Graszoden kopen in Maasbracht

Maasbracht kent een nauwe verbondenheid met de bekende rivier de Maas.

Waar de Maas zuidelijk van Venlo lange tijd niet bevaarbaar was, heeft de Maasverbetering in juli 1929 hier verandering in gebracht. De maasverbetering werd gerealiseerd tussen Maasbracht en Grave.

Door de realisatie van het Julianakanaal in 1934 werd het voor binnenvaartschippers mogelijk om Maasbracht als thuishaven of postadres te gebruiken. Zo kregen ze toch de mogelijkheid om bereikbaar te zijn via een schriftelijk adres.

Ligging Maasbracht

De Maasbracht ligt op een hoogte van circa 21 meter direct aan de Maas. Daarnaast kent Maasbracht het Julianakanaal dat in zuidelijke richting gaat. Hierdoor is het zuidwesten van Maasbracht op een schiereiland komen te liggen. Voor een verbinding met het vasteland kan gebruik worden gemaakt van een aantal bruggen.

Grindwinning heeft ervoor gezorgd dat de noordelijke delen van het schiereiland vergraven werden. Dit vond plaats na de Tweede Wereldoorlog.

Maasbracht vormt ook een belangrijke bijdrage op het gebied van de elektriciteitsvoorziening in Nederland.

Maar liefst acht procent van de elektriciteit komt van de Clauscentrale dat in Maasbracht ligt.

Juist bij een nieuwbouwwoning is duurzaamheid belangrijk. Zo kan uw woning verduurzaamd worden met zonnepanelen, glas- muur- en dakisolatie en vloerverwarming.

Op het gebied van verlichting kunt u echter ook stappen zetten. Als u ledlampen gaat kopen, levert dit toch weer een milieuvriendelijke toepassing op. De ledverlichting is ook goed in uw tuin toe te passen. Hierdoor kunt u ook in de wintermaanden volop genieten van uw graszoden.

Door de ledverlichting aan het eind van uw tuin aansluitend op de graszoden te plaatsen, wordt een bundel van licht gevormd die u veel plezier zal opleveren en het milieu ontlast.

Huis kopen in Echt

Hoe mooi Maasbracht ook is, als u een nieuwbouwwoning wilt kopen, dan zult u toch moeten uitwijken naar een iets verder gelegen plaats, namelijk Echt.

Als u hier uw huis en graszoden gaat kopen, komt u te wonen in een natuurlijke omgeving. Landelijk wonen met behoud van het dorps karakter is hier mogelijk.

Voor het kopen van uw huis dienen er altijd veel beslissingen te worden genomen. U kunt het uzelf iets eenvoudiger maken door voor de ruimte rondom uw woning alvast graszoden te kopen. U kunt de graszoden al gaan leggen als het bouwproject nog in volle gang is.

Niet alleen zorgen graszoden voor een verzorgde uitstraling, maar ze dragen ook bij aan een schoon op te leveren huis. Door de graszoden heeft u rondom uw woning veel minder last van bouwgrond, dat eventueel uw huis mee naar binnen wordt gelopen.

Duurzaamheid

Juist bij een nieuwbouwwoning is duurzaamheid belangrijk. Zo kan uw woning verduurzaamd worden met zonnepanelen, glas- muur- en dakisolatie en vloerverwarming.

Op het gebied van verlichting kunt u echter ook stappen zetten. Als u ledlampen gaat kopen, levert dit toch weer een milieuvriendelijke toepassing op. De ledverlichting is ook goed in uw tuin toe te passen. Hierdoor kunt u ook in de wintermaanden volop genieten van uw graszoden.

Door de ledverlichting aan het eind van uw tuin aansluitend op de graszoden te plaatsen, wordt een bundel van licht gevormd die u veel plezier zal opleveren en het milieu ontlast.

Klantervaringen in Maasbracht

Klantervaring van Björn uit Guttecoven

“Geleverd zoals gevraagd en een goed kwaliteit.”

De graszoden besteld op zondag en in de planning aangegeven op vrijdag te leveren. Dit is ook volgens die planning verlopen en ook is het gras en de teelaarde van goede kwaliteit.

Björn - Guttecoven - 2020-06-17
Klantervaring van Chris uit Stein (LB)

“Een prachtig gazon in zeer korte tijd”

Op woensdag besteld met de bedoeling in de volgende dagen te gaan leggen. De levering was zo vlot dat ik vrijdags mijn tapijtje groen had liggen. Ik had voldoende besteld in de wetenschap dat er wel een paar rollen zouden sneuvelen. Dit klopte. Er waren in mijn bestelling zeker 4 onbruikbare rollen gras. Vielen zo uit elkaar en waren nergens in te passen. ook niet voor mijn bedachte reparatie van andere stukken in mijn gras. Toch ben ik zeer tevreden over mijn mooi groen gras. Kwaliteit erg goed. Regenwormen gratis. Chapeau voor graszoden.nl zou het zo weer doen.

Chris - Stein (LB) - 2020-02-22

Graszoden bezorgen Maasbracht

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Maasbracht en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Maasbracht

Veelgestelde vragen in Maasbracht

Hoe snel kunnen graszoden in Maasbracht geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Maasbracht?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.