Graszoden kopen in Maartensdijk

Er zijn tal van goede redenen te bedenken om een woning te kopen in het prachtige Maartensdijk, een dorp in de gemeente De Bilt.

Zowel voor mensen die van rust houden als degenen die liever het bruisende leven omarmen is het een geschikte plaats om naartoe te gaan.
Liefhebbers van de natuur kunnen ook hun hart ophalen en hier een ruime woning betrekken. Natuurlijk met een tuin om er de groene vingers aan het werk te zetten. Met graszoden kopen komt u al een heel eind.

Over Maartensdijk

Maartensdijk is zeer centraal gelegen en een dorp met een hechte gemeenschap bestaande uit ongeveer 5000 mensen. De plaats ligt relatief laag, een paar meter boven NAP aan de westkant, maar iets hoger aan de kant van Lage Vuursche.

Het landschap heeft zich volgens deskundigen duizenden jaren geleden gevormd toen landijs, tijdens een ijstijd, de Utrechtse Heuvelrug liet ontstaan. Daardoor vormden zich aan weerszijden ervan lager liggende smeltwater bekkens. Een kleine duizend jaar geleden was het gebied bedekt met natte, dikke pakketten hoogveen. In de 12e eeuw werd het veen door boeren ontwaterd. Door weteringen te graven en haaks daarop sloten aan te leggen werd de bodem geschikt gemaakt voor landbouw en vestigden de eerste bewoners zich permanent in het gebied.

Het veengebied werd toen nog het Oostveen genoemd. Begin 15e eeuw waren de ontginningen zo ver gevorderd dat de afvoer van water de Praamgracht bereikte, een twaalf kilometer lang kanaal die bij Baarn in de Eem uitmondt.

Het land van Oostveen, het latere Maartensdijk, en omstreken was door de mens gecultiveerd en geschikt gemaakt voor bewoning, veeteelt en landbouw. Dankzij dit staaltje vakmanschap uit lang vervlogen tijden zullen graszoden prima gedijen op de Maartensdijkse bodem. 

Bereikbaarheid

Maartensdijk grenst westelijk aan de snelweg A27 en is aan de andere zijde gericht naar het bos bij Lage Vuursche. De bereikbaarheid van de plaats is dus goed. Steden zoals Utrecht, Hilversum en in mindere mate Amsterdam zijn in de buurt, dat wil zeggen binnen een kwartier tot een half uur te bereiken met de auto. Dat is goed om te weten wanneer u graag een avond uitgaat of in de uitgebreide winkelstraten uw spullen wilt kopen.

Graszoden daarentegen kunt u bij ons eenvoudig bestellen en worden, wanneer u dat wenst, bij u thuis afgeleverd. De voorzieningen zijn prima, dus voor uw eerste levensbehoeften hoeft u Maartensdijk niet uit. En houdt u van het verenigingsleven dan kunt u zich bijvoorbeeld aansluiten bij de plaatselijke voetbalvereniging. 

Graszoden in Maartensdijk

Vandaag de dag vindt u in Maartensdijk nog de overblijfselen van de vroegere ontginning zoals de dijk, waar de plaats naar vernoemd is, en de vele oude boerderijen omgeven met slootjes.

Graszoden aanleggen in een van de grote tuinen van de door u aan te kopen woning is een tijdbesparende en goede keuze. Wanneer u een huis wilt kopen in Maartensdijk is er volop keuze, al blijft dat bij reeds bestaande bouw.
Omvangrijke nieuwbouwprojecten staan niet op de planning vanwege de roep om behoud van het landelijke en groene karakter van Maartensdijk.

Wat ook bijdraagt aan dat karakter zijn de vele monumenten die Maartensdijk rijk is.
De meest in het oog springende zijn de kasteelachtige landhuizen en statige boerderijen.
De tuinen die er bij horen zijn zo ruim dat het verstandig is graszoden te kopen. Want graszoden zijn onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk zelf te leggen. 

Klantervaringen in Maartensdijk

Klantervaring van Harry uit Maartensdijk

“Op en top TOP!”

Bestelling werd keurig op tijd geleverd. Ondanks de hitte (tropisch warm) zagen de graszoden er goed uit. Nog dezelfde dag gelegd en het resultaat mag er zijn. Hier en daar een kleine bruine vlek maar dat trek wel bij. Misschien wat premium graszaad inzaaien. Nog even en de grasmaaier kan er overheen. Laat maar komen 🙂

Harry - Maartensdijk - 2020-07-01
Klantervaring van Erwin maathuis uit De Pollen

“Snelle levering en een prima grasmat”

De levering stond gepland op 28 april tussen 12.00 en 16.00 maar om 10.00 stonden ze al voor de deur., dezelfde dag de zoden gelegd. Er was ruim voldoende korrelmest bij geleverd voor een oppervlakte van ruim 100m2 Daarna zijn we meteen begonnen met sproeien en ondanks deze warme dagen een top gazon en een prima kwaliteit!!

Erwin maathuis - De Pollen - 2020-08-10

Graszoden bezorgen Maartensdijk

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Maartensdijk en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Maartensdijk

Veelgestelde vragen in Maartensdijk

Hoe snel kunnen graszoden in Maartensdijk geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Maartensdijk?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.