Graszoden kopen in Rhenen

In 2008 pakte Rhenen uit met een feest om het 750-jarige bestaan van de stad te vieren. Dat Rhenen echter al veel verder terug kan kijken in de geschiedenis, is meerdere malen bewezen door bijzondere en unieke archeologische vondsten.

In 1950 werd net buiten Rhenen bij werkzaamheden een Merovingisch grafveld gevonden, daterend uit de jaren 350-750 na Christus. 
Merovingische grafvelden worden onder andere gekenmerkt door het feit dat mannen met hun wapens werden begraven en vrouwen met hun sieraden. Het grafveld bestaat uit 1100 graven en is het rijkste Merovingische grafveld dat ooit is gevonden waar dan ook ter wereld.

Als u uw graszoden gaat kopen voor uw huis in Rhenen, zal het waarschijnlijk niet zijn ten behoeve van een statige grafheuvel. Wat wel mogelijk is, is dat u uw tuin vorstelijke allure geeft met onze graszoden van hoge kwaliteit.

De omgeving van Rhenen

Rhenen is gezegend met haar natuurrijke omgeving en het heuvelachtige gebied. Graszoden kopen voor uw huis in Rhenen is meer dan alleen uw tuin voorzien van een prachtig gazon. Het geeft uw huis de stijl en uitstraling waar deze heerlijke streek zo door gekenmerkt wordt.

De stad ligt aan de noordoever van de Neder-Rijn, wat de plaats met haar ligging op een indrukwekkende heuvel een prachtig aangezicht geeft. 
Daarnaast is Rhenen omgeven door vele natuurgebieden. De stad ligt aan de Utrechtse Heuvelrug, terwijl de Gelderse Vallei zich vlakbij bevindt.

De omgeving biedt u dan ook volop de mogelijkheid om te genieten van de natuur en rust terwijl u inspiratie op kan doen voor de inrichting van uw tuin. Dat begint allemaal met het kopen van graszoden voor het laten ontstaan van een heerlijke grasmat.

Ouwehands Dierenpark

Wie Rhenen zegt, denk aan Ouwehands Dierenpark. Sinds enkele jaren de trotse voogd van twee panda’s die zich hier helemaal thuis voelen. Op voorhand werd nog gevreesd voor het onwennige karakter van de panda wat het voortplanten in de weg zou staan. Het was echter binnen twee jaar al raak en gezinsuitbreiding was een feit.

Hier kunt u deze bijzondere familie bewonderen. Wanneer u graszoden gaat kopen, leent het dierenpark zich bij uitstek om unieke en creatieve ideeën op te doen voor uw tuin. Hier vindt u exotische bloemen en planten die desondanks prima gedijen in het Nederlandse klimaat.

Nieuwbouw in Rhenen

De grandioze omgeving trekt veel mensen naar Rhenen om zich er definitief te vestigen.

Met de nieuwe wijk Vogelenzang heeft de stad er een prachtige wijk bij gekregen. Gelegen aan het Vogelenzangmeer zijn vrijstaande huizen opgetrokken in de stijl van paviljoens. Riante paviljoens welteverstaan. De omringende ruimte om de huizen geven een mooie gelegenheid voor het kopen van graszoden. Zo komen de ruime vrijstaande huizen te liggen in een oase van natuur groen dat zich uitstrekt naar het water. 
In één woord: prachtig!

In de Servetstraat en Hofstraat  worden 11 nieuwbouwwoningen gerealiseerd.
De rijtjeswoningen worden gekenmerkt doordat riante huizen worden afgewisseld door een kleinere buurman. De uitstraling van de huizen is stijlvol nostalgisch.

In deze zijstraten van de winkelstraat is er weinig natuur groen te vinden. Met het kopen van graszoden creëert u toch dat stukje natuur bij huis. Helemaal voor uzelf. Met het kopen van graszoden voorkomt u in stedelijk gebied ook wateroverlast bij hevige regenval. Een win-win situatie dus.
Uw graszoden kopen doet u eenvoudig via graszodenkopen.nl
Desgewenst bezorgen wij de graszoden bij u aan huis.

Klantervaringen in Rhenen

Klantervaring van Jarno uit Rhenen

“Super geregeld net als de kwaliteit van de zoden”

Zeer gebruiksvriendelijke site, zeer mooie kwaliteit zode en tot in de tuin bezorgd. Aanrader!

Jarno - Rhenen - 2020-05-30
Klantervaring van Wouter uit Rhenen

“Kwalitatief zeer goede graszoden en snel geleverd!”

Ondanks de extreme warmte de afgelopen dagen waren de graszoden kwalitatief erg goed en eenvoudig om te leggen. Lekker snelle levering en goede communicatie over het bezorgen. Ook de aanlegtips zijn altijd handig. Nu kan er weer van dit gazon genoten worden. Kortom: zeer tevreden!

Wouter - Rhenen - 2020-06-13

Graszoden bezorgen Rhenen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Rhenen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Rhenen

Veelgestelde vragen in Rhenen

Hoe snel kunnen graszoden in Rhenen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Rhenen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.