Graszoden kopen in Raalte

Er komt veel kijken bij het opknappen van een tuin en het aanleggen van een gazon. Het kiezen van de indeling, het uitzoeken van de juiste materialen die aan uw smaak voldoen en wie gaat de tuin omtoveren tot een pareltje? Allemaal vragen waar u misschien nog geen antwoord op heeft. Gelukkig hebben we al veel klanten uit Raalte blij mogen maken met hun vernieuwde tuin. Ons klantenbestand uit Raalte bestaat uit de wijken Laag Zuthem, Broekland, Nieuw Heeten en Mariënheem. Woont u ook in Raalte? Onderaan deze pagina vindt u meer informatie over onze werkwijze. 

Nieuwbouwwijken in Raalte

Nieuwbouwwijk Hartkamp

De wijk Hartkamp wordt uitgebreid met de komst van nieuwe woningen op de locatie van de voormalige Hartkampschool, aan de Hartkampweg. Deze woningen beschikken over grote tuinen waar u met mooi weer kunt ontspannen en tot rust kan komen op de dagen dat u daar behoefte aan heeft. Ook worden de woningen energieneutraal gebouwd. Een fijne plek om te wonen. Nu, maar ook in de toekomst.

Nieuwbouwwijk Franciscushof

Op het voormalige terrein van het psychiatrische ziekenhuis Franciscushof komt een nieuwe wijk. De wijk, gelegen in het noorden van Raalte, ligt in een prachtig Sallands landschap. De focus ligt op een groene, landelijke uitstraling waar u heerlijk tot rust kunt komen. De tuinen zijn ruim van opzet, waardoor u zich op een korte vakantie waant als u met mooi weer in de tuin zit. Wilt u uw tuin ook tot een waar paradijs maken? Bespreek met ons de mogelijkheden!

Natuur rondom Raalte

Boetelerveld

Natuurgebied Boetelerveld is ongeveer 170 hectare groot waar u van alles kunt beleven. Het natuurgebied is door Europa aangewezen als Natura 2000, een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden met als doel het behouden van herstellen van biodiversiteit in de Europese Unie. Het Boetelerveld is een afwisselend gebied dat bekend staat om de rust. In de grond zit leem, wat sterke wisselingen in de grondwaterstand veroorzaakt. Dit heeft gevolg op de bijzondere planten en dieren die hier graag leven, zoals de klokjesgentiaan en de kamsalamander.

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug

Op korte afstand van Raalte is Nationaal Park Sallandse Heuvelrug te vinden. Hier kunt u van alles zien, zoals heides, bossen en vennen. Ook kunt u over het gebied uitkijken door de uitzichtpunten en in de natuur flora en fauna in het park ontdekken. U kunt onder andere reeën, slangen, de roodborsttapuit en de havik spotten. Hier kunt u bijna eindeloos wandelen en fietsen op de verschillende routes. Er zijn in het park twee verschillende losloopgebieden voor uw hond. In de rest van het gebied moet uw hond wel aangelijnd blijven. Het is het zeker waard om eens een bezoekje te brengen aan Nationaal Park Sallandse Heuvelrug!

Klantervaringen in Raalte

Klantervaring van Anouk bosman-pool uit Wijhe

“Fijn contact, zeer tevreden over alles”

Zeer tevreden. Eerst via de mail contact gehad wat het beste voor onze tuin zou zijn. Fijn en duidelijk antwoord. Omdat je een ander adres nodig hebt voor de achtertuin, had ik dat goed beschreven. Lastig achterom komen. Maar was allemaal geen probleem. Gras net gelegd, op een zeer droge en warme dag. Vriendelijke mensen. Goede kwaliteit. Zeker een aanrader.

Anouk bosman-pool - Wijhe - 2020-04-09
Klantervaring van Bertran uit Dalfsen

“Erg blij mee”

In een periode waar gras een luxe product is (bij diverse leveranciers niet te krijgen) hier bij graszoden.nl na telefonisch contact geslaagd. Wel even gewacht met datum van levering tot de droogte periode voorbij was. Netjes een mail gehad de dag van te voren met waarschuwingen en waar rekening mee te houden, had misschien iets eerder gekund maar uiteindelijk heb ik zelf rekening gehouden met deze dag door vrij te nemen dus leggen binnen 3 uur was geen probleem. Wel zelf even een graswals erbij gehaald om voor het leggen en na het leggen Deze te gebruiken om een goed resultaat te krijgen. Zoden direct uit plastic en van pallet gehaald ivm zoveel mogelijk voorkomen van broei. Gras zag er netjes uit, soms een scheurtje hier en daar maar dat moet geen probleem zijn. Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om net na een periode van hoge temperaturen en droogte gras te laten leveren dus als er iets niet helemaal goed zou zijn kan ik het beter bij mijzelf zoeken dan bij de leverancier naar mijn idee. Als ik dan toch wat op moet merken; de chauffeur was te vroeg. Levering zou tussen 08:00 en 18:00 uur zijn, chauffeur was om 07:40 uur aanwezig :).

Bertran - Dalfsen - 2020-07-09

Graszoden bezorgen Raalte

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Raalte en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Raalte

Veelgestelde vragen in Raalte

Hoe snel kunnen graszoden in Raalte geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Raalte?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.