Graszoden kopen in Olst-Wijhe

Opvallende verschillen binnen de gemeente Olst-Wijhe

Sinds 2001 vormen de tot dan toe afzonderlijke gemeentes Olst en Wijhe samen één gemeente. De gemeente staat bekend om haar landelijke ligging tussen de twee historische Hanzesteden Deventer en Zwolle.

Opvallend zijn de karakteristieke verschillen tussen de twee dorpen.

Wijhe is een van oudsher traditionele boerengemeenschap die zich voornamelijk richt op het conservatieve-liberale Zwolle.

Olst richt zich voornamelijk op de industriële sector en de meer socialistischere stad Deventer als het op het politieke vlak aankomt. 

Met het kopen van graszoden is er tenminste één verbindende factor voor Olst-Wijhe aanwezig, een heerlijke uitnodigende grasmat. Onze graszoden van hoge kwaliteit kunt u eenvoudig bestellen via graszodenkopen.nl

Desgewenst leveren wij de graszoden bij u aan huis.

Graszoden kopen voor de vruchtbare grond

De streek tussen Zwolle en Deventer waar Olst-Wijhe deel van uit maakt staat bekend om haar vruchtbare grond. De streek heeft altijd veel boeren geteld. Nog niet zo lang geleden maakte de tuinbouw er een aanzienlijk deel van de werkgelegenheid uit. Door industrialisatie is de werkgelegenheid in de tuinbouw langzamerhand richting de industriële sector verschoven.

De landbouw is daarentegen nog steeds één van de grootste aandrijvers van de economie rondom Olst-Wijhe. Sinds oudsher wordt het land al bewerkt door boeren en landbouwers. Het is de kenmerkende vruchtbare grond van deze streek die zeer geschikt is voor het kopen van graszoden. De mate van gezondheid en kwaliteit van een gazon is afhankelijk van de grond waarop die zich bevindt. Met de gezegende van Olst en Wijhe zit dat wel goed.

Waterrijke omgeving van Olst-Wijhe

De ligging van Olst aan de rivier de IJssel doet altijd wat extra als men graszoden gaat kopen. De aanwezigheid van natuurwater versterkt het effect van natuurgroen. Met uw eigen mooie grasmat aan uw huis heeft u uw eigen plekje waar u van de rust en de natuur kan genieten. Vanuit Olst en Wijhe kunt u ook verschillende wandel – en fietstochten ondernemen. Zo is de route langs de IJssel erg populair, evenals de route die u de Sallandse streek laat doorkruisen.

Natuurgebied Duursche waarden

Onbekend voor vele Nederlanders heeft Olst-Wijhe een prachtig natuurgebied in haar omgeving, de Duursche Waarden.

Dit natuurgebied bestaat uit geulen, oeverwallen en een zachthoutooibos.

Wie na het kopen van graszoden inspiratie op wil doen voor een unieke inrichting van zijn tuin, moet juist dit zachthoutooibos bezoeken. Hier ziet u wat voor prachtig effect het heeft als natuurgroen en water samen komen. De bloeiende vegetatie wordt op een natuurlijke manier bijgehouden door Schotse Hooglanders en IJslandse paarden.

Graszoden kopen voor Zonnekamp Oost in Olst

Aan de Zuidzijde van Olst komt de wijk Zonnekamp Oost. Alle ingrediënten voor een droomwijk zijn hier aanwezig. Zo is dit stukje Olst omgeven van de natuur. Het landelijk gebied is vlakbij de IJssel gelegen en de bossen zijn eveneens dichtbij. De kavels zijn beschikbaar gemaakt voor vrijstaande huizen en twee-onder-één-kapwoningen.

Riant wonen in een heerlijke natuurrijke omgeving. Dat zijn de ideale omstandigheden voor het kopen van graszoden. In wijken zoals deze geeft u uw huis net dat beetje meer met een mooi gazon aan uw huis.

Graszoden kopen voor de Noorder Koeslag in Wijhe

Waar Olst de Zonnekamp heeft, krijgt Wijhe met de Noorder Koeslag haar droomwijk.

Deze wijk laat zich eveneens kenmerken door de riante huizen die hier worden gebouwd. De heerlijke natuur is ook hier binnen handbereik. Een wandeling naar het bos kunt u vanuit huis ondernemen evenals een bezoek aan de IJssel.

Graszoden kopen voor Olstergaard in Olst

Een nieuwbouwwijk die het vermelden apart waard is, is de wijk Olstergaard in Olst. De 73 huizen die hier worden gebouwd onderscheidden zich door hun duurzame karakter. 

De duurzame woningen zullen worden gebouwd in een wijk waar ook veel aandacht zal komen voor het vele natuurgroen. In deze duurzame wijk krijgt uw huis met het kopen van kwaliteit graszoden de uitstraling waar deze wijk nu al bekend om staat.

Klantervaringen in Olst-Wijhe

Klantervaring van Anouk bosman-pool uit Wijhe

“Fijn contact, zeer tevreden over alles”

Zeer tevreden. Eerst via de mail contact gehad wat het beste voor onze tuin zou zijn. Fijn en duidelijk antwoord. Omdat je een ander adres nodig hebt voor de achtertuin, had ik dat goed beschreven. Lastig achterom komen. Maar was allemaal geen probleem. Gras net gelegd, op een zeer droge en warme dag. Vriendelijke mensen. Goede kwaliteit. Zeker een aanrader.

Anouk bosman-pool - Wijhe - 2020-04-09
Klantervaring van Theo uit oene

“prima graszoden en snelle levering”

ik kreeg de graszoden netjes twee dagen later geleverd zoals afgesproken, chauffeur heeft ze netjes op de plek neergezet zoals afgesproken. Graszoden zien er fris uit, slaan hopelijk ook goed aan de komende dagen. Bedankt voor de goede service.

Theo - oene - 2020-03-30

Graszoden bezorgen Olst-Wijhe

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Olst-Wijhe en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Olst-Wijhe

Veelgestelde vragen in Olst-Wijhe

Hoe snel kunnen graszoden in Olst-Wijhe geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Olst-Wijhe?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.