Graszoden kopen in Overdinkel

De naam Overdinkel is ontstaan door de ligging aan de andere kant van de Dinkel. De ligging ten zuidoosten van Losser en het feit dat tot in de negentiende eeuw hier een drielandenpunt lag tussen Overijssel, Münster en graafschap Bentheim, maken Overdinkel tot een bijzondere plaats.

Van oorsprong was Overdinkel een rustige boerengemeenschap. Dit veranderde echter door de bouw van textielfabrieken aan de andere kant van de grens. Er werd aandacht gevestigd op de werkgelegenheid, waardoor menig Fries en Drent de stap naar Twente zette om daar aan het werk te gaan. De eerste groei van het inwonersaantal was daarmee gerealiseerd.

Ook na de Tweede Wereldoorlog hield de groei nog enige tijd aan. Door het verdwijnen van de textielindustrie zwakte de groei echter af. Wel was er een toename in het grensverkeer wat zorgde voor een toename van de horeca. 

De Kop in Enschede

Ziet u zichzelf wel wonen in de omgeving van Overdinkel?
Dit nieuwbouwproject biedt ruimte voor woningen in diverse groottes. Afhankelijk van uw wensen kunt u kiezen voor een woning in een woontoren of voor laagbouw. 

Door de grote verscheidenheid in huizen biedt dit project geïnteresseerden in alle doelgroepen de kans om hier hun droomhuis te laten bouwen.

Duurzaamheid

Met de realisatie van deze nieuwbouw wordt op grote schaal bijgedragen aan de duurzaamheidsambities die de stad heeft. De duurzaamheid is terug te vinden in onder andere:

 • circulaire energie
 • klimaatadaptatie
 • sociale duurzaamheid
 • mobiliteit
 • biodiversiteit

Bij de realisatie van het project zullen materialen worden hergebruikt en de woningen gasloos worden opgeleverd. Voor het opladen van elektrische auto’s zullen laadpalen worden geplaatst.
Hier een huis kopen, betekent wonen in een autoluwe woonomgeving. Voor het vervoer met de bus zult u via de randen van het nieuwbouwproject worden vervoerd om de woonomgeving zoveel mogelijk te ontzien.

Deze locatie kent veel positieve ontwikkelingen. Hier uw huis en graszoden kopen, zal bijdragen aan de duurzaamheid, die kenmerkend is voor dit project.
De graszoden kopen kunt u eenvoudig bij ons doen. Als u de graszoden besluit te kopen, kunt u aan ons kenbaar maken of u de graszoden wilt komen ophalen of door ons op uw woonadres wilt laten afleveren.

Festivals

Zowel in Overdinkel als in het nabijgelegen Losser worden regelmatig diverse festivals georganiseerd. Zo heeft in Overdinkel het Smokkelfestival plaatsgevonden en is in Losser het Bruegheliaans festijn reden om eens helemaal los te gaan. Al dansend iets lekkers te eten en te drinken kopen, mag daarbij niet ontbreken.

De festivals vinden doorgaans plaats op grasvelden. Grasvelden lenen zich uitstekend voor het leggen van graszoden. De snelle verwerking van graszoden kunnen in korte tijd een braakliggend veld omtoveren tot een prachtig groen veld.
Gaat u een huis in de omgeving van Overdinkel kopen, dan worden er dusdanig veel activiteiten in de buurt georganiseerd, dat er altijd een bij zal zijn die uw interesse heeft.

Klantervaringen in Overdinkel

Klantervaring van Hendrik uit Oldenzaal

“Alles wat beloofd wordt, klopt! ”

Het belangrijkste is de kwaliteit graszoden. Deze zouden goed zijn en dat zijn ze. Het gras ziet er direct mooi en erg groen uit, dus na het leggen direct een mooi resultaat. De levering was conform afspraak en een begeleidend boekje (pdf) geeft een duidelijke handleiding en aanwijzingen voor een mooi gazon houden.

Hendrik - Oldenzaal - 2020-04-20
Klantervaring van Pascal wunnink uit ENSCHEDE

“Duidelijk en snelle dienstverlening met mooie graszoden”

Afspraak is afspraak ook al kwam de chauffeur een uurtje te laat conform de afspraak. Dat mag de pret niet drukken van een mooie groene mat!

Pascal wunnink - ENSCHEDE - 2020-07-27

Graszoden bezorgen Overdinkel

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Overdinkel en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Overdinkel

Veelgestelde vragen in Overdinkel

Hoe snel kunnen graszoden in Overdinkel geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Overdinkel?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

De rollen dienen direct tegen elkaar te worden gelegd. U begint aan de buitenzijde en werkt dan de binnenkant af. De laatste zoden kunnen eenvoudig met een mes op maat worden gesneden.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.