Graszoden kopen in Oldebroek

Bent u trots eigenaar van een woning in Oldebroek, dan bent u omgeven door prachtig groen en u bevindt zich op Steenworp afstand van het Drontermeer. De woningen zijn riant en u geniet van een prachtig verzorgde omgeving. U moet er echter wel rekening mee houden dat het water, dat stroomt via het Drontermeer, ook landinwaarts moet kunnen stomen. En aangezien dit ook via het grondwater gaat, is het volkomen begrijpelijk dat u hier niet altijd over nadenkt.

Door graszoden kopen via Graszodenkopen.nl te doen, bent u er zeker van dat het water netjes in uw tuin in Oldebroek kan stromen. De kracht van stromend water en de snelheid van het water worden beide verminderd. Dit betekent dat er meer water op worden genomen in de bodem, wat uiteindelijk alleen maar voordelig uit kan pakken op de grondwatervoorraden.

Uw tuin wordt een oase van groen

Oldebroek is een prachtige regio dat omgeven is in het groen. Het is daarom wel zo prettig dat uw achtertuin een weerspiegeling is van de regio. Door te kiezen voor graszoden kopen in Oldebroek, haalt u ze rechtstreeks bij de teler. Dit betekent dat de grasmatten ook nog eens koeler dan de meeste andere gangbare ondergronden.

Ondergronden als kunstgras en beton worden immers vele malen warmer, wat niet aangenaam voelt zodra u met blote voeten over het gras loopt. Graszoden zijn al snel 30 graden koeler is dan kunstgras en 15 graden koeler dan beton. 

Graszoden kopen zijn niet alleen erg efficiënt als het aankomt op het filteren en het opvangen van regenwater. Grasmatten zijn ook erg efficiënt als het aankomt op het vasthouden van voedingsstoffen. Een van de belangrijkste varianten is fosfor. Deze wordt gefixeerd of opgenomen door de graszoden in uw tuin en lekker daardoor ook minder gemakkelijk uit.

Ook remmen de grassprieten het regenwater af. Dit betekent dat de hoeveelheid grond die af wordt gevoerd door de kracht van het water, meteen wordt verminderd.

Klantervaringen in Oldebroek

Klantervaring van Sven uit Elburg

“Makkelijk besteld en goed geleverd ”

In de bestelling een duidelijke beschrijving ontvangen waarin alles duidelijk omschreven stond hoe te leggen en onderhoud te plegen

Sven - Elburg - 2020-04-17
Klantervaring van Andres uit Heerde

“Prima graszoden, mooie kwaliteit.”

We zijn heel tevreden. Het ziet er erg mooi uit. En nu maar hopen dat ze goed aanslaan. Een grasmaaier moet Ik nog kopen, dus een winnen zou wel mooi zijn 🙂 Mooie kwaliteit graszoden!

Andres - Heerde - 2020-04-26

Graszoden bezorgen Oldebroek

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Oldebroek en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Oldebroek

Veelgestelde vragen in Oldebroek

Hoe snel kunnen graszoden in Oldebroek geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Oldebroek?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.