Graszoden kopen in Rijnsburg

Rijnsburg is een dorp in de gemeente Katwijk in Zuid-Holland. Het dorp staat voornamelijk bekend om de bloemenhandel die wordt gedreven vanuit de Rijnsburgse bloemenveiling. Door de rijke historie in de bloemen- en plantenhandel, staat in Rijnsburg ook veel huizen met prachtige grasgazonnen en bijzondere planten en bloemen. Wij legden al verschillende graszoden in Rijnsburgse voor- en achtertuinen. Wilt u ook een mooi gazon laten leggen of grasmatten laten leveren? Onderaan deze pagina vindt u wat wij voor u kunnen betekenen.   

Nieuwbouwwijk De Bloem in Rijnsburg

De Bloem is een nieuwbouwwijk in Rijnsburg met voornamelijk luxe appartementen. Ondanks de moderne bebouwing, is er veel ruimte voor groen. Zo ligt er een kleurrijke grasstrook om het complex heen waar de bewoners in de zomer kunnen ontspannen. Ook zijn de planten, bomen en bloemen met zorg gekozen en geplant. Het ontwerp van De Bloem is een ode aan de historische grond waar de wijk op gebouwd werd. Op deze locatie startte ooit de Rijnsburgse bloemenveilig, maar deze moest verhuizen door een tekort aan ruimte. De veiling was en is een belangrijke factor voor het Rijnsburgse bedrijfsleven. Van bovenaf ziet het complex er daarom uit als een bloem.

Buitenactiviteiten in Rijnsburg

Rijnsburg staat bekend om de grote handel in bloemen en planten. Hierdoor zijn er veel buitenactiviteiten in dit dorp.

Bloemencorso Rijnsburg

Het Rijnsburgs bloemencorso wordt al sinds 1946 jaarlijks georganiseerd. Het vindt elk jaar plaats op de tweede zaterdag van augustus als afsluiting van de Rijnsburgse feestweek. Het bloemencorso rijdt op zaterdagmiddag van Rijnsburg naar Katwijk en eindigt in Noordwijk. De wagens blijven tot zondagavond in Noordwijk staan waar ze bezichtigd kunnen worden. Het bloemencorso trekt jaarlijks meer dan 350.000 bezoekers.

Sport in Rijnsburg

In Rijnsburg wordt veel aan buitensport gedaan. Zo is er een voetbal-, korfbal- en tennisvereniging. De grootste sportvereniging van Rijnsburg is voetbalvereniging Rijnsburgse Boys. Het eerste elftal van Rijnsburgse Boys speelt in de tweede divisie. Het sportcomplex van Rijnsburgse Boys heeft 2 grasvelden en 3 kunstgrasvelden. De grasvelden zijn van hoge kwaliteit. Vooral het hoofdveld ligt er ieder weekend prachtig bij. Dit is ook nodig om aan de standaard te voldoen voor de wedstrijden van het eerste elftal.

Fietsen en wandelen in Rijnsburg

Hoewel Rijnsburg slechts een dorp is, kan er toch heel fijn gewandeld en gefietst worden. Fiets bijvoorbeeld langs het Kanaal naar Oegstgeest of Voorhout. Een leuke wandelroute vindt u langs de Vliet en het Additionele Kanaal.

Klantervaringen in Rijnsburg

Klantervaring van Joren uit Oegstgeest

“Zeer mooie diepgroene grasmat snel geleverd”

Erg blij met de nieuwe grasmat (circa 100 m2). Het ligt er nu een kleine week in en is nog steeds diepgroen van kleur en ziet er prachtig uit. Ook de levering was zeer snel, wat erg fijn is. De enige reden waarom ik geen 10 geef, is de extra toeslag die je betaalt omdat er op vrijdag geleverd is.

Joren - Oegstgeest - 2020-04-30
Klantervaring van Anja erades uit Leiden

“Super!”

Prettig contact per telefoon en prachtige graszoden geleverd! Dit bedrijf is een echte aanrader!

Anja erades - Leiden - 2021-03-07

Graszoden bezorgen Rijnsburg

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Rijnsburg en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Rijnsburg

Veelgestelde vragen in Rijnsburg

Hoe snel kunnen graszoden in Rijnsburg geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Rijnsburg?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.