Graszoden kopen in Roden

Wij hebben vernomen dat u binnenkort in Roden gaat wonen, wat leuk! Met nieuwe graszoden creëert men een nieuwe en moderne uitstraling aan de woning en tuin. In de tuin hoort vanzelfsprekend een sublieme grasmat te liggen die mooi past in de natuurlijke omgeving van Roden. De gekochte graszoden kunt u bij ons komen ophalen, of men kiest ervoor om het adres van de nieuwe woning aan ons door te geven. Wij leveren de graszoden zo snel mogelijk tot op de deurmat. Geen idee wat te doen met de voor- of achtertuin? Met onze ervaring geven wij u graag professioneel advies over het aanleggen van graszoden in die flamboyante tuin. Geen paniek, ook in de directe omgeving van Roden leveren wij nieuwe graszoden. Neem gerust contact met ons op!

Geschiedenis tot de Middeleeuwen!

Zoals u aan de titel kunt zien, loopt de geschiedenis van Roden vele jaren terug. Roden is een typisch Nederlands esdorp in de provincie Drenthe. Maar wat is nou een esdorp? Een van de karakter eigenschappen van een esdorp is een brink. Een brink is een groot gemeenschappelijk weidegrond en lag van oorsprong aan de rand van het dorp. Hier kon iedereen zijn vee verzamelen en daarmee als kudde naar de weide gaan. Aan de brink in Roden is een cultureel centrum gevestigd in de voormalige boerderij ‘Winsingshof’. De brink wordt tegenwoordig omringd door gebouwen en is geen grasveld meer, het is ondertussen bestraat. Het is omgetoverd tot een dorpsplein met een karakteristieke en landelijke uitstraling.

Wandelen in de natuur

Roden ligt in een prachtige en rustig natuurgebied, waar veel populaire wandelroutes te vinden zijn. Door de vele heidevelden en bossen in de omgeving voelt men zich fris en fruitig in de ochtend, bij het zien van de ochtendgloren. Het Mensingebos is vaak een onderdeel van de populaire wandelroutes in Roden. Centraal in het bos ligt een klein meertje waar honden in kunnen spelen en in de zomer vaak verkoeling wordt gezocht. 

Rodermarkt

Ieder jaar op de 4e dinsdag van september vind de Rodermarkt plaats. Het is van oorsprong een vee- en warenmarkt waar al jarenlang duizenden bezoekers op afkomen. Rondom de markt worden veel andere evenement georganiseerd verspreid over het hele weekend. Men kan kan dus jaarlijks genieten van de optocht, de sfeer en het nachtleven gedurende de Rodermarktperiode.

Groene tuin in groene omgeving

Omdat Roden omringd is door veel groen en vanwege zijn weelderige historie in de vee industrie, voelt het idyllisch aan om in te wonen. Creëer dan dezelfde sfeer in uw nieuwe woning, door graszoden te kopen en aan te leggen in de voor- en achtertuin. Bel of mail ons voor een afspraak, wij komen bij U thuis om de situatie in te schatten. Vervolgens sturen wij een deskundig advies op maat en komen de graszoden direct leveren aan huis. 

Klantervaringen in Roden

Klantervaring van Sander uit Roden

“Alles conform afspraak”

Onze 200 m2 graszoden van prima kwaliteit en op afgesproken tijdstip geleverd. Heldere communicatie en instructies.

Sander - Roden - 2020-07-05
Klantervaring van Hans uit Roden

“Snelle levering en prachtige graszoden”

De graszoden keurig geleverd op een pallet en ze waren ook zo gelegd. In een mum van tijd een prachtig gazon !! En meteen in gebruik genomen door de hondjes: "Wat hebben we dit gemist !!" Beetje jammer van de (crocus)bolletjes in de zoden.

Hans - Roden - 2019-09-12

Graszoden bezorgen Roden

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Roden en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Roden

Veelgestelde vragen in Roden

Hoe snel kunnen graszoden in Roden geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Roden?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.