Graszoden kopen in Leusden

Leusden is een prachtig dorp in de streek Eemland, echter ligt het ook deels in de Gelderse Vallei en Leusden ligt op de Utrechtse Heuvelrug. Wilt u graszoden kopen in Leusden en omgeven? Dan bent u hier goed! Bij ons kunt u veel, snel en een prachtige kwaliteit graszoden kopen. Naast de verkoop van graszoden leveren we het thuis bij u tot aan de voordeur.

Nieuwbouwwijk de verborgen tuinen

Naast de mooie geschiedenis van Leusden, kent Leusden ook vooruitgang. De verborgen tuinen zal op loopafstand liggen van het bruisende stadscentrum. De bouw van de nieuwbouwwijk de verborgen tuinen is al vol in gang en met kavels tot 373 m² groot is er genoeg ruimte voor een prachtig gazon. Daarnaast zal de nieuwe wijk zich kenmerken door de mooie beukenhagen omlijning. Door graszoden aan het leggen in uw voor- en achtertuin kunt u ook bijdragen om de wijk nog groener te maken. De verborgen tuinen heeft een prachtig uitzicht op authentieke boerderijen en eindeloze vergezichten, toch is het mogelijk om binnen 15 Minuten in de historische binnenstad van Amersfoort te zijn met de auto.

Nieuwbouwwijk Maanwijk

Naast de verborgen tuinen is Maanwijk ook nog in de ontwikkelende fase. In totaal worden hier 84 koopwoningen en 36 sociale huurappartementen gebouwd. En met kavels tot wel 383 m² groot is er hier ook meer dan genoeg ruimte voor een prachtig gazon voor en achter. Ook in de nieuwbouwwijk Maanwijk zijn er prachtige vergezichten op groen. Doordat Leusden op een ‘driestrekenpunt’ ligt, zult u in de nabijgelegen natuur een grote biodiversiteit vinden. 

Nationaal park Utrechtse Heuvelrug

Het nationaal park bestaat al vanaf 2003 en ligt tussen Leusden en Rhenen. Daarnaast is de Utrechtse Heuvelrug na de Veluwe het grootste bosgebied van Nederland. In het bosgebied kunt u goed fietsen en wandelen. Er zijn zelfs speciale routes voor mindervaliden aangelegd. Voor de fietsers is er ongeveer 200 kilometer aan routes aangelegd. Naast de normale fietspaden zijn er ook 95 kilometer aan mountainbikeroutes aangelegd. Ook kunt u zich als paardrijder helemaal uitleven op het nationaal park Utrechtse Heuvelrug.

De Gelderse Vallei

De streek de Gelderse Vallei is gelegen in Midden-Nederland. Deze streek staat bekend door het natte landschap. De streek was ook sterk venig. Aan het veen hebben Veenendaal, Ederveen en Nijkerkerveen ook hun namen te danken. Het wandelen en fietsen in dit gebied is ook erg goed mogelijk.

Klantervaringen in Leusden

Klantervaring van Niels uit Woudenberg

“Kwaliteit, snel geleverd, tegen nette prijs!”

Ik tegenstelling tot veel andere gras leveranciers waren de graszoden snel leverbaar, netjes in de ochtend voor de deur gezet, in de middag al een keurig gazon! Prijs is goed, en de kwaliteit van de graszoden ook. Helemaal niets te klagen!

Niels - Woudenberg - 2020-04-19
Klantervaring van Arie  uit Amersfoort

“Geweldig top gras”

levering netjes en op tijd geleverd gras gelijk gelegd en top kwaliteit ben zeer tevreden.

Arie - Amersfoort - 2020-08-05

Graszoden bezorgen Leusden

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Leusden en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Leusden

Veelgestelde vragen in Leusden

Hoe snel kunnen graszoden in Leusden geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Leusden?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.