Graszoden kopen in Leur

Leur is onderdeel van Etten-Leur en is een gemeente in Noord-Brabant. De gemeente telt ruim 43.000 inwoners. Voorheen werd de plaats gewoon Leur genoemd, maar in de loop der jaren is het steeds meer samengevoegd met naastliggende plaats Etten. Etten-Leur is bekend vanwege de scheeps-  en pleziervaart en heeft daarom ook een haventje die eind jaren 90 is opgeknapt. Ook is er veel natuur aanwezig, zowel in de dorpskern als in het noordelijk gelegen poldergebied. Wij zijn zelf ook met groen bezig, we leveren namelijk graszoden aan op maat. Deze kunt u bestellen voor zowel uw eigen achtertuin als voor bijvoorbeeld een bedrijventerrein. Op onze website staat meer informatie over de bestelmogelijkheden.

Natuurgebied Kelsdonk

Kelsdonk is een natuurgebied in Noord-Brabant, Etten-Leur. Het gebied is ruim 250 hectaren groot en voorzien van verschillende faciliteiten. Het kenmerkende aan natuurgebied Kelsdonk is dat het gaat om grote stukken bebossing en grasland met daar omheen veel water. Het gebied is onderdeel van Staatsbosbeheer en wordt goed onderhouden. U kunt er dus gerust voor kiezen om het zeven kilometer lange wandelpad te volgen, dwars door het mooie natuurlandschap van Noord-Brabant. Let goed op, want ergens tijdens deze route zult u ook een vogelkijkscherm passeren, waardoor u vogels van dichtbij kunt bewonderen.

Natuurgebied Pannenhof

In de provincie Brabant stikt het van de mooie natuurgebieden, zo ook in het noorden van Brabant, nabij Breda en tegen Etten-Leur aan. Natuurgebied Pannenhof is groot in omvang en rijk aan zowel bosgebieden als grasland met bloemen. Het gebied heeft meerdere parkeerplaatsen die u naar de ingang van wandelgebieden brengen. U kunt wandelroutes volgen vanaf twee kilometer, tot aan zes kilometer. Vooral het bosgebied is de laatste jaren een hoop aandacht aan besteed, en dat is te merken. Het staat vol met onder anderen vennen en beuken. Dit afgewisseld met de groene graslanden maken het een prachtig totaalplaatje. Tijd voor een wandeling!

Nieuwbouwproject De Streek

In het zuiden van Etten-Leur is op het moment nieuwbouwproject De Streek in volle gang. Het gaat hierbij om 34 woningen met elk vier kamers. De woningen liggen vlak bij het centrum van Etten-Leur en alle voorzieningen van dien. Ook zit u op vijf minuten lopen van het bos; u waant zich dus letterlijk in de natuur. Wilt u deze leefomgeving nou ook doortrekken naar uw eigen tuin? Wij kunnen dit voor u verwezenlijken door graszoden op maat aan te leveren. De graszoden kunt u op onze website bestellen, waarna wij ze vervolgens leveren. Indien gewenst leggen we ze ook meteen voor u aan. Alles voor een groene leefomgeving!

Klantervaringen in Leur

Klantervaring van Terence uit Wijchen

“Goede stevige schaduwgraszoden, voor de deur geleverd”

We hebben schaduw graszoden besteld en deze zien er robuuster uit dan de speelgras zoden die de overburen hebben. De zoden waren goed vochtig, mooi op maat gesneden en eenvoudig (zelf) te leggen. Het resultaat ziet er goed uit,

Terence - Wijchen - 2020-06-11
Klantervaring van Gert-jan uit Haren

“Probleemloos ”

Graszoden stonden mooi dichtbij het aante leggen gazon. Uitstekende kwaliteit. Vlotte levering en door de track en trace code. Zuivere tijd van aankomst

Gert-jan - Haren - 2019-09-19

Graszoden bezorgen Leur

Bij Graszodenkopen.nl kunt u eenvoudig online uitstekende kwaliteit graszoden kopen.

Rechtstreeks bestellen via onze website is voordeliger dan het kopen van graszoden bij een tuincentrum. Wanneer u graszoden besteld via Graszodenkopen.nl worden uw graszoden op bestelling vers voor u geoogst en zullen binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd worden.   

  • Bezorging in Leur en omstreken, met track en trace.
  • Voor 13.00 uur besteld, volgende leverdag geleverd.
  • Gratis ons “graszoden magazine” met tips om uw gazon mooi te houden.
  • Een jaar geworteld, de graszoden zijn minimaal 12 maanden oud.
  • Niet thuis, geen probleem uw graszoden worden gewoon geleverd.
  • Verse graszoden, de graszoden worden op bestelling voor u geoogst.
  • Goede klantenservice, wij staan voor u klaar met een gemiddelde beoordeling van 9+
  • Achteraf betalen, tot 14 dagen na ontvangst.

De juiste graszoden kiezen voor Leur

Veelgestelde vragen in Leur

Hoe snel kunnen graszoden in Leur geleverd worden?

De vaste bezorgdagen zijn van dinsdag t/m vrijdag. 

De graszoden worden tussen 7.30 en 18.00 uur bij u thuis geleverd. Het kan echter voorkomen dat de levering uitloopt omdat het erg druk is op de weg. U kunt er op vertrouwen dat u de zoden op de gewenste dag krijgt uitgeleverd.

Tijdens het bestelproces kunt u zelf uw bezorgdatum en bezorgtijdstip kiezen.

Wat zijn de transportkosten naar Leur?

De transportkosten zijn afhankelijk van het aantal pallets en de regio waar ze bezorgd moeten worden. De transportkosten beginnen bij 55,00 euro. Het exacte bedrag kunt u via het bestel formulier aan de rechterkant berekenen.

Wanneer kan je graszoden leggen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kunnen graszoden het hele jaar door gelegd worden. Alleen wanneer er vorst in de grond zit of wanneer er sneeuw ligt kunnen de graszoden niet geoogst worden. Daarnaast is het voor u op dat moment niet mogelijk de ondergrond te bewerken.

Wel is het zo dat veel telers in het najaar of de winterperiode te weinig afzet hebben. Daarom kiezen ze er veelal voor vanaf oktober/november tot maart te sluiten. Wij gaan echter het hele jaar door.

Graszoden leggen voorafgaand aan kou

Als u graszoden in de winterperiode gaat leggen en het gelijk na aanleg hard gaat vriezen met 10 graden vorst. Dan gaat het gras in een rusttoestand. Zodra de temperaturen boven de 5 graden komt groeit het gras weer probleemloos verder.

Wat is de beste tijd van het jaar om een grasmat aan te leggen?

Graszoden kunnen dus, zolang het maar niet vriest, het hele jaar door gelegd worden. De beste tijd van het jaar om een grasmat te leggen is over het algemeen in het voor- of najaar. In die tijd van het jaar is de temperatuur veelal boven de tien graden celsius. Probeer wel een dag zonder neerslag uit te zoeken.

Kun je in oktober nog graszoden leggen?

Het najaar is een zeer geschikte periode voor het leggen van graszoden. Oktober leent zich dan ook goed voor de aanleg van het gazon. Zowel het leggen van zoden als het zaaien van gras kan in deze periode. Uitzondering is uiteraard als het in oktober al vriest.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

Het beste is om de eerste 10 centimeter van de ondergrond om te spitten en vervolgens met een hark het oppervlak zo vlak mogelijk maken. Daarna kunt u met een roller de grond weer verstevigen. U kunt natuurlijk ook gewoon met uw voeten de grond aanstappen. Eventueel kunt u het proces van harken en aantrappen herhalen tot de ondergrond volkomen egaal is. Nu kunt u de startersmest uitstrooien.

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over het egaliseren van de ondergrond.