Graszoden kopen in Muiden

Sinds 2016 is Muiden opgegaan in de nieuwe gemeente Gooische Meren, samen met Naarden en Bussum. Dat de gemeentelijke fusering geen afbreuk doet aan de geschiedenis van deze oude stad staat boven kijf. Graszoden maken onherroepelijk een deel uit van de geschiedenis van één van Nederland oudste steden.

Al in het jaar 777 wordt melding gemaakt van het plaatsje Amuthon waar dan al een kerk gevestigd is. Het eervolle bouwwerk is omgeven door een zee van gras.

A staat voor de oude benaming van de rivier de Vecht, Muthon voor Monding. Nadat de naam later wordt veranderd in Amuda zal het in de latere Middeleeuwen zijn huidige naam verwerven. Liefhebbers van de Nederlandse geschiedenis mogen daarom een bezoek aan Muiden zeker niet overslaan. Alleen het bekende Muiderslot kan je in gedachten al laten verzinken naar de tijden van ridders en hofdames. Het kasteel wordt omgeven door een prachtige moestuin. Wanneer u graszoden gaat kopen voor uw huis in Muiden, kunt u hier genoeg inspiratie opdoen voor de verdere inrichting van uw tuin.

De roemruchte geschiedenis van deze bijzondere stad laat zich niet in één boek vatten, laat staan in deze tekst. Muiden heeft meerdere oorlogen doorstaan, waar ze gelukkig altijd ongeschonden uitkwam. Ook tijdens de verovering door de Spanjaarden tijdens de Tachtigjarige Oorlog en door de Franse troepen van Napoleon. Op de oorspronkelijke graszoden van Muiden heeft veel bloed gevloeid. Laat het oorlogsgeweld in Muiden voor eens en voor altijd in het verleden blijven wanneer u graszoden gaat kopen in Muiden. Om van uw tuin uw eigen kleine paradijs te maken waar rust en vrede heerst.

.

Nieuwbouw in Muiden

Nu is Muiden op zich al een prachtige plek om te wonen met alle historie die stad uitademt. Maar de locaties waar op dit moment in Muiden grootse nieuwbouwwijken verschijnen, zijn wel heel erg indrukwekkend.

Meerdere wijken die gekenmerkt worden door veel natuurgroen en veel water. De architect heeft de oude band die Muiden met water heeft feilloos toegepast in het ontwerp van de nieuwbouwwijken.

De Eilanden Oost

De naam voor deze nieuwbouwwijk is niet zomaar gekozen. Wonen in De Eilanden Oost is alsof je op een eiland woont. De vrijstaande huizen zijn groot met een prachtig uitzicht. De huizen zijn gelegen aan een brede waterverbinding. Graszoden kopen voor uw huis in De Eilanden Oost is eigenlijk een uitgemaakte zaak. Vanuit uw achterdeur ontrold zich dan een prachtige grasmat die helemaal doorloopt tot aan het water. Heerlijk om in de zomer met blote voeten op uw gras naar het water te kunnen lopen. 

Het Fortzicht

Ook al zo’n indrukwekkende nieuwbouwwijk in Muiden is Het Fortzicht. Riante herenhuizen die eveneens aan het water gelegen zijn. Het Fortzicht is gelegen aan een park met een oppervlakte van maar liefst 30.000 m2. Met de grootste huizen die aan het water gelegen zijn en het grote park om de hoek, ontbreekt er nog maar één ding aan uw huis. Een stralende grasmat. Uw graszoden kopen om die prachtige grasmat te realiseren waarbij uw huis helemaal opgaat in deze fantastische omgeving, doet u eenvoudig bij graszodenkopen.nl

De Erven

Wat heeft Muiden ontzettend veel heerlijke plekken om te gaan wonen. In De Erven worden zowel nieuwbouwwoningen gerealiseerd aan Het Kruitpad als in het Kruitbos.

De huizen aan het Kruitpad zijn stedelijker vergeleken met die in De Eilanden Oost en Het Fortzicht. Ze zijn niet gelegen aan water. Dat maakt het kopen van graszoden een ideale uitkomst om uw eigen stukje natuur te gaan realiseren in uw achtertuin. Een mooi gazon is helemaal in overeenstemming met de statige uitstraling van deze prachtige huizen. De uitbouw van de huizen aan het Kruitpad is een heerlijke knipoog naar de kantelen van het Muiderslot. Bij de uitstraling van deze huizen komt een tuin met een stralende grasmat het beste tot zijn recht. Ook voor uw huis aan het Kruitpad kunt u het beste graszoden kopen.

Dat geldt al helemaal voor de huizen die worden gerealiseerd in het Kruitbos. Een droomhuis in het bos, wat past daar beter bij dan een echte grasmat. Uw eigen achtertuin zal een verlengstuk worden van het bos. Graszoden kopen voor uw huis in het Kruitbos creëert uw eigen stukje privé bos. Heerlijk!

De Werf bij de Sluis

Het kan gewoon niet op in Muiden. Nog een wijk waar de mooiste huizen worden gebouwd. Ook voor De Werf bij de Sluis kunt u graszoden kopen om uw huis op een natuurlijke manier te verbinden met het nabij liggende water. Hier heeft u veel privacy zodat u in de zomer lekker kunt zonnen op uw gazon. Het uitzicht op het Muiderslot maakt het plaatje helemaal compleet als u in uw achtertuin gaat genieten van alle rust en het aanzicht van het kasteel.

Graszoden kopen voor uw huis in Muiden doet u bij graszodenkopen.nl

Klantervaringen in Muiden

Klantervaring van Sacha uit muiden

“Top”

Keurig alles volgens afspraak geleverd en van top kwaliteit.

Sacha - muiden - 2020-05-06
Klantervaring van Johannes uit Weesp

“Eenvoudig, snel en goede kwaliteit volgens afspraak!”

De bestelling is volgens order verwerkt en afgeleverd, recht voor de deur. De kwaliteit van de graszoden voldoen aan de verwachtingen. Wel zaten er wat steentjes in de zoden wat zorgde voor gaatjes in de grasrollen. Geen drama verder, groeit allemaal dicht. Ondanks het kleine oppervlak dat we hebben besteld is de order behandeld als een grote bestelling. Zeer netjes, zeer tevreden!

Johannes - Weesp - 2020-08-11

Graszoden bezorgen Muiden

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Muiden en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Muiden

Veelgestelde vragen in Muiden

Hoe snel kunnen graszoden in Muiden geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Muiden?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.