Graszoden kopen in Medemblik

Ook in deze prachtige gemeente heeft men de behoefte om graszoden te kopen voor een stralend gazon. Blikvanger van de gemeente Medemblik in de provincie Noord-Holland is de gelijknamige stad met bijna 9.000 inwoners. Voordat de provincie werd omgedoopt tot Noord-Holland, was Medemblik nog onderdeel van West-Friesland en was daarin ook de oudste stad, vanwege de verkregen stadsrechten in 1289. Al sinds jaar en dag glooien de grasvelden in de gemeente, en u kunt daar in bijdragen door het kopen van onze graszoden. U kunt daardoor namelijk bijdragen aan de schitterende natuurlijke omgeving door een strakke grasmat aan te laten leggen in de voor- of achtertuin. Voor het kopen van de graszoden neemt u gemakkelijk contact met ons op via de website en kies uit verschillende opties.

Villa Medemelacha

In een eeuwenoude verklaring uit het jaar 985 is de naam van Medemblik te herleiden. De waterloop die door de stad loopt werd in de Germaanse tijd de Medemelacha genoemd en het toenmalig pittoreske dorpje dat erbij lag werd villa Medemelacha genoemd. Helaas is een groot deel van deze veenrivier verdwenen maar de restanten in Medemblik gaan momenteel door onder de naam van de Kromme Leek en via de schattige meertjes Groote en Kleine Vliet zijn ze allen verbonden met het IJsselmeer. Het fraaie natuurgebied die Medemblik omsingelt heeft een vruchtbare grond vanwege zijn directe ligging aan het IJsselmeer. Dit is van ontzettend belangrijke waarde voor uw nieuwe graszoden, die daardoor geen moeite hebben om aan uw nieuwe grond aan te groeien. Na het kopen van een gazon zal u hier nog jarenlang plezier aan beleven en een belangrijke toevoeging zijn aan de uitstraling van Medemblik.

Kleine stad, grote bezienswaardigheden

Vanwege zijn rijke historie zijn er in Medemblik nog voldoende oude panden uit de 16e, 17e en 18e eeuw te vinden. Daarbij hebben ook nog een aantal monumenten een aandeel in de ambiance van Medemblik, zoals de 16e-eeuwse gracht Het Achterom, de laatste gracht in het centrum! Bij toeristen is het Nederlands Stoommachinemuseum uit 1869 erg in trek bij een bezoek aan Medemblik. Bent u een fan van militaire geschiedenis? Ga dan eens langs bij het oudste oorlogsmonument van Nederland, ter herinnering aan de Tweede Wereldoorlog in Medemblik. Deze werd in augustus 1940 geplaatst en is daarmee de allereerste nagedachtenis aan de slachtoffers van de oorlog in de jaren ’40-’45. 

Buurtje

In het moderne dorp Andijk, onderdeel van gemeente Medemblik, wordt een prachtig nieuwbouwproject gerealiseerd onder de naam Buurtje 2. In dit project gaat men bijdragen aan de uitstraling van de gebouwen in het buurtschap. Het worden vrijstaande herenhuizen met twee lagen en de voorgevel gesitueerd aan de hoofdweg. Er wordt hier veel aandacht geschonken aan aspecten als gootlijsten, gootklossen, borden en betimmeringen zonder dat het pronkerig over komt. De historische structuur en karakter van de architectuur maken het buurtschap een waardevol onderdeel van de gemeente. De cultuurhistorische functie wordt benadrukt door het nabijgelegen museum Het Grooteslag in het oude gemaal. De kleuren van de woningen zullen landelijk ingericht worden door een rode baksteen die perfect te combineren valt met het groen van de natuur. Op onze website kunt u snel een keuze maken uit graszoden met de hoogste kwaliteit. Na het kopen van de graszoden heeft u de keuze om deze op locatie op te komen halen of wij leveren de graszoden tot aan uw deur. 

Klantervaringen in Medemblik

Klantervaring van Maykel  uit Hoorn

“Prima kwaliteit, snel geleverd. ”

Bij de levering zit een uitstekende brochure waar alles duidelijk in wordt uitgelegd. Heel fijn.

Maykel - Hoorn - 2019-09-05
Klantervaring van Timothy uit Hoorn

“Snel en top kwaliteit!!”

Dag van te voren besteld, en de volgende ochtend was de chauffeur er al om half 9 met de graszoden. In een woord TOP! En de kwaliteit van het gras zelf is ook gewoon top en makkelijk zelf te leggen.

Timothy - Hoorn - 2020-09-09

Graszoden bezorgen Medemblik

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Medemblik en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Medemblik

Veelgestelde vragen in Medemblik

Hoe snel kunnen graszoden in Medemblik geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Medemblik?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.