Graszoden kopen in Oudeschoot

Oudeschoot ligt in de gemeente Heerenveen, in de Provincie Friesland. Bent u op zoek naar graszoden in Oudeschoot? Kijk dan niet verder, want naast Herenveen verzorgen we u natuurlijk ook in Oudeschoot met graszoden. U kunt de graszoden bij ons online kopen. Bovendien bieden we aan om het gras tot aan de voordeur te leveren.

Plan Brandenburg

In het zuiden van Oudeschoot worden 9 nieuwe huizen gerealiseerd. Dit nieuwe project ligt vlak bij het stroomgebied van de Tjonger, de bossen van Oranjewoud en u kunt vanaf uw huis met de fiets naar het centrum van Heerenveen. De percelen van de vrijstaande huizen zijn tot wel 428 m² groot, waardoor een mooi gazonnetje voor en achter zeker voorstelbaar is. De percelen van de 2-onder-1-kap woningen zijn ook ruim met tot wel 234 m², dus hier is ook zeker ruimte voor een strak gazon voor en achter uw huis. 

De wijken in Oudeschoot

Oudeschoot is een oud dorp in het noorden van Nederland omring door weilanden en dicht in de buur van het de bossen van Oranjewoud. Daarnaast kennen de meeste mensen Oudeschoot, omdat het net ten zuiden ligt van Heerenveen. De wijken van Oudeschoot zijn heel gevarieerd met oude huizen maar ook nieuwbouwprojecten. Alhoewel Oudeschoot er al in de 15e eeuw was, weten ze dus ook wat vernieuwen is. Ook is er veel groen te vinden in en rondom het dorp.

Graszoden kopen of zelf gras zaaien?

Als u een gazon wilt aanleggen is het kopen van graszoden duurder dan het kopen van graszaadjes. Toch raden wij het kopen van graszoden aan, omdat het een stuk makkelijker en sneller is. Zo kan het ontkiemen van een graszaadje 3 weken duren. Bovendien bestaat het zaaien van gras uit 3 stappen. De grond moet eerst voorbereid worden, vervolgens moeten de zaadjes de grond in en dan kan het wachten beginnen. Het duurt maanden voordat u een mooi gazon heeft als u het zelf zaait. Bij het kopen van graszoden gaat het allemaal een stuk makkelijker en sneller. Het ziet er binnen een aantal dagen tot weken al uit als een prachtig gazon en u kunt er na een aantal weken al op lopen. Ook kunt u de graszoden bijna het hele jaar door leggen.

Oranjewoud

Naast het De Vuursche, is Oranjewoud ook een officieel koninklijk bos. Net ten oosten van Oudeschoot is dit prachtige bos te vinden. Het bestaat uit een verzameling voormalige landgoederen met lange lanen, royale eiken en beuken, waterpartijen, kleine weilandjes tussen de bossen en prachtige parken. Er is dus genoeg te beleven in dit prachtige gebied. Het is vooral goed te ontdekken met de wandelschoenen aan, maar natuurlijk is de fiets ook een optie. En op slechts 3 kilometer van Oudeschoot is dit bos goed te bereiken met de benenwagen of met de fiets.

Het Tjeukemeer

In de provincie Friesland is het Tjeukemeer het grootste binnenwater met een oppervlakte van wel 22 km². Het bijzondere aan dit water is dat het noordelijkste gedeelte zeer ondiep is, namelijk minder dan 1 meter diep. In dit meer liggen 3 eilanden: Marchjepolle, Tsjûkepolle en Ganzetippe en rond het water liggen de dorpen Echtenerbrug, Echten, Delfstrahuizen, Oosterzee, Rohel en Oldeouwer. Via het Follegeasleat, Groote Brekken en de Streamkanaal is het IJsselmeer te bereiken. Op slechts 13 kilometer is het Tjeukemeer goed te bereiken vanaf Oudeschoot.

Klantervaringen in Oudeschoot

Klantervaring van Pieter uit Oranjewoud

“Prima service, niet duur en prachtig mooie graszoden!”

Ik ben erg tevreden. Graszodenkopen.nl kwam niet als duurste uit de vergelijking, woensdag besteld, vrijdag in huis, zaterdag gelegd! De kwaliteit van de graszoden is erg goed!

Pieter - Oranjewoud - 2020-04-12
Klantervaring van Liz junemann uit HEERENVEEN

“Top, levering snel, gebruiksvriendelijke website, prachtig gras.”

Levering snel en keurig. Mooie kwaliteit gras. Dik tevreden klant. 😊

Liz junemann - HEERENVEEN - 2020-04-09

Graszoden bezorgen Oudeschoot

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Oudeschoot en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Oudeschoot

Veelgestelde vragen in Oudeschoot

Hoe snel kunnen graszoden in Oudeschoot geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Oudeschoot?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.