Graszoden kopen in Makkum

Makkum is een dorp uit de gemeente van Súdwest-Fryslân en ligt in de provincie Friesland. Met slechts 3.600 inwoners is het maar een klein dorpje uit Friesland. Het dorp zelf staat bekend als een leuk watersportplaats met een eigen strand. Bovendien is Makkum ook bekend als een plek met een historisch centrum. Deze combinatie maakt van Makkum toch wel een van de mooiere plaatsen om te wonen.

Woont u in de gemeente van Súdwest-Fryslan? Gaat u binnen afzienbare tijd een woning kopen in Makkum? Zoekt u bovendien ook kwalitatieve graszoden voor uw tuin? Dan bieden we precies datgene wat u verlangt. Met een groot en kwalitatief aanbod van graszoden zijn we vaak in de omgeving van Makkum. Wilt u meer informatie ontvangen of zien? Ga dan snel naar de onderkant van de pagina voor meer informatie over de graszoden en levering.

Ruim en aan het water wonen in Makkum

Graszoden kopen bij de Klipperstraat

De Klipperstraat was hoog nodig toe aan verandering. Daarom zijn er de afgelopen jaren meerdere woningen hier gesloopt. In ruil daarvoor zijn er weer nieuwe woningen gebouwd op een mooie locatie. Bovendien zijn de woningen op een traditionele en vrijstaande manier gebouwd. Ook zijn er meerdere voorzieningen in de buurt waaronder een kaatsterrein, tennisbanen, een binnenwater en een groene omgeving.

De huizen zelf zijn ruim opgezet. Bovendien hebben de woningen hier 3 slaapkamers, twee verdiepingen en zijn ze voorzien van duurzame materialen. Zo zijn de huizen gasloos, hebben ze zonnepanelen, luchtwarmtepompen en een vloerverwarming.

Een ander groot voordeel zijn de ruime tuinen die u erbij krijgt. Dit is fijn omdat u dan na een lange werkdag heerlijk tot rust kunt komen. Bij nieuwbouwprojecten met duurzame huizen is het bovendien leuk om het te complimenteren met een groen gazon. Dit is mogelijk door graszoden te kopen via onze webshop.

Woning kopen in de binnenstad van Makkum

Makkum is een klein dorp, maar kent wel meerdere wijken en buurten. Maar van al deze wijken is het centrum toch wel het mooist. Met een historisch binnenstad wandelt u hier veel langs schitterende gevels, monumentale panden en groene parken.

Wonen in het centrum van Makkum betekent voor u dat u een ochtendwandeling kunt maken, met de zon die niet opkomt boven het dorpsgezicht en genietend van de rust. In de middag kunt u uitwaaien aan het strand en de avonduren biedt veel gezelligheid in één van de leuke cafeetjes.

Gaat u hier binnenkort een huis kopen? Of gaat u wonen in één van de wijken rondom de binnenstad? Dan kunt u een eigen groen gazon maken in uw tuin. Dan kunt u na een lange dag heerlijk tot rust komen, met gras onder de voeten en heerlijk op een tuinstoel. Een ultiem relaxmoment voor u.

Omgeving en natuur van Makkum

Makkum kent veel unieke natuurgebieden. Wandel of fiets land de Friese IJsselmeerkust en vindt unieke plekjes. Bijvoorbeeld de Koaiwaard, Makkumernoardwaard en Makkumersúdwaard.

Deze plekken lijken op elkaar, maar hebben toch wel grote verschillen. Allemaal zijn ze oorspronkelijk zandplaten met begroeiing en het IJsselmeerwater eromheen. Toch heeft de ene waard stranden met veel schelpen, wandel je bij de ander door riet en is weer een ander eilandje voorzien van veel verschillende vogelsoorten. Dit maakt het gebied divers en leuk om op ontdekkingsreis te gaan.

Klantervaringen in Makkum

Klantervaring van Jeanette uit Harlingen

“Duidelijke website, goede service en levering.”

Op de website kun je heel makkelijk kiezen welk gras je wilt. Op de aangegeven dag van levering kreeg ik een mail met tijdvak en advies om het gras binnen 2 uur te leggen ivm warm weer en daardoor broei. Het zijn mooie matten, allemaal dezelfde dikte en afmeting. Heel makkelijk te leggen. We hebben alles kunnen gebruiken, tot het laatste stuk (snij afval) toe (renovatie van een ander stuk gazon). Nu hopen dat het 'pakt' en zo mooi blijft als bij aflevering. Hartelijk dank Graszodenkopen.nl, voor het mooie gras tegen een hele mooie prijs, de goede service en perfectie levering.

Jeanette - Harlingen - 2020-06-07
Klantervaring van Edwin uit Koudum

“Mooie sterke grasmatten”

Nette afhandeling, op afgesproken tijd gebracht en mooie groene mat.

Edwin - Koudum - 2020-06-24

Graszoden bezorgen Makkum

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Makkum en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Makkum

Veelgestelde vragen in Makkum

Hoe snel kunnen graszoden in Makkum geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Makkum?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.