Graszoden kopen in Ruinen

Graszoden in het mooie brinkdorpje Ruinen sluiten mooi aan bij alle andere tuinen in het dorp. Een strak gazon brengt je sfeervol de zomer door. Graszoden kopen Ruinen zorgt voor een tuin waar libellen en andere mooie insecten zich thuis voelen. Door graszoden te kopen via onze website kun jij de mooiste tuin hebben die een ware blikvanger vormt in de omgeving. Ruinen neemt je mee terug in de tijd toen het nog een herdersdorp was met vele schapen. Nu staan er tegenwoordig mooie huizen met grote tuinen. Landelijk wonen is een stukje natuur waarin je volop kunt genieten. Een groot gazon is tevens heerlijk voor kinderen die lekker in de tuin willen spelen. Op blote voeten in te lopen of een zwembad of trampoline op te plaatsen. Het kopen van graszoden is eenvoudig omdat ze thuis worden bezorgd. Je kunt ze zelf gaan leggen. Ruinen heeft veel groen te bieden in de omgeving. Graszoden kopen in Ruinen zorgt ervoor dat dit groen ook in jouw achtertuin ligt. Kijk op de website voor meer informatie over graszoden kopen in Ruinen. 

Wijken en buurten in Ruinen

Graszoden kopen in Ruinen kan in mooie wijken waar ook nieuwbouw staat. Denk aan de mooie notaris woningen waarbij een sierlijke tuin niet mag ontbreken. Aan de Oldenhave weg en Bosweg wordt ook nieuwbouw gerealiseerd. Dit zijn gezinswoningen waarbij mooie grote tuinen om het huis liggen. Alle kavels zullen van een prachtig uitzicht worden voorzien richting de groene Drentse natuur en landschappen. Een groen gazon biedt dan nog even de puntjes op de i om helemaal in het groen op te gaan tijdens een zwoele zomerdag. Graszoden zijn van stevige kwaliteit en zullen lang mee gaan. Ze zullen wind en weer doorstaan.

Natuurgebieden en geschiedenis in Ruinen

Ruinen is een typisch Drents dorp met veel flora en fauna aan haar zijde. Het meest bekende natuurgebied is nationaal park Dwingelderveld. Hier lopen vele heideschapen rond in kuddes. De dieren zijn hier alle jaargetijden te bezichtigen. Het dorpje stamt uit de 12e waarbij het volk een eigen mini beschaving had met eigen regels en wetten. De leenheer Otto van Runen regeerde het dorpje toen. Mensen konden door deze man veroordeeld en gestraft worden bij daden. De lokale naam “Heerlijke Rechten” is hier van afgeleid. Dwingelderveld heeft tevens een eigen bezoekerscentrum waarbij iedereen van jong tot oud informatie over dit mooie natuurpark kan krijgen. Vanuit het centrum worden excursies en activiteiten georganiseerd naar het natuurpark. Daarnaast heeft het bezoekerscentrum vele informatiebronnen zoals boeken, films en tentoonstellingen over dieren zoals weidevogels en het Drentse heideschaap die symbool staat voor het dorp Ruinen. 

Bezienswaardigheden in Ruinen

Hier zijn naast een rustige natuurlijke omgeving ook vele accommodaties zoals hutten, boerderijen en B&B’s. De Meidoornhof is zo een gezellige B&B in een typische boeren Drentse omgeving. Deze Bed & Breakfast diende als theehuis. Ze schenkt nog steeds haar thee samen met een goed ontbijt in de ontbijtzaal met uitzicht op een mooie groene tuin vol dieren en planten. Met een paard zit je ook goed in de omgeving. Er zijn diverse routes voor ruiters door de landschappen die worden beheerd door staatsbosbeheer. Dit aan de zuidkant. Maar ook fietsers en wandelaars kunnen tot rust komen door langs de mooie routes te wandelen of fietsen. Uniek is een speciale boomhut waarin je kunt overnachten. Dit kun je ervaren door deze te boeken bij Camping Landclub Ruinen. De boomhut is niet zomaar een boomhut maar een heerlijk slaapkamer in de natuur op een formaat van 55 vierkante meter. Ook zijn er mooie molens te vinden en een historische postkoetsroute.

Klantervaringen in Ruinen

Klantervaring van Annemarie  uit de Wijk

“Mooi gras voor prima prijs ”

Mooi gras voor prima prijs

Annemarie - de Wijk - 2020-04-14
Klantervaring van Johan kloeze uit hoogeveen

“Uitstekend ”

Goede service met bedrijf en vervoerder een uitstekende kwaliteit

Johan kloeze - hoogeveen - 2020-04-23

Graszoden bezorgen Ruinen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Ruinen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Ruinen

Veelgestelde vragen in Ruinen

Hoe snel kunnen graszoden in Ruinen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Ruinen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.