Graszoden kopen in Oppenhuizen

Het dorp Oppenhuizen is om en nabij het jaar 1000 als vaartdorp aan het Ges ontstaan.

Typerend voor het dorpje Oppenhuizen was de landbouw. Het Ges vormde een belangrijke schakel in het geheel, aangezien de boeren hun hooilanden pas konden bereiken door over het water te gaan.

Door de aanleg van een weg, die parallel aan de vaart kwam te liggen, veranderde Oppenhuizen steeds meer in een wegdorp om uiteindelijk echt te vergroeien met Uitwellingerga.

Huis kopen in Heerenveen

De zoektocht naar een nieuwbouwhuis dat u in Friesland kunt kopen, brengt u ongetwijfeld ook bij project Mooi Gooiland.

Niet ver van Oppenhuizen gelegen, kunt u hier een huis en graszoden gaat kopen. Na de verhuizing zult u dan wonen op een kleine afstand van het bekende Thialf-stadion.

De locatie waar u uw woning en graszoden kunt gaan kopen, is gelegen op het gebied tussen de Gooilandlaan en de Naardermeerstraat. De te kopen huizen worden weliswaar in eenzelfde stijl opgezet, maar toch kunt u binnen dit project kiezen uit twee uiteenlopende woningtypen. De schuine vormgeving van het dak leent zich uitstekend voor het plaatsen van duurzame zonnepanelen.

Duurzaamheid

De verduurzaming in en om uw woning kunt u naast de zonnepanelen doorvoeren door het kopen van ledlampen. Plaats u in uw tuin graszoden, dan heeft u een mooie basis voor de opvulling van uw kavel. De graszoden zijn goed te combineren met beplanting, struiken en ornamenten.

Het huis dat u hier gaat kopen in de nabijheid van Oppenhuizen is energieneutraal. Dit levert u een aanzienlijke besparing op als het gaat om de maandlasten. U zult evenveel energie opwekken als u verbruikt.

Het kopen van graszoden kan handig zijn nog voor u de sleutel van uw huis krijgt.

Door de ruimte rondom uw woning al tijdens de bouw van graszoden te voorzien, wordt voorkomen dat er veel vuil uw woning binnenkomt.

Vrijetijdsbesteding

Behalve het Thialfstadion in de nabijheid kunt u in Sneek uw hart ophalen tijdens de jaarlijks terugkerende Sneekweek. Deze week staat garant voor het nodige vertier.

In Heerenveen is elke zaterdag markt. Een uitje naar de markt is goed te combineren met een bezoekje aan een horecagelegenheid. Even rust voor een lunch of een kopje koffie.

Wonen in Friesland net ver van Oppenhuizen is een mooie uitvalsbasis voor de vele bezienswaardigheden die Friesland rijk is.

Klantervaringen in Oppenhuizen

Klantervaring van Jeroen uit Sneek

“Maakt de tuin af..”

als 'afsluiter' van onze nieuwe tuin... een nieuwe grasmat. Grasmatten besteld en keurig binnen de gestelde tijd geleverd. Handzame rollen waardoor het leggen heel eenvoudig is. Een aanrader.

Jeroen - Sneek - 2020-07-08
Klantervaring van Neline  uit Sneek

“Mooi product! Besteld en snel geleverd! ”

Mooie graszoden, goed te leggen, binnen ‘No time’ een prachtig resultaat! Nu met de voetjes omhoog....

Neline - Sneek - 2020-06-21

Graszoden bezorgen Oppenhuizen

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Oppenhuizen en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Oppenhuizen

Veelgestelde vragen in Oppenhuizen

Hoe snel kunnen graszoden in Oppenhuizen geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Oppenhuizen?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.