Graszoden kopen in Rucphen

Rucphen ligt in Noord-Brabant in een gebied waar vroeger veen werd afgegraven. Al in de 14e eeuw was Rucphen bewoond. Rucphen wordt omringd door heide-ontginningen die grotendeels worden gebruikt voor de landbouw. Het dorp heeft een kleinschalig, groen karakter en er heerst dan ook een dorps gemeenschapsgevoel. Ten zuidwesten liggen de Rucphense Heide en de Rucphense Bossen. Wilt u graszoden hebben voor in uw tuin in Rucphen? Wij helpen u heel graag. Graszoden kopen is online zo gedaan en wij dragen ook zorg voor het leggen. Een goede service is voor ons van groot belang.

Graszoden kopen en laten leggen in Rucphen 

Vroeger was Rucphen een typisch veendorp. Tegenwoordig is het een plaats met goede voorzieningen en veel evenementen. Het gemeentehuis dateert van rond 1850 en heeft een karakteristieke voorgevel met een bordes. Er zijn in Rucphen veel leuke restaurantjes. Het dorp heeft iets minder dan 4.700 inwoners. Er is veel natuur in de buurt en er zijn dan ook veel wandelpaden en fietsroutes. Het is ontspannend om er op uit te gaan in de Rucphense bossen. Woont u in Rucphen en wilt u graszoden kopen en laten leggen? Wij helpen u graag.

Graszoden kopen voor nieuwbouwproject Hofstede 

Aan de westkant van Rucphen zal de nieuwe wijk Hofstede worden gerealiseerd. Het gebied grenst aan het landelijke gebied waar ook de Rucphense Bossen liggen. Een ontspannen wandeling of fietstocht wordt zo wel erg aanlokkelijk. De wijk krijgt een dorpse uitstraling met groene erfscheidingen. Er komen zowel huur- als koopwoningen. Het woningaanbod bestaat uit rijenwoningen, hoekwoningen en tweekappers. De woningen staan op ruime kavels met tuinen tot wel 20 meter diep. De meeste hoekwoningen krijgen een garage. De woningen worden zeer energiezuinig en gasloos uitgevoerd. Woont u in Hofstede of gaat u er wonen en wilt u graszoden kopen? Wij brengen ze graag en ook het leggen van de graszoden kunt u aan ons over laten.

Rucphense Bossen

Als u een natuurliefhebber bent heeft u het getroffen als u in Rucphen woont of gaat wonen. In de Rucphense Bossen kunt u rustig wandelen of juist actief zijn. U kunt naast wandelen gaan fietsen of paardrijden door naaldbossen, loofbossen, uitgestrekte zandvlakten, graslanden en hei. Ook zijn er zandduinen te beklimmen die in de IJstijd zijn ontstaan. De Rucphense Bossen is een heerlijke plek voor kinderen om zich uit te leven. In de bossen is ook een café te vinden voor een hapje en een drankje. Voor de kinderen is er een speeltuin.

Klantervaringen in Rucphen

Klantervaring van Tilly van arendonk uit Roosendaal

“Makkelijk, snel, kwalitatief goed”

Ze komen hun afspraken na. Mailtjes zijn duidelijk en behulpzaam. Op het moment dat wij graszoden bestelde was het erg warm, het mailtje met tips was duidelijk en heeft goed geholpen. Gras is gemakkelijk te leggen en ziet er prachtig uit!

Tilly van arendonk - Roosendaal - 2020-05-24
Klantervaring van Heidi uit Roosendaal

“Top ”

Mooie graszoden snelle levering raad dit bedrijf zeker aan !!!!

Heidi - Roosendaal - 2020-05-22

Graszoden bezorgen Rucphen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Rucphen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Rucphen

Veelgestelde vragen in Rucphen

Hoe snel kunnen graszoden in Rucphen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Rucphen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.