Graszoden kopen in oostvorne

Wanneer u graszoden wilt kopen in Oostvorne dan staan wij tot uw dienst. Oostvorne is een plaatsje in onze Zuid-Hollandse provincie met net iets meer dan 8,000 inwoners. Het is een klein dorpje met een hoop gezelligheid. Maar wanneer u op zoek bent naar mogelijkheden om graszoden te kopen in Oostvorne, dan wilt u uiteraard wel eerst alle mogelijkheden goed afwegen. In dit artikel nemen we u mee naar Oostvorne, en we geven we u een beschrijving van het dorpje in Zuid-Holland.

Over Oostvorne.

Oostvorne is een dorp dat ligt op het eiland Voorne in Zuid-Holland. Het dorp was een lange tijd een zelfstandige gemeente, deze bestond namelijk uit Tinte en Oostvorne. Later, in 1980 werd de gemeente met Rockanje samengevoegd, de nieuwe gemeente kreeg de naam Westvoorne.

Oorspronkelijk spreken ze hier het Oostvoorns dialect, verwant aan het Zeeuws dialect In dit plaatsje zijn een hoop mooie dingen te vinden. Dit biedt voor graszoden kopen wellicht mogelijkheden. Zo staat er in Oostvorne een prachtige reconstructie van het mottekasteel. Dit wordt ook wel de Jacoba Burcht genoemd, dit fungeerde namelijk als buitenverblijf van Jacoba van Beieren. De burcht had te kampen met slechte fundering en daarom was het in de zeventiende eeuw niet veel meer dan een ruïne.

Daarnaast staat het Huis Ovenburgh er ook nog. Dit is later omgetoverd in een boerderij genaamd de Jacobahoeve, en in de 20e eeuw werd dit nog tientallen jaren gebruikt als jeugdherberg. Inmiddels is het een woonhuis na grote restauratie. Daarnaast staat de Oostvoornse Molen uit 1821 er ook nog. Deze staat net buiten het dorp op de Molendijk. Tot slot is het landhuis ’t Reigerstnest ook een mooi monument. Het is ontworpen in 1920 door P.Vorkink en J.Ph. Wormser.

Geografie

Wat bijzonder is aan het dorp Oostvorne, is dat er geen straten zijn die eindigen op straat. Er zijn enkel lanen, wegen, paden en één dijk. Oostvorne is heel lang de enige plek in Nederland geweest met een autostrand. Dit zou al toegankelijk zijn geweest nog voor de Tweede Wereldoorlog. In 1992 hadden een aantal mensen de veronderstelling dat het strand voor auto’s gesloten diende te worden. Dit is uiteindelijk ook gebeurt. In 2004 is het autostrand gesloten, waarna het besluit genomen is om hier een vogelgebied van te maken. Het Noorzeepad, de wandelroute E9, loopt ook door Oostvorne. Deze leidt uiteindelijk richting de Baltische staten, maar daar moet u wel even een stukje voor lopen.

Nieuwbouw in Oostvorne.

Een andere mogelijkheid waar u uiteraard naar kijkt op het gebied van graszoden kopen, is nieuwbouw. Nieuwbouw is in Oostvorne de laatste jaren niet zo een hot topic. De laatste jaren komen er weinig nieuwe projecten op tafel, en er is niet heel veel aan nieuwbouw gedaan. Nu is het wellicht niet zo dat er een hoge woningnood is in Oostvorne, maar de huizen moet wel allemaal per 2040 klimaatneutraal zijn. Hiervoor moet uiteraard wel actie worden ondernomen.

In Oostvorne staan vooral rijtjeshuizen, tweekappers en vrijstaande huizen. Omdat er niet veel mensen wonen hebben de meeste mensen ook redelijk grote tuinen. Dat biedt voor graszoden kopen mogelijkheden.

Qua nieuwbouw laten de projecten voorlopig op zich wachten. De verwachtingen zijn echter wel dat er in de toekomst nog meer projecten gaan komen. Ruimte is er immers genoeg. En het is een dorp waar redelijk veel mensen graag in zouden willen wonen.

Klantervaringen in oostvorne

Klantervaring van Erica van aarssen uit Zeewolde

“Super”

Wij waren zelf niet aanwezig maar via de instructies per telefoon werden ze precies op de plek gezet waar wij ze hebben wilden. Savonds gelijk gelegd. Het zijn mooie donkergroene zoden en de instructies die we erbij kregen in de mail hielpen enorm. Erg blij mee en wij vinden ze mooier dan die van de buurman die ze ook gisteren gelegd heeft 😉

Erica van aarssen - Zeewolde - 2020-06-20
Klantervaring van F. kloos uit Zeewolde

“prima gras”

moet hier nog rollen voor de rest perfect gras

F. kloos - Zeewolde - 2019-09-19

Graszoden bezorgen oostvorne

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in oostvorne en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor oostvorne

Veelgestelde vragen in oostvorne

Hoe snel kunnen graszoden in oostvorne geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar oostvorne?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.