Graszoden kopen in Renswoude

Als nederzetting bestaat Renswoude sinds ongeveer het jaar 1400. Het bestond toen echter uitsluitend uit een versterkt huis, dat de Borgwal werd genoemd, plus een aantal boerderijen die verspreid lagen over het gebied. Renswoude als dorp werd in 1638 gesticht, bij de Borgwal en bestond destijds uit de Dorpsstraat, dat was voorzien van lintbebouwing, de koepelkerk en kasteel Renswoude. 

Op 1 januari 1960 vond een ingrijpende grenswijziging plaats, waardoor Renswoude een aanzienlijk deel van het grondgebied aan Scherpenzeel en Veenendaal kwijt raakte, waardoor maar liefst 150 hectare werd afgenomen.

Renswoude hecht veel waarde aan zelfstandigheid en heeft ook nu nog een eigen woningbedrijf.

Woning kopen in Veenendaal

Als u plannen heeft om te gaan verhuizen, dan kunt u in de omgeving van Renswoude kiezen voor een nieuwbouwwoning.
Project De Veense Poort realiseert hier charmante woningen met een royaal woonoppervlakte. De ruimte rondom het huis biedt mogelijkheden voor het leggen van graszoden. Besluit u hier een huis te kopen, dan wordt uw nieuwe woning opgeleverd met kunststof kozijnen.

Het te kopen huis beschikt bovendien over een warmtepomp en vloerverwarming op de beide woonlagen.
Hierdoor is het mogelijk om de huizen gasloos op te leveren.
De warmte van de warmtepomp zal zorgdragen voor zowel koeling als verwarming.

Duurzame realisatie

De duurzaamheid bij het bouwen van uw nieuw te kopen huis vraagt om de nodige inzet van uw kant. U kunt een onder meer een belangrijke bijdrage leveren door graszoden te kopen voor uw tuin.

De graszoden zijn een doeltreffende manier om uw tuin duurzaam en mooi af te werken. In een kort tijdsbestek realiseert u op deze wijze een prachtig groene tuin. Bij het kopen van graszoden kunt u ook gaan nadenken over de verdere invulling van uw tuin. Zo kunt u de ruimte rondom uw tuin voorzien van bloeiende planten en struiken, maar ook een tuinbeeld op het gras plaatsen. De keuze voor de aankleding van de tuin is geheel aan uzelf.

Vast staat in ieder geval dat u met het kopen en leggen van graszoden een aanzienlijke bijdrage levert aan een duurzame tuin. Voor extra verduurzaming van uw woning kunt het het kopen van zonnepanelen overwegen.

Bezienswaardigheden Renswoude

Renswoude is voor een deel beschermd dorpsgezicht. Op het gebied van cultuur kunt u een bezoekje brengen aan de:

 • oorlogsmonumenten
 • gemeentelijke monumenten
 • rijksmonumenten

De oorlogsmonumenten bestaan uit het Verzetsmonument, het Verzetskruis en het Halifaxmonument.

Veenendaal

Veenendaal kent meerdere wijken, die gedurende een lang tijdsbestek zijn gebouwd. Hierdoor zijn de wijken gebouwd met meerdere stedenbouwkundige visies.

Vanuit het verleden beperkte de bebouwing zich tot historische linten, waar een aantal straten op was aangesloten. Na de Tweede Wereldoorlog werden uitbreidingen vanuit een plan vormgegeven in het kader van de destijds heersende woningnood.

De vrije tijd die u heeft overgehouden door het snel kunnen leggen van graszoden kunt u besteden aan een culturele of sportieve activiteit. Omdat Veenendaal bekend staat als winkelstad zult u zich ook op dit gebied niet hoeven te vervelen.

Klantervaringen in Renswoude

Klantervaring van Jan willem uit Scherpenzeel

“Snelheid, passie en een groene mat, geweldig!”

Ik zou jullie zeker aanbevelen. Snelheid en passie zijn mijn woorden voor jullie onderneming.

Jan willem - Scherpenzeel - 2020-03-27
Klantervaring van Simon uit Scherpenzeel

“Super ”

Goede levering Aardige chauffeur Mooi gazon

Simon - Scherpenzeel - 2020-04-11

Graszoden bezorgen Renswoude

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Renswoude en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Renswoude

Veelgestelde vragen in Renswoude

Hoe snel kunnen graszoden in Renswoude geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Renswoude?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

De rollen dienen direct tegen elkaar te worden gelegd. U begint aan de buitenzijde en werkt dan de binnenkant af. De laatste zoden kunnen eenvoudig met een mes op maat worden gesneden.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.