Graszoden kopen in schaijk

Besluit u om inwoner van Schaijk te wonen, dan wilt u zich misschien ook verdiepen in de historie van uw dorp.

De geschiedenis van Schaijk voert terug naar het jaar 1200. Er zijn overblijfselen gevonden van een grafheuvel, waardoor duidelijk is geworden dat Schaijk al bewoond werd, voordat de Romeinen hun intrede deden in Schaijk. Door ontginning werd uiteindelijk een langgerekt buurtschap bereikt.

U kunt in Schaijk uw bestaande woning en graszoden kopen, maar u kunt in Schaijk ook kiezen voor een nieuwbouwhuis.

Project Akkerwinde

Een nieuw te bouwen huis kan veel voordelen met zich meebrengen. In Schaijk wordt de wijk Akkerwinde in meerdere deelgebieden onderverdeeld.  Aangezien elk deelgebied een eigen sfeer en karakter heeft, kunt u kiezen welk gebied uw voorkeur heeft. Sowieso zult u na de oplevering van uw huis kunnen genieten van een fraai landschap en een groen en open karakter. Het plan is dusdanig opgezet dat uw woning in de nabijheid van de kern van Schaijk zal worden gebouwd. 

Hierdoor heeft u de beschikking over de belangrijkste voorzieningen in Schaijk. U kunt in Uden terecht als u wat meer winkels wilt kunnen bezoeken.

Groene omgeving

Uw huis en graszoden kopen in Schaijk bieden u de kans om uitstapjes te maken naar meerdere pittoreske dorpjes, waaronder:

 • Grave
 • Ravenstein
 • Zeeland

Wonen in dit gebied stelt u in staat om De Maashorst veelvuldig te bezoeken.  Heerlijk wandelen en fietsen en ondertussen genieten van het natuurlijk schoon. Als u het prettig vindt om het gebied onder begeleiding te bezoeken, dan is dat mogelijk. Excursieleiders kunnen u de mooiste plekjes van het oer-gebied laten zien.

Zo zult u bij de excursie onder andere het volgende tegenkomen:

 • stuifduinen
 • aardbreuken
 • heide en bos
 • bomen en beken
 • diverse dieren

Om voor een deel zo’n ervaring in uw achtertuin te realiseren, kunt u graszoden kopen en vervolgens zelf leggen. Met graszoden in uw achtertuin vormt u de grond bij uw woning om tot een groene oase. U kunt de graszoden eventueel al kopen en leggen tijdens de bouw van het huis. Hiermee is de tuin al af als de woning wordt opgeleverd. Dit kan een voordeel zijn, aangezien u zich dan helemaal kunt focussen op de inrichting van uw huis.  Ook voorkomt u met het vroegtijdig leggen van graszoden dat bouwgrond uw nieuwe woning bevuilt.

Duurzaamheid

Een nieuw huis is perfect voor het toepassen van duurzame maatregelen. De graszoden in uw tuin kunt u voorzien van ledverlichting.  Het kopen van zonnepanelen maakt dat de verlichting dan gratis voor u brandt. Met goede isolatie van daken en muren en geïsoleerd glas is uw woning al goed op weg op het gebied van duurzaamheid. Koopt u vloerverwarming, een warmtepomp en een elektrische kookplaat, dan bent u milieubewust bezig en bespaart u enorm op de energielasten. Is het moment aangebroken, waarop Nederland zonder gasaansluiting moet functioneren, dan heeft u geen verbouwing nodig om hieraan tegemoet te komen.

Klantervaringen in schaijk

Klantervaring van A. uit Uden

“Erg tevreden over graszodenkopen.nl”

Vorige week zijn de graszoden besteld en geleverd. Van te voren hebben wij een mail ontvangen met de tijd van levering. De graszoden zijn netjes op tijd geleverd. Ook hebben we digitaal een duidelijke handleiding ontvangen, zodat we het gras netjes en eenvoudig zelf konden leggen. De graszoden zijn van goede kwaliteit. Wij zijn blij met ons mooie, nieuwe gras!

A. - Uden - 2020-04-20
Klantervaring van Gert-jan uit Haren

“Probleemloos ”

Graszoden stonden mooi dichtbij het aante leggen gazon. Uitstekende kwaliteit. Vlotte levering en door de track en trace code. Zuivere tijd van aankomst

Gert-jan - Haren - 2019-09-19

Graszoden bezorgen schaijk

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in schaijk en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor schaijk

Veelgestelde vragen in schaijk

Hoe snel kunnen graszoden in schaijk geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar schaijk?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.