Graszoden kopen in Monnickendam

Wie een stadswandeling maakt door Monnickendam, hoeft geen geschiedenisleraar te zijn om te beseffen dat hij door een historische stad loopt. Monnickendam is een kleine stad met een grote geschiedenis. Al in 1355 kreeg het plaatsje stadsrechten. Dit was voornamelijk te danken aan de unieke ligging aan de voormalige Zuiderzee. Dit gaf Monnickendam een ideaal uitgangspunt om door middel van de scheepvaart handel te bedrijven en de welvaart te stimuleren.

Zoals zoveel historische handelsplaatsen is dat goed te zien aan de indrukwekkende architectuur die na bijna 700 jaar nog steeds intact èn bewoonbaar is gebleven.

Graszoden kopen in Monnickendam doet u dan ook om de historie van deze mooie plaats te combineren met een stukje natuur in uw tuin. Net zoals dat vroeger ook al was.

Monnickendam, een waterstad pur sang

Het omliggende water heeft Monnickendam van oudsher veel goeds gebracht. De mogelijkheid om handel via de scheepvaart te bedrijven bracht de stad veel welvaart. Zodoende heeft Monnickendam ook binnen haar stadsgrenzen het water omarmd. De vele waterwegen binnen het plaatsje hebben ervoor gezorgd dat veel huizen verbonden zijn aan water òf er vlakbij gelegen zijn. De vochtige ondergrond geeft hierdoor de tuinen in Monnickendam een uitstekende voedingsbodem voor graszoden. Graszoden kopen is dan ook een prima keuze voor u als bewoner van een huis met tuin in Monnickendam. Graszoden kopen in Monnickendam doet u bij graszodenkopen.nl

De omgeving van Monnickendam

Vanuit Monnickendam bent u in een prima gelegenheid om daar vandaan de wijde regio te ontdekken.

Andere historische trekpleisters in de buurt van Monnickendam zijn Marken, Volendam en de Zaanstreek. In de gehele regio gaan natuur en historie hand in hand. Graszoden kopen in Monnickendam doet u dan ook bij graszodenkopen.nl. Zo draagt u uw steentje bij aan het aangezicht van Monnickendam. Volop weidelandschappen te midden van veel historie. Graszoden kopen resulteert in een prachtig gazon waar u verder mee aan de slag kan met allerlei planten en bloemen om uw tuin een historisch aangezicht te geven.

De bodem van Monnickendam

Monnickendam ligt van oorsprong op een veenweidegebied. Door meerdere (kleine) overstromingen van de Zuiderzee door de loop der eeuwen heen, is hier een dunne kleilaag bovenop ontstaan.

Juist door deze ondergrond is graszoden kopen in Monnickendam de beste optie.

Graszoden hechten zich namelijk op elke ondergrond, zolang er zich maar een zandlaag onder de graszoden bevindt. Bij hevige regenval zal deze kenmerkende ondergrond van Monnickendam moeite hebben het water door te voeren naar de bodem wanneer u uw tuin bestraat hebt. Een grasmat voert overtollig regenwater op een natuurlijke manier af. Graszoden kopen doet u eenvoudig bij graszodenkopen.nl

Nieuwbouw op de Galgeriet in Monnickendam

Op het voormalig bedrijventerrein de Galgeriet worden nu 700 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Het nieuwe Galgeriet zal tot bijna de binnenstad van Monnickendam gaan reiken. Uw graszoden kopen voor de Galgeriet in Monnickendam doet u eenvoudig bij graszodenkopen.nl.

Graszoden kopen betekent een mooie grasmat kweken waarbij u in uw tuin een mooi stukje natuur creëert. En natuur gaat hand in hand met de historie van het mooie Monnickendam.

Het Galgeriet zal gekenmerkt worden door de waterverbindingen. Zo zal de jachthaven van Monnickendam verbonden zijn met waterwegen aan het Galgeriet. Graszoden kopen geeft u binnen de kortste keren een prachtige grasmat achter uw huis. Als uw huis gelegen is aan het water loopt u zo over uw gras naar het water toe. Heerlijk om pootje te baden in de warme Hollandse zomers.

De natuurlijke combinatie van groen en blauw

De authenticiteit van Monnickendam met het vele water in en rondom deze stad komen het best tot zijn recht met veel groen. De graszoden die u kunt aanschaffen bij graszodenkopen.nl betekent het doen ontstaan van een stukje natuurlijk groen naast al het blauw van het IJsselmeer en het water binnen de stadspoorten van Monnickendam

Klantervaringen in Monnickendam

Klantervaring van Werner uit Monnickendam

“Snelle levering”

Afgeleverd vlak voor de deur, perfect. Gras is van goede kwaliteit

Werner - Monnickendam - 2020-03-23
Klantervaring van Kees bas uit Monnickendam

“Top”

Aardig correct snel goede prijs

Kees bas - Monnickendam - 2020-04-24

Graszoden bezorgen Monnickendam

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Monnickendam en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Monnickendam

Veelgestelde vragen in Monnickendam

Hoe snel kunnen graszoden in Monnickendam geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Monnickendam?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.