Graszoden kopen in Margraten

Gelegen op slechts 10 kilometer van Maastricht vindt u het dorp Margraten.

De centrale ligging op het Plateau van Margraten maakt dat Margraten op circa 140 meter hoogte ligt.

Kenmerkend voor Margraten is dat het in gebruik is als landbouwgebied. Het streekgebied Mergelland, waar Margraten onderdeel van uitmaakt, heeft kalksteen als ondergrond. Dit kalksteen wordt ook wel mergel of krijtgesteente genoemd.

Graszoden kopen in Maastricht

Zoekt u een te kopen nieuwbouwwoning in de nabijheid van Margraten? Project Hoolhoes in Maastricht biedt u die kans.

Besluit u hier een huis en graszoden te kopen, dan kiest u voor een project dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Zo zal uw te kopen huis voorzien zijn van zonnepanelen en een warmtepomp. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan goede isolatie van zowel de daken als muren. Tel daarbij op dat u geen gasaansluiting in uw te kopen woning zult krijgen en de duurzame realisatie is duidelijk.

Duurzaamheid realiseren

Bij het kopen van uw woning kunt u al tijdens de bouw graszoden kopen. Het voordeel hiervan is dat u gedurende de bouwfase de graszoden al kunt gaan leggen. Hiermee voorkomt u dat uw kavel lange tijd de uitstraling heeft van een bouwproject. Bovendien kunnen de graszoden voorkomen dat er veel bouwgrond uw nieuwe woning ingelopen wordt. De graszoden zijn goed door uzelf te leggen, zowel in Margraten als in Maastricht.

Wilt u de duurzaamheid van uw woning nog een extra zetje geven, dan kunt u een laadpaal op uw terrein laten plaatsen voor het opladen van uw elektrische auto.

Als uw huis helemaal klaar is, kunt u kiezen voor ledverlichting als lichtbron in en om uw woning. Dit betekent dat u ook uw tuin kunt voorzien van ledlampen.

Door deze lampen op meerdere plaatsen aan het einde van de graszoden te plaatsen, bereikt u een prachtig schouwspel aan licht.

Bezienswaardigheden Maastricht

Om alvast een goed beeld te krijgen van de omgeving waarin u komt te wonen, kunt u de omgeving al op voorhand uitgebreid gaan verkennen. Het is daarbij goed om te weten dat het historisch centrum van uw woonplaats door het Rijk is aangeduid als beschermd stadsgezicht.

Met maar liefst 1677 rijksmonumenten en 1639 gemeentelijke monumenten biedt Maastricht u op cultureel gebied al het nodige om te ontdekken.

Beschermde bouwwerken in Maastricht zijn onder meer:

 • gotische kerken en kapellen
 • historische landhuizen en kastelen
 • oudste Nederlandse stadspoort
 • oudste Nederlandse brug
 • romaanse kerken

Evenementen in Limburg

Uiteraard kunt u ook actieve uitstapjes maken, zoals naar het theater, de muziekgieterij of een festival.

Op jaarlijkse basis vinden meerdere evenementen plaats in Maastricht. Hierbij is er sprake van veel verscheidenheid. De kans dat er evenementen bijzitten die u aanspreken is dan ook groot.

Voor een evenement in Maastricht kunt u bijvoorbeeld naar:

 • het carnaval in februari en maart
 • de Amstel Gold Race in april
 • Nederlandse dansdagen in oktober
 • Magisch Maastricht in de winter

Klantervaringen in Margraten

Klantervaring van Jan uit Eijsden

“Prima zaak”

Alles zeer netjes en correct geregeld en goed spul gekregen.

Jan - Eijsden - 2020-06-17
Klantervaring van Chris uit Stein (LB)

“Een prachtig gazon in zeer korte tijd”

Op woensdag besteld met de bedoeling in de volgende dagen te gaan leggen. De levering was zo vlot dat ik vrijdags mijn tapijtje groen had liggen. Ik had voldoende besteld in de wetenschap dat er wel een paar rollen zouden sneuvelen. Dit klopte. Er waren in mijn bestelling zeker 4 onbruikbare rollen gras. Vielen zo uit elkaar en waren nergens in te passen. ook niet voor mijn bedachte reparatie van andere stukken in mijn gras. Toch ben ik zeer tevreden over mijn mooi groen gras. Kwaliteit erg goed. Regenwormen gratis. Chapeau voor graszoden.nl zou het zo weer doen.

Chris - Stein (LB) - 2020-02-22

Graszoden bezorgen Margraten

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

 • Bezorging in Margraten en omstreken, met track en trace.
 • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
 • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
 • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
 • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
 • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
 • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
 • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Margraten

Veelgestelde vragen in Margraten

Hoe snel kunnen graszoden in Margraten geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Margraten?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.