Graszoden kopen in Norg

U gaat uw tuin een geheel nieuw aanzien geven en wilt een mooi nieuw gazon aanleggen. Het kan zijn dat u pas geleden in het mooie dorp Norg een nieuw huis heeft laten bouwen en de tuin wacht nog op de inrichting. Met het leggen van graszoden bereikt u heel snel resultaat en u zult verbaasd zijn van de uitwerking. Niet wekenlang wachten tot u het grasveld kunt belopen. In de omgeving van Norg kunnen we het hele jaar door super verse graszoden leveren. Als u in een andere streek woont komen we natuurlijk ook naar u toe. Onderaan dit artikel kunt u alle informatie over onze service vinden. 

Wonen in Norg

De wijk Oosterveld bij het pittoreske dorpje Norg ligt in de landelijke gemeente Noorderveld. Oude zandpaden verbinden de woonomgeving met het omliggende landschap. De aangrenzende bossen, de uitgestrekte heidevelden en de landelijke weilanden nodigen uit tot een mooie wandeling. Ook het centrum van het 4000 inwoners tellende dorp is zeker een bezoek waard. De dorpskern met zijn gezellige cafés, winkels en restaurants verleiden om hier wat langer te vertoeven. Bij mooi weer kan men op een van de terrasjes van de omgeving genieten.

De oudheid ervaren in Norg

De uitgestrekte natuurgebieden in de gemeente Noordenveld nodigen niet alleen uit tot het beleven van de natuur, deze streek behoord ook tot de oudste bewoonde gebieden van ons land. De Noordenveldroute loopt langs Norg en voert u over het Noordseveld, het belangrijkste grafheuvelveld van Drenthe. Een omwalde akker uit voorhistorische tijden.

Graszoden leggen in Oosterveld

Het project Hazelaar in Oosterveld is een groene wijk met veel beplanting. Het valt op dat hier een grote variatie aan bomen en planten aangeplant wordt. Door deze aanleg worden de natuurgebieden rond Norg in uw woonomgeving weerspiegeld en wilt u dit natuurlijk ook in uw tuin door laten lopen. Een mooi groen gazon is dan een goed begin. 

Graszoden bestellen in Norg

In het nieuwbouwproject Oosterveld wordt op een bijzondere manier rekening gehouden met het omliggende Drentse landschap. De tuinen in de nieuwe wijk zijn ruim en bieden de mogelijkheid om van uw huis een oase van rust te maken. Een fraai gazon is een goed uitgangspunt voor de aanleg van uw tuin. Met onze ervaring in het aanleggen van gazons in deze omgeving willen we u graag adviseren en kunnen we u de juiste soort graszoden leveren.

Klantervaringen in Norg

Klantervaring van Manja uit Huis ter Heide

“Frisgroene zoden”

Levering was keurig volgens afspraak. De avond van te voren kon ik zien binnen welk tijdsbestek er geleverd werd. Al is thuiszijn geen must. Maar we wilden de rollen direct gaan leggen. Dat was gezien de warmte ook wel verstandig. Nu na 2 dagen ligt het er fris en strak bij.

Manja - Huis ter Heide - 2020-06-04
Klantervaring van Sander uit Roden

“Alles conform afspraak”

Onze 200 m2 graszoden van prima kwaliteit en op afgesproken tijdstip geleverd. Heldere communicatie en instructies.

Sander - Roden - 2020-07-05

Graszoden bezorgen Norg

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Norg en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Norg

Veelgestelde vragen in Norg

Hoe snel kunnen graszoden in Norg geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Norg?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.