Graszoden kopen in nuland

Voor een lange periode was Nuland een echt landbouwdorp.

Ten westen van Nuland werd in 1887 begonnen met waterwinning. Dit vond plaats in de dekzandrug aan de westkant van Nuland.

Diverse moderniseringen van zowel het pompstation als de bronnen hebben ertoe geleid dat in Nuland elk jaarlijk zo’n 8 miljoen kubieke meter grondwater gezuiverd wordt tot drinkwater. Denkt u erover na om Nuland als woonplaats te kiezen door een bestaande woning te kopen? Het kan ook zo zijn dat u zich wilt verdiepen in een nieuwbouwhuis. In het geval van nieuwbouw kunt u eens nadenken over het kopen van een nieuwbouwwoning dichtbij Nuland. Dit kan nu via project ’t Meubelhof in Geffen.

Graszoden kopen in Geffen

Noord-Brabant is rijk aan natuurlijk schoon en dat is in Geffen niet anders. Op korte afstand van Nuland gelegen, kunt u hier een patiowoning of een tweekapper kopen.

Het huis dat u kunt kopen, zal in het centrum van Geffen worden gebouwd en wel in een groen hofje. Zo’n groen hofje vraagt bijna om een groene voorziening in uw eigen tuin.  Met graszoden kunt u dit snel en mooi realiseren.

Graszoden lenen zich heel goed voor het creëren van een groene oase. Het kan soms wenselijk zijn om de graszoden al tijdens de bouw van uw woning te kopen en leggen.

Voorzieningen in Geffen 

Een huis kopen en verhuizen, is vaak erg intensief.  Om die reden is het fijn om na de verhuizing de nodige ontspanning op te zoeken.  Geniet u eerst van de graszoden in uw eigen oase van rust om de verhuizing tot u door te laten dringen. Voor de nodige boodschappen kunt u vervolgens gewoon in Geffen terecht. 

De kinderen kunnen hun basisschooltijd ook in uw woonplaats Geffen doorlopen. Uw huis en de tuin met graszoden zullen u waarschijnlijk lange tijd een vakantiegevoel geven.

Toch zal er een moment komen, waarop u wat vertier buiten uw eigen terrein zoekt. In Geffen kunt u dan uitstekend een hapje en drankje nuttigen.  Meerdere restaurants en cafés voorzien hierin. Het stelt u ook in de gelegenheid om de plaatselijke bevolking wat beter te leren kennen.

Bezienswaardigheden

Zoals u mag verwachten van een Brabants dorp wordt ook Geffen omringd door fraaie afwisselende natuur. De Geffense Bosjes en de Geffense Plas staan garant voor heerlijke wandelingen of fietstochten. Ook het poldergebied zal u positief verbazen. Voor historische bezienswaardigheden kunt u in Geffen een kijkje gaan nemen bij de Maria Magdalenakerk of de molens die Geffen rijk is.

In Geffen treft u bovendien de indrukwekkende oudste Joodse begraafplaats aan die Noord-Brabant rijk is. Het jaarlijkse carnaval en de jaarlijkse braderie zijn ook de moeite waard om te bezoeken in Geffen.

Infrastructuur

Wonen in Geffen betekent dat u een goede uitvalsbasis heeft op het gebied van vervoer.  Zo is het treinstation Oss-West goed te bereiken en kunt u met de auto het centrum van Den Bosch via de A59 binnen 20 minuten bereiken. Maakt u ook eens een fietstocht naar de nabijgelegen plaatsen: Oss, Nuland, Heesch, Vinkel en Lithoijen.

Klantervaringen in nuland

Klantervaring van Monique uit Rosmalen

“Goede prijs kwaliteit, snel contact en levering”

E-mail werd snel op gereageerd. Levering ging vlot. Aardige chauffeur die kwam leveren. Prima gazon voor mooie prijs.

Monique - Rosmalen - 2020-04-19
Klantervaring van Arjen uit Kapel

“Mooi, stevig gras”

Makkelijk online besteld en binnen een paar dagen geleverd. Chauffeur wilde het evt. zelfs tot in de tuin brengen. Het is mooi, stevig gras; het gazon ligt er prachtig bij!

Arjen - Kapel - 2020-06-08

Graszoden bezorgen nuland

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in nuland en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor nuland

Veelgestelde vragen in nuland

Hoe snel kunnen graszoden in nuland geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar nuland?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.