Graszoden kopen in Ootmarsum

Kinderkopjes, oude waterputten en vakwerkhuisjes, Ootmarsum is een authentiek middeleeuws stadje waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Ootmarsum staat bekend als het kunststadje van Noordoost-Twente. Deze streek staat bekend om de historische gebouwen, de rijke cultuur, musea, folklore en evenementen.

De bodem van Twente is van goede kwaliteit. Het bestaat uit dekzand, dalgrond en kleigrond waar gras goed op groeit. Heeft u graszoden nodig voor in uw tuin in Ootmarsum? Wij zijn er voor u. Online zijn graszoden gemakkelijk te kopen en wij dragen ook graag zorg voor het leveren en leggen. Een goede service is voor ons zeer belangrijk.

Graszoden kopen voor stadscentrum Ootmarsum

Ootmarsum is een oud stadje. Er zijn veel historische deftige panden met ruime tuinen maar ook oude boerderijen: de zogenaamde vakwerkhuizen. Het oude stadscentrum is benoemd tot beschermd stadsgezicht en er is veel aandacht voor groen.
Wilt u graszoden kopen voor bij een woning of boerderij? Wij komen de graszoden graag voor u brengen en ook leggen. 

Graszoden kopen voor in Brookhuis

De locatie van bouwplan Brookhuis ligt aan de rand van Ootmarsum. Het is momenteel het enige nieuwbouwplan rond Ootmarsum. Er komen rijtjeshuizen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen.

Er komt ook een speelplein voor kinderen. De natuur van Noordoost-Twente is heel vlakbij. Denk aan heidevelden, bossen, houtwallen en weilanden. Gaat u wonen in Brookhuis? Als u graszoden moet kopen voor bij het nieuwbouwhuis of het openbaar groen helpen wij u graag met de levering en het leggen.

Natuur en bezienswaardigheden in en rond Ootmarsum

In en rond Ootmarsum is ongelooflijk veel natuur en er zijn dan ook veel wandel- en fietsroutes. Zo is er Natuurgebied Springendal die ook wel ‘De tuin van Nederland’ wordt genoemd. In het bos zijn er watervalletjes, kwelvijvers en smalle beekjes.

Er zijn ook historische boerderijen omringd door weilanden en heide. Bij Ootmarsum zijn ook oeroude grafvelden te vinden, het Vassergrafveld en het Mandergrafveld. Het barst er van de archeologische monumenten. Er zijn grafheuvels uit de Steentijd en een urnenveld die stamt uit de IJzertijd. Ook Landgoed Singraven is de moeite waard. Dit landgoed is schitterend gelegen langs het riviertje de Dinkel.

Op het landgoed staan vele bezienswaardige historische gebouwen, zoals het statige Huis Singraven, het Koetshuis en een eeuwenoude watermolen.

Klantervaringen in Ootmarsum

Klantervaring van Hendrik uit Oldenzaal

“Alles wat beloofd wordt, klopt! ”

Het belangrijkste is de kwaliteit graszoden. Deze zouden goed zijn en dat zijn ze. Het gras ziet er direct mooi en erg groen uit, dus na het leggen direct een mooi resultaat. De levering was conform afspraak en een begeleidend boekje (pdf) geeft een duidelijke handleiding en aanwijzingen voor een mooi gazon houden.

Hendrik - Oldenzaal - 2020-04-20
Klantervaring van Jan uit Borne

“Snelle levering, goede oplossing van probleem”

Gras was op tijd geleverd, temperatuur was extreem hoog voor juni die dag (29 graden) ondanks dat we de pallet direct hadden afgepakt en dezelfde alles gelegd hebben bleek toch na een paar dagen dat er 4 banen/rollen last van broei hadden gehad. Na contact met ze op te hebben genomen is diezelfde dag nog een bevredigende oplossing gevonden (ondanks dat zij niet verantwoordelijk zijn voor broei).

Jan - Borne - 2020-06-10

Graszoden bezorgen Ootmarsum

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Ootmarsum en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Ootmarsum

Veelgestelde vragen in Ootmarsum

Hoe snel kunnen graszoden in Ootmarsum geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Ootmarsum?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.