Graszoden kopen in Oldemarkt

De provincie Overijssel is rijk aan natuurgebieden waar menigeen op een fijne manier tot rust komt. Zo vindt u in Overijssel het plaatsje Oldemarkt. Weliswaar vormt Oldemarkt vandaag de dag onderdeel van de gemeente IJsselham, tot 1973 was het echter een op zichzelf staande gemeente.
Als een natuurlijke omgeving u aanspreekt om een droomwoning te realiseren, overweegt u dan eens het kopen van een huis in Scheerwolde.

Hier wonen staat garant voor de nodige rust en ruimte. 
Met het prachtige gebied de Wieden en Weerribben in de nabijheid kunt u naar hartenlust uw vrije tijd doorbrengen, te midden van de prachtige natuur die Nederland rijk is.

Ligging

Stelt u zich eens voor, dat u eigenaar wordt van een royale kavel die strekt tot uw eigen insteekhaven. 
Een tochtje met uw eigen boot voert u dan richting de Weerribben en de Wieden. Uw tuin, die u kunt voorzien van graszoden, biedt u een vrij uitzicht op het adembenemende landschap dat typerend is voor deze locatie.
Hier een huis en graszoden kopen, staat garant voor ruim en vrij wonen in een spectaculaire woonomgeving. 

De graszoden, die u gaat kopen om uw tuin vol mee te leggen, maken het mogelijk om de tuin zo optimaal mogelijk te gebruiken. 
Door het prachtige uitzicht leent de van graszoden voorziene tuin zich heel goed voor het geven van een barbecue. 
Ook in alle rust een kopje koffie drinken in uw eigen tuinstoel en de omgeving in u opnemen is hier goed mogelijk.

Project Rietweelde

Kiezen voor het project Rietweelde in Scheerwolde kent veel voordelen. 
Niet alleen vanwege de prachtige locatie, waar u een huis en graszoden gaat kopen, maar ook vanwege de nabijheid van veel faciliteiten.

Wonen in Scheerwolde nabij Oldemarkt betekent wonen aan het Steenwijkerdiep. 
U waant zich hier echt op een eiland. 
De nabijheid van water en het veelvuldige gras, dat middels graszoden tot een prachtig veld kan worden omgetoverd, biedt u de kans om uw ideale woonomgeving vorm te geven.

Oldemarkt

Als toekomstige inwoner van Oldemarkt is het ontdekken van de natuur echt de moeite waard. 
Met maar liefst drie verschillende landschapstypen heeft u alle kans om de omgeving op verschillende momenten te ontdekken.
De veenweidegebieden liggen in het noorden en westen. Deze gebieden grenzen aan een klein riviertje genaamd de Linde. Dit is tevens de scheidslijn tussen Friesland en Overijssel.

Wilt u De Weerribben bewonderen, dan begeeft u zich naar het zuidwesten. Dit nationaal park is erg geliefd bij natuurliefhebbers.
Ten derde heeft u de mogelijkheid om in het zuidoosten het landschap van Paaslo en de heerlijkheid De Eese met eigen ogen te zien. 
Dit eikenhakhout landschap werd in de 19e eeuw gebruikt om hakhout te telen, door de eiken op meerdere percelen te telen. 
Het gebruik van eikenhakhout als rijshout voor bakkers en als brandhout voor de palingrokerij was een veel geziene toepassing.

Oldemarkt als uitgangspunt voor het ontdekken van Overijssel kan door uw graszoden en woning hier te kopen.
Als u dan direct uw eigen boot gaat kopen, kunt u na de oplevering van uw woning direct een verkenningstocht op het water maken.

Klantervaringen in Oldemarkt

Klantervaring van Pieter uit Oranjewoud

“Prima service, niet duur en prachtig mooie graszoden!”

Ik ben erg tevreden. Graszodenkopen.nl kwam niet als duurste uit de vergelijking, woensdag besteld, vrijdag in huis, zaterdag gelegd! De kwaliteit van de graszoden is erg goed!

Pieter - Oranjewoud - 2020-04-12
Klantervaring van Jan uit Tuk

“Mooie zoden”

Vlot en goed geleverd.

Jan - Tuk - 2019-09-30

Graszoden bezorgen Oldemarkt

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Oldemarkt en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Oldemarkt

Veelgestelde vragen in Oldemarkt

Hoe snel kunnen graszoden in Oldemarkt geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Oldemarkt?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.