke omgeving

Als u op voorhand een bezoekje wilt brengen aan Schalkwijk, omdat u hier misschien een huis wilt gaan kopen, dan zullen de prachtige natuurgebieden en de openheid van het landschap u direct opvallen. De wens om in Schalkwijk uw huis en graszoden te kopen, zal ongetwijfeld versterkt worden door de aanblik van het natuurgebied.

Hier wonen vraagt om inzicht in de geschiedenis van het gebied.

Als onderdeel van de gemeente Houten wordt hier door alle betrokkenen ingezet op het behoud van dit natuurgebied in Schalkwijk. Met het kopen van graszoden versterkt u de uitstraling van uw groene omgeving op een mooie en eigentijdse manier.

Eiland van Schalkwijk

De huidige aanblik van het Eiland van Schalkwijk doet absoluut niet vermoeden dat dit gebied 1000 jaar geleden uit voornamelijk moeras bestond. De inpoldering van het gebied vond plaats in de 11e en 12e eeuw. De hoger gelegen gebieden die langs de Lek gelegen zijn, kennen al sinds de jaartelling bewoning. De aanwezigheid van meerdere monumenten geeft blijk van de geschiedenis van het gebied.

In het verleden werd het water gebruikt als verdedigingswapen. Ten tijde van oorlog kon men hele stroken weiland onder water zetten. Hierdoor werd het de vijand een stuk lastiger gemaakt om het gebied te bereiken. Op het Eiland van Schalkwijk is het mogelijk om diverse forten ter bewonderen. Zo kunt u met eigen ogen een stukje geschiedenis in u opnemen.

Hier wonen biedt u oneindig veel opties, zoals:

 • wandelen
 • kamperen
 • fietsen
 • vissen

Duurzaamheid Schalkwijk

Om het behoud van Schalkwijk te kunnen garanderen, wordt met meerdere partijen een gebiedsontwikkeling op touw gezet. Het kopen en leggen van graszoden, maar ook het plaatsen van zonnepanelen en het toepassen van energiezuinige lichtbronnen kunnen al het nodige verschil maken. De graszoden kunt u zelf leggen, nadat ze bij u zijn afgeleverd.

Nieuwbouwwoningen worden vandaag de dag goed geïsoleerd opgeleverd, waarbij ook in veel gevallen drielaags glas wordt geplaatst. Dit alles maakt dat u lage energielasten zult hebben in uw te kopen woning.

Klantervaringen in Schalkwijk

Klantervaring van Ij hollander uit Culemborg

“Prima kwaliteit en service”

Tevreden over de kwaliteit, mooie zoden . Gekozen voor schaduwgras. Netjes geleverd op de afgesproken dag.

Ij hollander - Culemborg - 2020-05-13
Klantervaring van Arinka uit Houten

“Snel bezorgd”

Snel bezorgd. Bezorgng is prijzig, maar dat scheelt wel een vieze auto of huur van een aanhanger. Onderaan de streep dus redelijk. De graszoden waren wel een beetje droog door de hitte, maar met flink sproeien is het toch goed gekomen. We zijn heel blij met ons gazon!!!

Arinka - Houten - 2020-06-15

Graszoden bezorgen Schalkwijk

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Schalkwijk en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Schalkwijk

Veelgestelde vragen in Schalkwijk

Hoe snel kunnen graszoden in Schalkwijk geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Schalkwijk?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.